Att testa på att göra sous vide har aldrig varit lättare 

För den som tycker om att laga mat finns det nästan ingenting som är roligare än att testa på ett nytt recept eller en ny teknik. Det är inte heller helt omöjligt att du är en av alla som har sneglat en del på att testa på sous vide, och även om det kan verka väldigt utmanande eller svårt att sätta igång så är detta faktiskt långt ifrån sanningen.  

Sous vide är i själva verket relativt tillgängligt och lätt att komma igång med, så länge man har rätt utrustning. Genom att vända sig till sousvideshop.se kan man få en överblick kring olika alternativ och vad man behöver införskaffa innan man sätter igång. Det är också väldigt mycket smidigare att köpa exempelvis en sous vide stav online än att gå runt i olika butiker.

Vakuumförpackare är lätta att hantera 

Vakuumförpackare kan till en början verka som lite läskiga eller svåra att hantera, men det är långt ifrån sanningen. Dessa är lätta att hantera och så länge man följer instruktionerna är det ingen risk för att någonting ska gå fel. Vakuumförpackare används i tillagning av sous vide, men kan även användas för att med fördel frysa in och paketera andra matvaror i hemmet. Man behöver därför inte tänka att man köper en stor köksattiralj som man sedan inte kommer få ut särskilt mycket glädje av när man inte gör sous vide.

Börja med lite billigare ingredienser 

Även om sous vide är lätt att förstå sig på kan det ta ett tag innan man känner sig bekväm med att sköta allting. Till följd av detta är det också viktigt att man ser till att börja långsamt och med lite billigare ingredienser. Genom att göra på det här sättet säkerställer man att det inte blir så farligt om man råkar göra någonting fel eller om man misslyckas på första försöket. Det tar ofta några försök att få in det rätta knycket och genom att träna med lite billigare ingredienser så känner man sig snart redo att gå över till dyrare och lite svårare alternativ.

Det finns gott om inspiration att hitta online 

Det finns gott om inspiration kring både maträtter och tillagningsmetoder att hitta online. Sous vide är väldigt populärt bland inbitna hemmakockar och genom att ta del av olika recept eller videor på hur man går tillväga kan man på nolltid gå från nybörjare till att känna sig relativt säker på det man håller på med.

Tillbaka till toppen