Bästa Tips för att Göra Underbar juice

Juice är någonting som uppskattas av de allra flesta. Det är nyttigt, uppfriskande, och väldigt lätt att konsumera. Det finns ingenting som slår en färsk juice för att starta dagen.

Att vara mycket uppmärksam på vad du stoppar i din kropp är en av de grundläggande delarna av hälsa. Det är därför som juicepressning är perfekt för dem som vill göra en positiv förändring i sin livsstil.

När du gör din egen juice har du full kontroll över vad du stoppar i din kropp. Juice är inte bara ett bra sätt att blanda ihop din kost, utan det är också ett roligt och kreativt sätt att nå dina näringsmål.

Om du är relativt ny på att göra juice, kommer följande juicetips att hjälpa dig att göra läcker juice för att undvika stökiga misstag.

Varför du ska göra din egna juice

Att göra juice av frukt och grönsaker har förmågan att förse kroppen med en hälsosam källa till vitaminer och mineraler som annars skulle kunna saknas i din kost!

Färsk juice är inte bara packad med bra näringsämnen, utan den kan också hjälpa dig att börja gå ner i vikt, öka din energi, hjälpa till att avgifta din kropp, minska inflammation, hjälpa ditt immunförsvar och skydda mot sjukdomar.

1. Välj rätt utrustning

Vi förstår att det kan vara överväldigande när det gäller att välja den bästa juicepressen för ditt hem – vi är här för att hjälpa dig. När du letar efter juicepressar kan du se dessa tre vanliga ord: Centrifugal, tuggande och kallpress (slow juicer). En av de viktigaste nycklarna till god juice är att använda en högkvalitativ, top juicer.

Det här är några av de vanligaste typerna av juicepressar vi ser på marknaden idag – här är en snabb översikt över skillnaderna:

Centrifugal: Denna juicepress används vanligtvis i hushåll och är bra för dem som planerar att konsumera sina juicer omedelbart. Med denna maskin tvingas produkten mot ett snurrande blad som extraherar juicen i mycket hög hastighet.

Tuggning/tuggande: Dessa är vanligtvis kända som långsamma, redskaps- eller skruvpressare. I denna process krossas produkterna i mycket långsammare hastighet än centrifugaljuicemaskin – vilket innebär att det finns mer näringsämnen som extraheras från produkten. Det här alternativet är bra för dem som försöker göra en juice av god kvalitet i sina hem.

Kallpress/slow juicer: Denna typ av juicepress är också allmänt känd som en hydraulisk eller pneumatisk juicepress. Dessa är vanligtvis de dyraste (och bästa) juicepressarna på marknaden och är idealiska för dem som försöker få ut det mesta näringsvärdet från sina juicer och under en längre tid. Juice gjord på detta sätt kan förvaras i kylen i dagar utan betydande förlust av näringsvärde

2. Läs instruktionsmanualen

När du har hittat rätt juicepress för ditt hem rekommenderar vi att du bekantar dig med manualen. Detta kan vara uppenbart, men att se till att du förstår alla funktioner i din nya maskin är avgörande i pressningsprocessen.

3. Börja med enkla nybörjarrecept

Nu kommer den roliga delen: att prova nya juicerecept!

När du börjar din juiceresa rekommenderar vi att du provar några enkla grönsaks- och fruktjuicerecept. Detta kommer att säkerställa att du förstår din maskin och att du har de grundläggande processerna ner till en vetenskap.

När du provar nya recept är det roliga med juice att experimentera! Har du lite färsk ingefära till hands? Kasta in det! Överblivna bladgrönsaker eller grönkålsblad?Cayenne? Visst! Att skapa ditt eget anpassade recept är skönheten med juice. Det finns en oändlig mängd olika juicer du kan göra och det kan vara väldigt roligt att experimentera att pröva dig fram för att hitta din favorit.

4. Tvätta dina grönsaker och frukt noga

Allt du lägger i juicepressen måste tvättas i kallt vatten för att ta bort kvardröjande smuts (särskilt i broccolihuvuden eller selleri).

5. Välj ekologiskt om du kan

Om ditt val av ekonomiska (eller andra) skäl står mellan att göra juice av icke-ekologiska grönsaker och inte juice alls finns det fortfarande gott om hälsofördelar med juice oavsett. Tvätta bara grönsakerna noggrant i ljummet vatten för att ta bort bekämpningsmedel.

6. Tillsätt citron eller lime i juicen för att bromsa oxidationen

Om du skär ett äpple eller avokado på mitten ser du att köttet blir brunt nästan direkt (oxidation). Om du lägger till en droppe citron eller lime i äpplet hjälper C-vitaminet (antioxidanten) att bromsa oxidationsprocessen, men förhindrar det inte. Att tillsätta citron kan hjälpa dina juicer att hålla lite längre.

7. Drick din juice på fastande mage

Det första du äter på morgonen, eller minst 30 minuter före en måltid är idealiskt. Om du dricker det med mat kommer din kropp att vara för upptagen med att smälta maten och kommer inte att prioritera att få juicen dit den behöver ta vägen.

8. Tvätta juicepressen direkt

Om du tvättar juicepressen där och då tar det två sekunder, eftersom all fruktkött lätt sköljs av. Du vill verkligen se till att juicepressen hålls ren och bakteriefri, så när den har tvättats, låt den lufttorka. Ju längre du låter juicepressen vara smutsig, desto mer armbågsfett måste du använda och det kommer att börja fläckas och missfärgas.

9. Krydda till din juice

Vem säger att juice bara ska innehålla frukt och grönsaker? Om du bara använder tre ingredienser för att göra din juice, överväg att lägga till färska och/eller torkade örter och kryddor.

De är ett bra sätt att krydda till dina recept utan att behöva variera ingredienserna för mycket och de tillför säkert mer näringsämnen. Försök att lägga till cayennepeppar efter att du har gjort en Gazpacho-liknande juice för att inte bara lägga till mer smak, utan också hjälpa till att öka ämnesomsättningen. Att tillsätta varma kryddor till din juice kan också hjälpa till att bekämpa den kalla känslan du får när du är i en juicefas.

10. Håll det enkelt

Det är fantastiskt att göra en juice som har 6+ ingredienser men för tidens skull, ekonomiska begränsningar och helt enkelt för att hålla fast vid planen är det lika bra att hålla dig till att göra juice med bara 3 eller 4 ingredienser – såvida du inte vill experimentera med fler ingredienser.

Det är lätt att överväldiga dig själv genom att anta att det enda sättet att göra en fantastisk juice är att inkludera massor av ingredienser. Faktum är att några av de bästa juicerna bara har ett fåtal ingredienser, och det bästa med att undvika den där överväldigade känslan är att hålla det enkelt.

Tillbaka till toppen