8 Sätt att Effektivt Driva en Restaurang

Att driva ett företag är inte så lätt som det verkar. Restaurangchefer måste ta itu med olika personlighetstyper, skapa genomförbara scheman, springa fram och tillbaka för att identifiera situationer som behöver vägledning, korrigera misstag, ge feedback, hantera anställdas förfrågningar och så vidare.

Kort sagt, att driva en restaurang är en balans som kräver motståndskraft och beslutsamhet, inte ett mirakel. Det kräver också effektiva ledarverktyg och mjukvara, och naturligtvis rätt kompetens och talanger. Om din avsikt är att lära dig driva en restaurang som en proffs, här är några tips för dig.

Hur man driver en restaurang – prioritering

Prioritering börjar med att lära sig att hantera uppgifter i ordningsföljd. Eftersom det är omöjligt att hantera allt på samma gång, förbered en lista med de minsta uppgifter som måste utföras för att hålla din restaurang öppen och jobba dig därifrån.

Hur man driver en restaurang – lyssna

Att ta sig tid att lyssna på dina anställda är något du måste bli skicklig på om du vill lära dig att driva en restaurang smärtfritt. Lär dig att lyssna på deras behov och behandla dem med respekt även om du kräver att bli behandlad med respekt. För att en restaurang ska bli framgångsrik måste den ha anställda som bryr sig. Om du behandlar dina anställda bra, kommer de att behandla ditt företag väl i tur och ordning.

Ibland kan arga kunder och anställda försöka dra nytta av dig eller manipulera dig, särskilt när du är ny. Under sådana omständigheter kan du försöka hålla sig till restaurangens regler och policyer och lockas inte att ge efter bara för att en kund eller en anställd skriker på dig.

Att ta en time-out är också något du måste lära dig att göra varje gång en kund eller en anställd blir felbehandlad. Eftersom det är din rätt att undvika missbruk kan det att gå bort vara det bästa alternativet under sådana omständigheter.

Lär känna dina kunder

Att lära känna dina kunder kommer att göra långt med att göra dig till en bra chef. Försök att känna dina kunder med namn och adressa dem med deras namn när det är möjligt. Detta kommer att få dem att känna sig välkomna och värderade.

Hur man driver en restaurang – ledande med exempel

Att leda med exempel motiverar dina anställda och älskar dig till dem samtidigt. Tveka inte att komma bakom grillen eller hjälpa till på något sätt under en oväntad rusning.

Innovera

Att lära sig driva en restaurang betyder också att man är öppen för innovation. Omfamna nya idéer, trender och senaste teknik, såsom anställdes schemaläggningsprogramvara, för att hålla din restaurang konkurrenskraftig och även för att förbättra kundupplevelsen.

Håll kontakten med din chef

Att hålla konstant kontakt med din chef eller restaurangägaren är en del av att vara en ansvarig chef. Om du gör det håller ägaren uppdaterad och det kommer att få honom eller henne att känna att verksamheten är i goda händer.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen