Hur Ofta kan man Äta Kyckling?

Är äta kyckling hälsosam? Är det farligt att äta för mycket kyckling och hur ofta kan man äta kyckling? Detta är några av de främsta frågorna många har med kyckling.

Kyckling är något som kan njutas i många former och kan tillagas på en rad olika sätt. Stekt, grillad eller rostad. Kyckling smakar inte bara underbart utan har många hälsofördelar att erbjuda.

Det är känt att det är fullt av viktiga näringsämnen som din kropp behöver, varav några kan innehålla proteiner, hälsosamma fetter, vitaminer och mineraler. Kyckling är en stor proteinkälla och innehåller B-vitaminer, vitamin A och D och mineraler som fosfor och järn. Man kan äta kyckling dagligen, men det är bra att använda tillagningsmetoder som kokning, grillning, rostning eller bakning snarare än stekning eftersom det kan leda till olika hälsoproblem. Personer med njursjukdomar, kronisk hjärtsjukdom och dyslipidemi bör undvika intaget.

Kyckling är en populär mat som äts runtom i hela världen. Många älskar kyckling och äter det flera gånger i veckan. Men hur ofta kan man äta kyckling? Och kan det vara farligt att äta kyckling för ofta?

När det gäller en hälsosam kost kan det vara till din fördel att byta din favoritfågel till en annan proteinkälla.

Kyckling är populärt eftersom det är både billigt och en mager proteinkälla. Det är lätt och snabbt att laga kyckling, och det finns oändligt med sätt att tillaga den.

Det finns inga fasta bevis tillgängliga som tyder på att äta kyckling ofta kommer att resultera i negativa hälsoeffekter och konsekvenser om den bereds på ett hälsosamt sätt. 110 gram av ett benfritt, skinnfritt kycklingbröst ger 26 gram protein, bara 1 gram fett och 120 kalorier (före tillagning).

Låt oss nu överväga nötkött. Fyra 110 gram magert köttfärs ger cirka 16 gram protein, 33 gram fett och 375 kalorier. Även om jämförelsen av totala kalorier, fett och protein gör att kyckling verkar vara det bättre valet, har du andra saker att tänka på.

Samma servering kyckling har mindre än hälften av mängden järn som köttfärs ger. Nötkött har också större mängder av vissa vitaminer och mineraler (även i små mängder) än kycklingbröstet, som selen, kalcium och folat. Å andra sidan har kyckling mindre mättat fett och kolesterol än magert köttfärs. När du tittar på alla näringskomponenter har båda huvudalternativen för middag sina för- och nackdelar.

Kyckling är uppskattad eftersom det är både billigt och en mager proteinkälla.

Det finns inga konkreta bevis som tyder på att om man äter kyckling ofta kommer det att resultera i negativa resultat om det bereds på ett hälsosamt sätt.

Kyckling har mindre än hälften av mängden järn som köttfärs ger. Nötkött har också större mängder av vissa vitaminer och mineraler (även i små mängder) än kycklingbröstet, som selen, kalcium och folat. Å andra sidan har kyckling mindre mättat fett och kolesterol än magert köttfärs. När du tittar på alla näringskomponenter har båda huvudalternativen sina nackdelar.

Främsta hälsofördelar från kyckling


1. En av de bästa proteinkällorna

Protein består av aminosyror som är byggstenar i våra muskler. Kyckling är känd för att vara en av de bästa proteinkällorna som också är ansvariga för uppbyggnad och underhåll av andra strukturer i kroppen som celler och ben tillsammans med nedbrytningen av toxiner.

2. Kan visa sig vara antidepressiv

Kyckling är en utmärkt källa till en aminosyra som kallas tryptofan som ger dig en känsla av lättnad och komfort. Att äta denna kan öka serotoninnivåerna i din hjärna, vilket ytterligare förbättrar ditt humör.

Kyckling är en utmärkt källa till en aminosyra som kallas tryptofan.

