Är Sashimi Nyttigt? de verkliga fakta du måste veta

Sashimi är en typ av sushi gjord av sushi-klassad fisk. Den serveras rå och är smaksatt av sojasås. Detta är den viktigaste typen av sushi, och den är älskad av miljontals människor världen över. Men hur hälsosamt är det? Låt oss ta en närmare titt.

Är Sashimi Nyttigt?

Är sashimi bra för dig? Fisk är alltid ett bra val. Fisk är naturligt låg i fett och kolesterol, och den ger spår av näringsämnen och massor av smak till varje maträtt. Det finns många praktiska skäl till varför människor äter fisk efter tillagning. Men i sashimi serveras fisken i fint skivade portioner och kryddas sedan efteråt.

Den största risken med att konsumera sashimi eller någon rå fisk är möjligheten att bli infekterad av parasiter. Parasitiska infektioner från fisk är vanliga, och det finns också problemet med att ha parasiter som inte ger några symtom, inte ens efter månader eller år. Detta är särskilt farligt för personer som har nedsatt immunförsvar.

Människor med robust immunförsvar kommer lätt att kunna avvärja vissa parasitinfektioner. I vissa fall kan parasiterna inte leva i det mänskliga systemet, och de kommer att dö efter att ha producerat milda symtom.

Andra kommer att dröja ett tag innan de spolas ut. Om du vill äta rå fisk är vår bästa rekommendation att endast köpa från de mest pålitliga källorna och restaurangerna. De bästa sushirestaurangerna har sushikockar som vet hur man tvättar och förbereder fisk ordentligt. Förberedelse av rå fisk är absolut nödvändigt om du vill minska risken för matburna sjukdomar.

Vissa sjukdomar som kan överföras från förorenad rå fisk är bandmaskar, leverslingor och spolmaskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top