Så får du din mamma att känna sig speciell på mors dag

Vad skulle vi vara utan våra mammor? De födde oss till världen och formade oss till de människor vi är idag, samtidigt som de med all säkerhet gjort många uppoffringar längs vägen. Så om det finns någon som förtjänar att firas lite extra, så är det din mamma. Och som tur är finns det en hel dag tillägnad just alla mammor. 

Mors dag 2023 infaller på söndagen den 28 maj, vilket betyder att du fortfarande har tid att planera något speciellt för just din mamma eller för en kvinna som fyller en stöttande roll i ditt liv utan biologisk koppling.

Låt oss titta närmare på fem Mors dag– presenter som kommer att få mamma att känna sig lite extra uppskattad och sedd. Oavsett om din mamma föredrar lyxiga ting eller uppskattar en mer avslappnad och nedtonad stil, finns det oändligt många kreativa presentidéer.

 Se till att beröra din mor på djupet och hon kommer garanterat ge dig titeln “Favoritbarn” när den sista söndagen i maj är här. Fortsätt läsa för att upptäcka gåvor som passar olika prisklasser, så att du kan hitta något som passar både din mammas smak och din budget.

En parfym

Parfymer är ofta fantastiska Mors dag-gåvor. Att köpa en Damparfym som gåva till din mamma kan hjälpa till att väcka starka minnen från hennes liv, som speciella tillfällen då hon bar en viss parfym (som en bröllopsdag) eller en tid då hon var lycklig och fortfarande associerar doften med den glädjen. 

Choklad och blommor är populära val för dagar som Alla hjärtans dag och Mors dag, men de varar inte länge och kommer snabbt att blekna ur minnet. Parfymer kan hålla i flera år om de förvaras rätt, och är något som din mamma kommer att kunna använda och värdera under en längre tid av sitt liv.  

Personliga smycken

En tidlös presentidé är personliga smycken. Från nätta halsband med initialer till ingraverade armband med hjärtliga meddelanden, ger personliga smycken dig möjlighet att skapa en unik symbol för din kärlek och uppskattning för din mamma. Välj hennes favoritmetall och ädelstenar för att göra det extra speciellt. 

Spa-upplevelse

Unna din mamma en dag fylld av avkoppling och lyx med en spa-upplevelse. Boka en lyxig spa-dag då hon kan njuta av välgörande behandlingar som massage, ansiktsbehandlingar och manikyr. Ge henne en paus från sina dagliga plikter och låt henne unna sig välförtjänt egenvård.

Tankeväckande handskrivet brev

Ibland kommer den mest hjärtliga gåvan inte i en ask. Att skriva ett tankeväckande brev där du uttrycker tacksamhet och kärlek för din mamma kan vara mycket uppskattat.

Dela dina favoritminnen, lärdomar och hur hon har påverkat ditt liv. Det är en sentimental gåva som säkerligen kommer att framkalla känslor och minnen som ni delar.

Matlagningskurs eller ett gourmet-matlagningsset

Om din mamma är en matlagningsentusiast, överväg att ge henne en matlagningskurs eller ett gourmet matlagningsset. Anmäl henne till en matlagningsworkshop där hon kan lära sig nya recept och tekniker från professionella kockar.

Alternativt kan du välja ett högkvalitativt matlagningsset med förstklassiga köksredskap och prylar för att förbättra hennes kulinariska äventyr hemma.

Back to Top