Dricka Saltvatten på Morgonen – Vad du Bör Veta!

Att dricka saltvatten på morgonen är någonting som en del folk har som sin morgonrutin. Men är det nyttigt och hälsosamt eller kan det helt enkelt vara farligt?

Om du konsumerar tillräckligt med vatten dagligen, är det en mirakulös dryck för dig. På samma sätt kan du hålla många sjukdomar borta om du har saltvatten tidigt på morgonen. Idag ska vi berätta de fantastiska fördelarna med att dricka saltvatten dagligen.

Bör du dricka saltvatten?

Saltvatten kan teoretiskt hjälpa till med hydrering, hjälpa matsmältningen och spola ut gifter. I själva verket kan till och med ett enda glas saltvatten ta saker för långt och orsaka magproblem som leder till diarré, liksom problem med dina njurar. För att inte tala om den hemska smaken.

Att dricka saltvatten har både fördelar och nackdelar, primärt vid överkonsumtion. I detta fall kan det vara bättre att dricka vätskeersättning. Detta ger dig en säker mängd natrium, vilket ger din kropp de största fördelarna med saltvatten, men utan de potentiella hälsoriskerna. Dessutom innehåller vätskeersättning extra elektrolyter och naturliga smakämnen, så det återfuktar dig bättre och smakar bättre. Om du vill få ut mer av ditt vanliga dricksvatten, tillsätt inte salt, utan vätskeersättning.

Förbättrar matsmältningen

Om du konsumerar saltvatten dagligen på morgonen kommer du att känna dig uppfräschad hela dagen. Det hjälper också din matsmältningsprocess. Saltvatten aktiverar klorvätesyran och protein-smälta enzymet i vår kropp. Detta bryter ner maten vi äter i många portioner när den når vår tarm.

Alla dessa processer gör det lättare för matsmältningssystemet att smälta maten. Inte bara detta, det aktiverar också det enzym som utsöndras av vår lever, vilket ytterligare underlättar matsmältningen. Att dricka saltvatten håller också kroppsjukdomar som blodsocker, högt blodtryck, fetma etc. i schack.

Starka ben

Vår kropp när det behöver kalcium extraherar kalcium och mineraler från våra ben, vilket gör dem sköra. Denna kalciumbrist uppfylls av saltvattnet. Det stärker våra ben. Mineraler i saltvattnet fyller bristen i vår kropp och förhindrar att benet tappar kalcium och mineraler.

Gynnsamt för hudrelaterade problem

Salvatten är fördelaktigt för behandling av många hudproblem också. Svavlet som finns i salt behandlar akne samtidigt som huden blir klar och mjuk. Att dricka saltvatten förhindrar infektion, irritation och utslag på huden.

Bra för sömn

Om du har svårt att sova på grund av stress och ångest, kan konsumtion av saltvatten regelbundet lindra dina problem. Egenskaperna i bassalterna hjälper till att lugna nervsystemet. Bortsett från detta bekämpas kortisol och adrenalin också av mineralerna. Dessa hormoner är stresshormonerna som hindrar vår sunda sömn.

Avgiftar din kropp

Mineralerna i saltvattnet fungerar som en avgiftare för din kropp. Saltets antibakteriella egenskaper avvärjer de skadliga bakterierna från kroppen. Det hjälper också vår kropp att bli av med de ackumulerade giftiga ämnena. Detta hjälper också till att upprätthålla en hälsosam vikt under hela livet.

Men samtidigt som det har en rad olika fördelar finns det även ett antal nackdelar….

Att dricka saltvatten kan orsaka diarré

Att dricka saltvatten kan få dig att tönna dina tarmar ofta. Nackdelen med detta är att du lätt kan ge dig själv diarré om du ofta dricker saltvatten. Att ha en hälsosam mängd natrium i kroppen är bra, men för mycket blir ett problem. Det orsakar tarmproblem som leder till diarré, vilket i sin tur ofta orsakar uttorkning på grund av en plötslig och avsevärd vätskeförlust.

Detta leder oss till huvudproblemet med saltvattensfadern: det är verkligen svårt att självdiagnostisera och bestämma exakt hur mycket salt din kropp faktiskt behöver varje dag.

Även om du har fått reda på det är det ganska knepigt att mäta det exakt i ett glas vatten.

Att dricka saltvatten saknar andra mineraler och näringsämnen

Även om konsumtion av saltvatten kan vara bättre på att återfukta dig än att dricka normalt vatten, faller det fortfarande under optimal hydrering. Vissa elektrolyter finns inte i saltvatten. Faktum är att genom att dricka saltvatten fyller du bara på natriumklorid och inte någon av de andra viktiga elektrolyterna.

Att dricka saltvatten är äckligt

Den kanske mest uppenbara nackdelen med att dricka saltvatten är att det smakar hemskt. Om du någonsin av misstag har svalt havsvatten, vet du hur hemskt det kan smaka. Det är inte den typ av dryck du vill konsumera flera gånger om dagen. Om du försöker dig på saltvattentrenden ser du inget av de förväntade resultaten med bara ett litet glas om dagen. Och lidande genom flera hemska glas om dagen verkar knappast värt de teoretiska fördelarna.

Att dricka saltvatten kan orsaka njurskador

Glas saltvatten innehåller nästan alltid för mycket salt. Och för mycket salt leder nästan alltid till hälsoproblem, njurskador är anmärkningsvärda bland dem. Naturligtvis behöver din kropp lite salt för att hjälpa den att fungera som den ska. Men för mycket salt kan skada mycket snabbt. Lagom är bäst.

Majoriteten av dina livsmedel innehåller redan tillräckligt med salt, vilket innebär att du sannolikt uppfyller ditt dagliga näringsbehov av natrium genom enbart diet. Om du lägger till saltvatten i blandningen, slutar du med för mycket i kroppen. Som ett resultat kan dina njurar bli överväldigade av att försöka bearbeta allt tillsatt salt, vilket kan orsaka njurskador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen