Kan man Använda Rödlök Istället för Gul Lök?

Det är svårt att ersätta ingredienser när du är nybörjarkock. Ibland är det anledningen till att en maträtt inte blir som den ska eftersom den ursprungliga ingrediensen kan skilja sig från vad den borde ha varit. Sedan finns det recept som inte är så specifika som tillåter dig att blanda  och ändra med ingredienser. När vi talar om detta kanske du har undrat om man kan använda rödlök istället för gul lök?

Svaret på den frågan är att även om det inte alltid är idealt att ersätta ingredienser är det faktiskt okej att använda en rödlök i ett recept som säger att man använder den gula eller vita löken eller som inte anger vilken typ av lök man ska använda.

Röda lökar är också söta. Den röda löken har den mildaste smaken av gul och röd. Båda är söta och medan den föredragna lök för karamellisering är den gula eftersom det är lättare att se den gyllenbruna färgen, blir den röda löken också söt när den är stekt.

Röd lök är bäst om du använder råa. Inte bara har röd lök en vacker violett nyans, det är den föredragna lök i sallader och i vilken maträtt som helst som använder en rå lök. Det beror på att röda lökar också är mildare i smak när de är råa än de skarpa gula lökarna och inte ger dig lökandedräkt.

Den bästa anledningen att använda en rödlök för ett recept är förmodligen att det är vad du har till hands. För recept som kräver den gula löken och du bara har röd lök, vad du bör tänka på är om det kommer att förändra hur rätten kommer att se ut eftersom röda lök verkligen är mer synligt gripande än den gula. Om maträtten serveras rå eller inte, ta hänsyn till om du föredrar rå rödlök eller gul lök.

Tänk på dessa och nästa gång du lagar mat med lök går det bra med vilken sort du än har.

Du kan ersätta en sorts lök mot en annan, beroende på recept och personlig smak. Röd lök ger ibland en röd nyans till din matlagning, men är fortfarande en lämplig smakersättning för gul lök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen