Har du slut på Inspiration till köket? – Låt en Matkasse Hjälpa dig på Traven

Färdiga matkassar med hemleverans är ett koncept som bara ökar i popularitet. De senaste 4-5 åren har branschen utvecklats enormt snabbt och utbudet matkassar är idag större och mer spännande än någonsin förr. Det ger dig som konsument möjligheten att hitta en matkasse som passar just dig och din familj.

Efter att ha testat ett gäng olika matkassar har vi listat ut att den främsta fördelen med matkassar är att de hjälper en med att bli bättre i köket. Genom att få förbereda och äta nya recept som man annars inte hade testat lär du dig nya färdigheter och bygger vidare på din egen receptbank. I följande artikel berättar vi mer detaljerat om hur vi menar. Väljer du dessutom.

Inspiration från hela världen

Som sagt är matkassen ett perfekt verktyg att använda när inspirationen i köket sinar. Med en färdig matkasse med hemleverans kommer du få mellan 3 och 5 recept levererade till dig varje vecka, och sannolikheten är hög att det är nya recept du aldrig tidigare lagat.

Beställer du en matkasse från ett av de mest väletablerade företagen kan du förlita dig på att recepten du får hem är skapade av kockar, dietister och receptförfattare, vilket är ett säkert sätt att få testa nya smaker. Vissa företag har till och med matkassar som de kallar för “inspirationskassar” som är fyllda med smakrika recept från hela världen.

Efter att ha testat flera olika matkassar tycker vi att Linas Matkasse är den aktör som levererar de roligaste och godaste recepten med störst variation.

Skräddarsy matkassar efter din smak

De stora aktörerna på marknaden har idag flera olika matkassar som du kan välja mellan. Det brukar åtminstone finnas en klassisk matkasse, en familjevänlig matkasse, en vegetarisk och en hälsoinriktad matkasse.

På senaste har ett nytt koncept börjat ta över marknaden, nämligen så kallade “Välja själv-matkassar”. Denna sortens matkasse skapar du själv inför varje vecka genom att välja de recept du vill ha från ett stort arkiv. Dessa kassar är perfekta om du vill testa nya maträtter men också vill ha lite kontroll över maten du stoppar i dig.

De bästa matkassarna idag har ingen bindningstid vilket ger dig enorm frihet. Du kan alltså testa en matkasse för att se om den passar dig, eller avbryta eller pausa din prenumeration precis när du vill. Och väljer du en prisvärd matkasse finns det dessutom pengar att spara, något du kan läsa mer om i denna guide till den billigaste matkassen.

Spara både tid och pengar

Slutligen är matkassen ett av de mest effektiva sätten att spara både tid och pengar när det gäller matlagning. Genom att få recept och ingredienser levererad till dörren slipper du fundera på vad du ska laga för mat under veckan, vilka livsmedel du måste köpa, besöka mataffären samt hitta tid för att laga mat. Allt detta sköts åt dig och det enda du behöver göra är att färdigställa recepten. Det finns även snabba matkassar där de mesta av maten är färdiglagad och endast behöver värmas.

Med en matkasse kan du alltså dels få inspiration till nya maträtter och samtidigt spara tid på matlagning. En klassisk win-win om du frågar oss.

Back to Top