3. Kan ha sjukdomsbekämpande föreningar

Kyckling är en utmärkt källa till selen, en antioxidant som antas ha positiva effekter på degenerativa sjukdomar inklusive inflammatoriska sjukdomar, kardiovaskulära och neurologiska problem. Det är också känt att bekämpa cellskadliga fria radikaler.

4. Reglerar och bibehåller kolesterolnivåer

Kyckling innehåller vitamin B3, även känd som niacin, som ansvarar för att omvandla kolhydrater till energi och upprätthålla friska kroppsceller. Det har också visat sig minska kolesterolnivåerna och risken för hjärtsjukdomar hos dem som har högt kolesterol.

5. Stimulerar kroppens metaboliska aktivitet

Närvaron av vitamin B6 eller pyridoxin hjälper till i den metaboliska processen av kolhydrater och proteiner. Utan detta vitamin kan ditt nervsystem, ämnesomsättning och immunsystem inte fungera ordentligt.

Även om kyckling kan vara hälsosam, rekommenderas att du är försiktig när du väljer rätt bit från rätt källa. Det kan orsaka matförgiftning på grund av närvaron av salmonella, bakterier som i allmänhet orsakar livsmedelsburna sjukdomar.

Är det hälsosamt att äta kyckling?

Undrar du om det är säkert att äta kyckling dagligen? Det är naturligtvis dåligt att äta för mycket av allt, inklusive kyckling. Men att äta kyckling i måttliga portioner?

När det gäller icke-vegetarisk mat tycker människor ofta att det inte är bra att äta kött dagligen. Denna tro är delvis fel. Enligt hälsoexperter är det nödvändigt att överväga sättet att laga köttet och vilken typ av kött du äter. Om vi ​​pratar om kyckling är variationerna fyllda med kryddor, grädde och smör definitivt inte idealiska för en daglig diet. Om du ska äta kyckling dagligen är det bäst att antingen grilla den eller steka den. När du är beredd på ett hälsosamt sätt är det okej att ha kyckling dagligen.

Näringsvärdet av ett 100 g rå kycklingbröst till 124 kcal, 20 g protein och 3 g fett.

Hur mycket kan man äta?

Om du är en genomsnittlig person med en vikt mellan 65-75 kg, kan du äta minst 200 g av det varje dag.

Om du inte vet är kyckling en av de bästa proteinkällorna som hjälper till att bygga och underhålla strukturer i kroppen och också bryta ner toxinerna.

Kyckling betraktas som en bra mat eftersom den ger dig en känsla av lättnad på grund av aminosyran som kallas tryptofan. Det ökar serotoninnivåerna i din hjärna, vilket ytterligare förbättrar ditt humör.

Sjukdomsbekämpande föreningar

Kyckling är en utmärkt källa till selen, en antioxidant som antas ha positiva effekter på degenerativa sjukdomar inklusive inflammatoriska sjukdomar, kardiovaskulära och neurologiska problem. Det är också känt att bekämpa cellskadliga fria radikaler.

Reglerar kolesterolnivåer

Kyckling är rik på vitamin B3 som omvandlar kolhydrater till energi och därmed minskar kolesterolnivåerna och risken för hjärtsjukdomar.

Stimulerar metabolisk aktivitet

De mjuka bitarna av kyckling är rika på vitamin B6 och hjälper till att förbättra ämnesomsättningen och stimulerar immunförsvaret.

Att äta kyckling varje dag är inte dåligt, men du måste vara försiktig när du väljer rätt och laga den också. Kyckling kan orsaka matförgiftning på grund av salmonella, en bakterie som finns i fjäderfä kyckling som kan orsaka livsmedelsburna sjukdomar. Så var försiktig!

Slutsatsen är dock att nej, att äta kyckling flera måltider under veckan har inte visat sig skada dig, men en diet som saknar variation kanske. Livsmedel ger mer och mindre olika näringsämnen, så det är viktigt att blanda ihop det oavsett vad du äter. Sikta på en diet med olika kött – varken nötkött eller kyckling har de goda omättade fetterna som fisken kan ge! En mångsidig kost är alltid mer benägen att vara en balanserad diet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen