Kan du Äta Broccoli som Blivit Brun eller Gul?

Kan man äta broccoli som blivit brun eller gul? Är broccoli som blir gul något du vill undvika?

Om broccoli har blivit lite gammal kanske du märkt att den har en tendens att bli gulaktig, och senare även brun.

Kan du äta broccoli som blivit gul?

Svaret på den frågan är ja, du kan äta den.

Broccoli som har blivit gult är inte giftigt, men med detta sagt kan det vara en bra idé att undvika den.

Detta beror på att när broccoli blir gult blir den väldigt bitter.

Du kan äta gul broccoli utan problem. Om bara lite av broccolin är gul kan du skära bort detta och äta resten. Men låt smaken avgöra. Om det smakar för bittert kan du antingen undvika den eller äta den med något sött som kommer att motverka bitterheten

Du kommer inte att bli sjuk av gul broccoli men dess smak blir inte så bra. Däremot, om det finns svarta eller bruna fläckar på broccolin bör du skära bort dem. Ofta betyder detta att broccolin börjat bli dålig och ruttna. Stora mörka områden, mögel eller andra visuella förändringar som inte är bör göra att du helt undviker broccolin. Om du känner att något är fel med grönsaken har du förmodligen rätt och bör kasta bort det.

Om det inte finns någon mögel, leta efter missfärgningar och ge den en bra sniff. Om det verkar okej och inte luktar illa på något sätt är det troligtvis lämpligt för konsumtion.

Om du har lagrat den kokta broccoli i kylen i över en vecka är det också bättre att kasta den, även om det i alla fall verkar vara okej. Ta det säkra före det osäkra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen