Flera möjligheter med att leasa en bil

Det faktum att allt fler intresserar sig för att leasa en bil istället för att köpa en egen, beror säkerligen främst på att det kan bli billigare i längden. Däremot blir det även mer praktiskt för fler bilister, då det erbjuds fler olika typer av bilar och avtal i samband med att leasa en bil.

Många kan säkert hålla med om att det kan vara väldigt bekvämt med att tillgång till en egen bil. Samtidigt så leder detta till högre månadskostnader, vilket i och för sig inte är ett större hinder för alla. Detta beror ju också på hur man bor, hur bra ekonomi man har och hur mycket man använder sig av sin bil. Knepet med att väga fördelar mot nackdelar.

Med en egen bil behöver man även tänka på om det finns parkeringsplats i närheten av ens hem och om den kommer att leda till fler kostnader för ens bil. Utöver detta, så kommer en bil med behov av reparationer, stora som små, och kostnader för försäkring och bilskatt.

Lägre kostnader med leasing

Om du väljer att leasa en bil, så finns det stor chans för att du betalar mindre för bilen och du behöver inte heller tänka på att ordna med reparationer eller ansvara för service och besiktning. Även om du behöver se till att bilen är i gott skick, så är det inte du som står ansvarig för det och det tillkommer oftast en bra försäkring med avtalet om din leasingbil.

Hos en del företag finns även flera möjligheter med att hyra en bil, till exempel elbil privatleasing, som innebär att du kan hyra ut din leasade elbil privat till någon annan de perioder du inte har användning för den. Kanske är du enbart intresserad av att ha tillgång till en bil under den kalla perioden på året och vill då passa på att testa en elbil. Till exempel att du använder bilen 6 månader om året, medan någon annan hyr den resterande tid på året.

Leasa olika typer av bilar

Nyare bilmodeller har ofta lägre driftskostnader, men en ny bil kostar ju också lite mer att köpa. När du leasar en bil, så har du möjligheten att passa på att testa olika typer av bilmodeller eller märken. Antingen för att du gillar lyxen med att byta bil ofta eller för att du går i tankarna på att köpa en egen bil, men vet inte vilken typ av bil som kan passa dig som bäst.

Det finns många fördelar för dig med att leasa en bil och det finns olika avtal att välja mellan, som alla kommer med olika villkor och prisnivåer. Var dock noggrann med vilket företag du väljer och försäkra dig om att du har koll på alla delar i avtalet.

Tillbaka till toppen