Fördelar för Restauranger att Anordna Event

Finns det något bättre sätt att locka fler kunder och medvetenhet kring din restaurang än att vara värd för olika evenemang? Och för att överleva (och frodas) i restaurangbranschen är det viktigt att komma med innovativa idéer som kan öka den totala försäljningen av ditt företag. En populär idé är att arrangera evenemang på din restaurang.

Nyckeln till att fortsätta vara innovativ är att ständigt förbättra eventet som du anordnar och är värd för på din restaurang. Det finns många olika sätt att anordna event på din restaurang och likaså många olika typer av event du kan hålla. När du verkligen anammar event på din restaurang kommer du att kunna kombinera eventplanering och restaurang och därmed kunna bredda din verksamhet. Detta gör att du kommer att kunna ta betalt dels för att anordna ditt event, och dels för den mat och dryck du erbjuder.

Du bör också tänka på vad som har fungerat och vad som inte har fungerat med de event du kanske redan har hållit. Om du hamnar som värd för samma event kan det förlora sin tilltalande och det som fungerade för en vecka sedan kanske inte fungerar veckan efter.

När du ska anordna event är det viktigt att använda en eventplattform för att bättre planera och organisera dina event och se till att dina kunder blir nöjda. Magnet är en digital eventplattform som erbjuder allt du behöver för att anordna event från start till slut på ett effektivt sätt med allt från biljettförsäljning-och organisering, till planering, bokningssystem, marknadsföring, och mycket mer.

Låt oss titta närmare på några av de främsta fördelarna med att anordna events för restauranger.

1. Skapa varumärkeskännedom

Tänk på event som ett utmärkt sätt att öka varumärkeskännedom och popularitet runt din restaurang. Att hålla evenemang främjar ditt namn och hjälper människor att få kontakt med ditt varumärke. Dessutom reser folk vanligtvis med andra i släptåg, så din räckvidd kommer att utökas när eventdeltagare tar med sina vänner.

2. Visa upp din restaurang

Har du en restaurang som är fantastisk för att hålla evenemang? Att planera ditt eget evenemang för att visa upp skönheten, användbarheten, den övergripande coolheten hos din restaurang tar med människor in i utrymmet och hjälper fler att upptäcka och uppleva din restaurang. Detta gör att de kan bli medvetna om din restaurang vilket gör det mer sannolikt att de besöker den igen i framtiden.

3. Få kontakt och lär känna kunder

Vi har redan nämnt vikten av varumärkesigenkänning, men att verkligen få kontakt med dina kunder på en personlig nivå har stor inverkan på deras engagemang. Dessa viktiga kontakter ansikte mot ansikte är sällsynta i den virtuella världen och kan verkligen stärka någons intresse för din grupp eller ditt företag. Att skapa dessa förbindelser är en nyckelkomponent i framgången för en restaurang.

4. Stärk din gemenskap

Förutom att utveckla en koppling till din organisation kan personer som deltar i dina evenemang bygga relationer med varandra och stärka gemenskapen. Det finns kraft i att delta i ett evenemang och se andra människor som stödjer samma sak, följer samma blogg eller stöttar ett lokalt team. Att träffa likasinnade personligen kommer också att uppmuntra till mer aktivt engagemang online!‍

5. Bygg förtroende

Detta är en ofta förbisedd fördel, men att hålla event, särskilt för nybildade organisationer eller företag, visar att du är är en seriös och viktig aktör. Du finns inte bara, du har också möjligheten att arrangera evenemang! Det spelar ingen roll hur stort eller litet evenemanget är. Allt som betyder något är att folk kan få kontakt med ditt varumärke och ditt uppdrag.‍

6. Generera intäkter

En av de frömsta fördelarna med att anordna events som en restaurang är att generera intäkter. Beroende på vilken typ av event du bestämmer att anordna kan avgifter för inträde till ditt event generera intäkter. Dessutom, och viktigast av allt, får du möjlighet att sälja mer mat och dryck tack vare det större antalet besökare.

Privata fester

Håll privata fester på din restaurang. Dessa kan vara bröllopsevenemang, födelsedagsfester, bröllops- och babyshower, släktträffar, affärsmöten och mer.

Du kan ange ett privat område för fester i din restaurang, eller om utrymmet är ett problem kan du hyra hela stället.

Dessa typer av fester kräver lite planering från din sida, och de ger fantastisk försäljning.

Välgörenhetsevenemang

Att vara värd för ett välgörenhetsevenemang är en win-win för restauranger. Att vara värd för en insamling är ett bra sätt att engagera sig i samhället.

Du tillhandahåller utrymmet för insamlingen samtidigt som du hjälper till att samla in pengar till välgörenhet och tjänar lite pengar till din restaurang också.

Om du har utrymme och lämplig lokal, kan du vara värd för snygga, bankettliknande affärer. Du kan också erbjuda din restaurang som sista anhalt i välgörenhetsvandringar/maraton.

Matprovningsevent

Matprovningar som drivs av kockar ökar i popularitet. Din kock kan erbjuda saker som inte regelbundet finns på din meny.

Du kan ha en mängd olika menyer: vegetarisk, etnisk, glutenfri, lokalproducerad, baserad på ett specifikt kött, ost eller pasta, soppdriven, centrerad på en specifik region, och så vidare.

Tricket här är att erbjuda något speciellt och unikt. Du kommer att dra in nya kunder och bygga vidare på dina stamgästers lojalitet.

Live musik

Musik lockar in folkmassorna. Lokala musiker letar alltid efter en plats att spela. Vad sägs om att ägna en kväll i veckan åt jazz, världsmusik, reggae, klassiskt – you name it. Se till att annonsera hela veckan – använd dina sociala medier, e-postmarknadsföring, och Magnet eventplattform.

Det kommer att ta några veckor, men snart ställer folk upp sig vid dörren för att äta din goda mat och lyssna på fin lokal musik.

När du har regelbundna event på din restaurang ger du kunderna en anledning att fortsätta komma tillbaka. Du ger dem nya upplevelser varje gång, så de ser fram emot ditt nästa event.

Dessutom ger regelbundna event pressen något att rapportera om och bloggskribenterna nytt innehåll.

Att hålla evenemang på din restaurang är ett smart marknadsföringsstrategi. När de flesta människor funderar på att hålla ett evenemang, oavsett om det är ett affärsmöte, bröllopsmottagning eller repetitionsmiddag, välgörenhetsförmån eller semester- och födelsedagsfester, är restauranger vanligtvis det första stället de tänker på.

Tillbaka till toppen