4 Färdigheter du Behöver För att Driva en Lönsam Restaurang

Att driva en restaurang är inte för alla.
Att driva en restaurang är inte något som någon gör för enkla vinster. Sextio procent av restaurangerna (och i vissa regioner, 90%) misslyckas inom det första året, enligt Philip B. Stark vid University of California, Berkeley. Även när allt fungerar fastnar branschens vinstmarginaler vanligtvis i de låga ensiffriga siffrorna. Men det finns en uppsida.
Så är restaurangentreprenörer galen? Nej. När allt kommer omkring går det självklart att lyckas. Restaurangindustrins försäljning kommer att överstiga rekordet 863 miljarder dollar 2019 (det är 3,6% från året innan). Konsumenternas förtroende är så starkt att National Restaurant Associations årsrapport för 2019 hänvisar till den som ”uppskattad efterfrågan.” Folk älskar fortfarande matupplevelsen, det finns efterfrågan där ute … men vad krävs för att få den ovärderliga konsumentlojaliteten?

4 viktiga färdigheter för att driva en framgångsrik restaurang

Människors färdigheter

Det säger sig självklart, men låt oss bara komma dit: om du inte kan ta itu med och hantera människor, är restaurangverksamheten inte för dig. Att driva en lönsam restaurangverksamhet kräver samverkan med alla typer av människor, både fram och bakom huset. Och Yelp ger den gamla orden ”kunden har alltid rätt” ny mening. Restaurangschefer måste hantera klagomål med ett leende – även när deras tålamod inte är på topp.
Att hantera personal är där en framgångsrik restaurangchef verkligen måste lysa. Branschen är landets stora arbetsgivare för tonåringar och är ofta deras första erfarenhet av arbete. Jämfört med arbetskraften som helhet är restaurangpersonalen 180% mer benägna att vara studenter och nästan dubbelt så troligt att de arbetar deltid. Det gör det inte överraskande att den totala personalomsättningen i branschen nådde 74,9% 2018 (National Restaurant Association). Om du kan få ner omsättningsgraden kan det vara en verklig konkurrensfördel. Det är därför anställdas erfarenhet, företagskultur och lärande / utveckling kommer att vara prioriteringar för restaurangägare 2020.
Nummer ett är färdigheter.

Ledarskapsförmåga

En restaurang måste alltid fungera nära toppeffektivitet. Nyckeln är snabba väntetider – hur lång tid det tar från det ögonblick en restaurang går in i dörren till det ögonblick de lämnar. Det tar ett mycket engagerat team där alla känner till sina roller – i en bransch där tre av fyra anställda inte varade året. Sakerna är att vissa restauranger fortsätter att producera varorna år efter år och därmed hålla personal – och kunder – längre.
Hemligheten? Det handlar om ledarskap. 74 procent av variansen i medarbetarnas engagemang kommer till chefer. Stanna upp och tänka på det – det är fantastiskt att tro att ledarskap har så dramatisk inverkan.
Tänk nu på att endast 35% av restaurangarbetarna är ”extremt stolta” över de tjänster som erbjuds av deras restaurang och ännu mindre – endast 26% – skulle faktiskt uppmuntra deras familj och vänner att äta där. Allt som pekar på en sak: ledarskap är en konkurrensfördel. Om du vill slå tävlingen, inspirera restaurangpersonalen med en känsla av ett uppdrag och stolthet.

Ekonomisk kunskap och skicklighet

Även med en mycket engagerad arbetskraft måste en restaurangschef kunna skapa en livskraftig affärsplan. Att driva en restaurang handlar inte bara om att få numren att fungera – ingen enkel uppgift – utan att hålla dem så. Allt kanske fungerar smidigt – men stigande personal- och leveranskostnader kan enkelt kasta en skiftnyckel i verken.

Restaurangens andra stora variabla utlägg, matkostnader, tenderar att öka- Grossistkostnaderna för livsmedel steg 2,6% från året innan till september 2019, enligt producentprisindexsiffrorna.

Denna typ av extra tryck på din budget kan minska en hälsosam vinst. Och om din enda lösning är att överföra dessa ökande kostnader till konsumenterna eller minska kvaliteten, förvänta dig inte kundlojalitet att se dig igenom.

Kreativitet

Eftersom stigande utgifter äter i dina vinstmarginaler – med fasta kostnader som inte kan gå lägre – bara att hålla saker stabila kan kräva innovation. Varje detalj är viktig, till exempel att optimera ditt tabellarrangemang för att maximera antalet (mer lönsamma) ”två-toppar”, fastställa din bokningspolicy för att minska kostnaden för att kunder bokar och sedan inte dyker upp, samt strategiskt erbjuda rabatter.

Framgång kräver anpassningsförmåga – börjar med att förstå din måldemografi och hur deras smak förändras. Dagens restaurangmarknad är dynamisk, och det krävs skicklighet att hitta nya branschtrender tidigt och identifiera vad som är rätt för ditt företag, annars riskerar du att bli kvar. Utmaningen, som alltid, är att hålla din meny fräsch men bibehålla de favoriter som gör att människor kommer tillbaka.

Men oavsett hur kreativa dina menyer är, så är din restaurang bara lika framgångsrik som marknadsföringen. Recensioner är viktiga, men de måste kombineras med en proaktiv strategi för sociala medier. Fyrtiofem procent av amerikanska restauranggäster har övertalats att prova en ny restaurang tack vare sociala medier, enligt marknadsföringsbyrån MGH – och om du inte är en del av konversationen begränsar du din potential och dina vinster.

Slutsats

Alla färdigheter som krävs för att driva en lönsam restaurangverksamhet behöver inte alltid samlas i en person. På många restauranger delas dessa ansvar mellan många anställda. Men kärnutmaningen kvarstår – skapa en minnesvärd men ändå överkomlig kundupplevelse inför ökande kostnader, hög personalomsättning och enastående industrikonkurrens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen