Har elsparkcyklar fördelar jämfört med traditionella sparkcyklar?

Att pendla sista milen med en elsparkcykel sparar tid, pengar och miljön, men det är sällan känt att elsparkcyklar är bra för hälsan. En tur på en elsparkcykel är mer stationär än en cykel eller elcykel. Det är förvånande att ändå få veta att det finns vissa hälsofördelar med att åka elscooter. Många köper sina elscooters hos https://elscooters.net enbart pga hälsofördelarna som te.x en förbättring av din matsmältning, liksom av din hållning och benstyrka, som ett resultat av det kardiovaskulära systemet. 

När du åker elscooter, hur många kalorier förbränner du då varje timme?

Kalorier förbränns hela tiden, även om du bara står på en elscooter.

Om du använder en elsparkcykel i 30 minuter i en hastighet av 20 kilometer i timmen förbränns 150 kalorier, vilket är lika mycket som att gå 30 minuter om dagen, enligt en undersökning från University of Brighton (150-200 kalorier).

Hur hjälper en elsparkcykel dig att gå ner i vikt?

Det är möjligt att gå ner lite i vikt. För att förbränna 750 kalorier i veckan ska du åka elscooter i 30 minuter fem gånger i veckan i 30 minuter varje gång. Trots att promenader och cykling kan förbränna fler kalorier och hjälpa till med viktnedgång kan du med hjälp av en elscooter ändå förbränna fler kalorier.

Att använda en elscooter kan hjälpa dig att hålla balansen.

Elscooterföraren måste behålla ett stadigt fotfäste. Du sitter trots allt i ett tvåhjuligt fordon. Det är också värt att nämna att däcket är nästan obefintligt när det gäller fotutrymme, vilket gör det omöjligt att stå eller åka i en bekväm ställning.

Om du ska köra en elsparkcykel måste du lära dig att hålla balansen. En korrekt hållning och vaksamhet är avgörande för en säker körning på en elsparkcykel. Barn kan dra nytta av att lära sig att balansera på en elsparkcykel, vilket gör det till en rolig aktivitet för hela familjen.

Korrekt hållning kan uppmuntras när man åker elscooter.

En elscooterförares hållning är en viktig del för att hålla balansen. Gör det lätt att manövrera och minska belastningen på kroppen vid körning. Vid ett fall eller en olycka kan dålig körställning orsaka skador, och därför är det tillrådligt att stå ordentligt på en elscooter och träna försiktigt.

Det är möjligt att förbättra din fysiska koordination genom att använda en elsparkcykel.

För att köra en elsparkcykel kan allmänheten tro att det enda de behöver göra är att ställa sig upp och snurra på handtaget. För att köra en elsparkcykel måste du använda alla dina sinnen och kroppskomponenter samtidigt. Flera uppgifter, t.ex. att hålla balansen på en elsparkcykel samtidigt som man svänger, accelererar och bromsar, måste hanteras samtidigt. Följaktligen måste dina händer, ögon, din kropp och ditt sinne vara exakt synkroniserade för att förhindra krascher eller missöden. Åk med en el-scooter för att bygga upp den fysiska koordinationen eftersom det är roligt!

förare drar nytta av en mer upprätt position när de använder en elsparkcykel. Du kanske blir förvånad över att upptäcka att det blir en andra natur för dig att stå upprätt innan du inser det. Du kan undvika felaktig hållning, puckelrygg och ledbesvär på lång sikt.

Tillbaka till toppen