De bästa Cocktailidéerna för en Pokerkväll med Vännerna

Coronavirus-pandemin har gjort människor vana vid att det är fel och till och med livsfarligt att träffas i sällskap. Så efter ett och ett halvt år har alla vant sig vid att det bästa sättet att spendera sin tid är att ligga i soffan och titta på en spännande tv-serie eller spela i en anständig virtuell spelhall där du får free spins vid registrering. Men om du är en social fjäril och brukade sitta med vänner och spela poker, bör du lägga allt åt sidan och bjuda in dina vänner till ett cocktailparty. Det är dags att spela Texas Hold’em, sitta runt ett stort bord och dricka dina favoritcocktails som alla har tröttnat på.

En pokerfest för vänner

För att evenemanget ska få ett bestående intryck på alla inblandade bör det finnas något som får upplevelsen att kännas som ett riktigt offline casino, även om det ligger i ditt eget hem.

En av kvällens huvudattraktioner är ett bord med plats för nio personer. Bordet bör vara runt eller avlångt, så att de som sitter runt bordet inte kan se varandras kort, även om de verkligen vill det. Som tur är har de flesta av oss ett sådant bord. Om inte, kan du låna en av en granne för kvällen.

Nu behöver du minst tio stolar. Om du har en stor soffa och ett par fåtöljer kan du minska antalet stolar till fyra. Ännu ett problem har undanröjts.

En annan viktig egenskap för att spela poker i trevligt sällskap är kort. Du kan naturligtvis låna kortlekar och marker från din kompis uppsättning, vilket inte är förbjudet. Men eftersom du försöker öppna nya pokerår och bjuder in dina vänner är det en bra idé att köpa dina egna kort och marker. Du kan enkelt köpa ett pokerset av hyfsad kvalitet i en butik eller beställa ett på nätet. Det är billigare och det finns ett bättre urval. Även om du kan köpa allt du behöver separat. Kortlekar för att ha ett par, och det är önskvärt att båda var oöppnade. Kvällen kan tillbringas med nära vänner, men traditioner är traditioner.

Du behöver inte dekorera rummet, eftersom folk kommer att vara där för att spela sitt favoritspel och för att tänka. Det innebär att det inte blir mycket buller. Kanske lite argumentation, utmaning av det ena eller andra kollektiva beslutet.

Vad ska du servera?

Ett pokerspel är en relativt lång historia och kan pågå i minst 5-6 timmar. Ett mellanmål är därför ett måste. I gott sällskap bör man fokusera på lätta snacks som är ett trevligt tillbehör till bordet och som stillar hungern.

Ideala alternativ är kanapéer, spett, någon form av paté, salladsbufféer i korgar osv. Det är en härlig idé, men det går oftast bara att genomföra om gästerna är kvinnor och kan göra vad du vill med ett minimum av råvaror.

Men vad händer om dina vänner på ett pokerparty inte inkluderar kvinnor som en klass? Tyvärr är det inte ovanligt. Om så är fallet kan en enkel smörgås vara till hjälp, och även de mest hårdföra ungkarlarna som bara äter dumplings och halvfabrikat kan göra det. Uppgiften förenklas av det faktum att moderna butiker alltid säljer en mängd olika skivor (kött och ost), så att gästerna inte kommer att bli hungriga under några omständigheter.

Alkoholfrågor

En annan viktig fråga är valet av alkoholhaltiga drycker till bordet. Det är naturligtvis möjligt att fylla på med vodka eller konjak utan att göra ett problem av valet av alkohol. Men då kan festen automatiskt förvandlas till en regelrätt fest, vilket automatiskt förstör både det roliga och själva spelet. Det går att köpa stora mängder öl, men för mycket öl är inte bra för festen eller feststämningen och inte heller för spelarna själva.

En lösning på detta är ett cocktailparty där de viktigaste dryckerna på bordet är cocktails. Det fina med cocktails är att de håller länge och ger hela festen en festlig och autentisk atmosfär.

Vilka cocktails är lämpliga?

Den första svårigheten kan vara att du till exempel aldrig har gjort cocktails själv. Om du inte var ett barn. Det är okej, du kan ha vänner runt omkring dig som kan hjälpa dig på alla sätt de kan om du har problem.

Det andra problemet är shakers och specialglas. Du kan köpa dina egna eller be dina vänner att ta med sig det de kan hitta till cocktailpartyt.

Nu till några recept på lämpliga cocktails.

Av någon anledning är det första alla tänker på vid ett cocktailparty klassiska recept.

Vad bättre än Bonds signaturdrink?

Som vanligt minns alla James Bond-drinken som består av en Martini, gin, vodka och krossad is efter smak. Skakad men inte rörd. Detta är ett måste.

Bloody Mary

Alla känner till den här cocktailen från böcker och filmer. Tomatjuice hälls upp i ett glas som sedan saltas och peppras medan en tunn stråle vodka hälls över. Den klassiska Bloody Mary är klar. Den är redo att smaka.

Pretentiös

Det sägs vara Mick Jaggers favoritcocktail. Häll tequila, apelsinjuice, granatäpplesirap och krossad is i ett glas. Skaka i en shaker och drinken är klar.

Ovanstående är bara några exempel på vad som kan anses vara en pokerpartycocktail. Från och med nu kan du leka och vara fantasifull och få egna idéer. Det är helt och hållet upp till dig, dina egna önskemål och förmågor. Det var allt.

Tillbaka till toppen