Hur Ofta kan man Äta Broccoli?

Hur ofta kan man äta broccoli? Och hur mycket är för mycket? Detta ska vi reda ut i denna artikel, samt eventuella konsekvenser som ett resultat av att äta broccoli för ofta.

Broccoli innehåller antioxidantfenolföreningar och flavonoider som är förknippade med en lägre risk för kranskärlssjukdom, typ II-diabetes, astma och flera typer av cancer. I kroppen absorberas dessa fenolföreningar och riktas mot vissa delar av kroppen eller koncentreras i levern. Flavonoider sprids genom blodomloppet, vilket minskar inflammation genom deras antioxidantaktivitet.

Forskare har identifierat kandidatgener som kontrollerar ackumuleringen av fenolföreningar i broccoli. Fenolföreningar har god antioxidantaktivitet, och det finns ökande bevis för att denna antioxidantaktivitet påverkar biokemiska vägar kopplade till inflammation hos däggdjur.

Vi behöver inflammation eftersom det är ett svar på sjukdom eller skada, men det är också förknippat med initiering av ett antal degenerativa sjukdomar. Människor vars kost består av en viss nivå av dessa föreningar kommer att ha en mindre risk att drabbas av dessa sjukdomar.

Forskare säger att dessa fenolföreningar är smaklösa och stabila, vilket betyder att grönsakerna kan kokas utan att förlora hälsofrämjande egenskaper.

Det här är saker vi inte kan producera själva, så vi måste hämta dem från vår kost. Föreningarna håller inte kvar för alltid, så vi bör äta broccoli var tredje eller fjärde dag för att minska risken för cancer och andra degenerativa sjukdomar.

Du kanske är extatisk att fylla ditt kylskåp med den hälsosam broccoli, men för mycket av det kan orsaka dig mer skada än nytta.

Broccoli är en väldigt nyttig grönsak, men den har också en baksida.

Broccoli är laddat med en mängd näringsämnen. Men tänk om vi säger att din älskade broccoli kan orsaka mer skada än nytta, särskilt om du konsumerar den dagligen.

Här är hur din så kallade hälsosamma broccoli kan vara negativ

Tyvärr påverkar broccoli din sköldkörtelns funktion, eftersom den är goitrogen i naturen. De är de kemikalier som undertrycker sköldkörtelns funktion. Denna kemikalie stör jod i kroppen, på grund av vilken din sköldkörtel förstoras och leder till struma.

Broccoli har också tiocyanater. Denna förening är mycket farlig eftersom den leder till hypertyreoidism, och på grund av vilken du upplever problem som viktökning, trötthet, håravfall och ett uppblåst ansikte.

Dessutom tillhör broccoli korsfamiljen, precis som grönkål och kål, och leder till magproblem såväl som uppblåsthet hos vissa människor.

En annan anledning till att man måste undvika att äta för mycket broccoli är att det kan ge dig problem med tarmrörelsen. Broccoli är rik på fiber vilket är bra när det ätas med måtta, men om du äter för mycket fiber, gör din kropp inte så många enzymer för att smälta det, och därmed upplever du tarmirritation.

Det finns också några andra biverkningar av broccoli. Om det inte kokas ordentligt ökar det isoflavonerna som finns i det, på grund av vilka chanser för en ischemisk stroke ökar, särskilt hos kvinnor. Även om det är sällsynt och det behövs mer forskning om detta ämne, kan vi inte förneka dess möjlighet.

Men med det sagt finns det ingen förutbestämd mängd som är ”för mycket” när det kommer till konsumtion av broccoli. Ja, du kan äta broccoli varje dag, men se till att du inte överdriver din konsumtion så ska det inte vara några problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen