Kan man Använda Honung Istället för Sirap?

Honung kan ersättas direkt med sirap när det gäller sötma och konsistens, även om honung också kan vara en ganska dyr ingrediens att arbeta med. Eftersom sirap är en vätska måste du öka de våta ingredienserna med cirka 2 dl för varje kopp socker om du byter ut socker.

Med det sagt, kan du ersätta sirap med honung?

Om du har honung som står hemma kan du enkelt använda den som ett substitut för sirap. Vissa människor gillar att använda ett förhållande av 1: 1, men andra har följt andra formler.

Vad är skillnaden mellan honung och sirap?

För det första är honung en brunaktig vätska gjord av blommans nektar med hjälp av bin och andra insekter. Lönnsirap är saften från lönnträdens sav. Sirap, däremot, är en tjock och segflytande vätska som framställs genom invertering av råsocker. Både honung och sirap förekommer naturligt i naturen.

Smaken av antingen sirap och honung kommer att vara en av de avgörande faktorerna som du väljer, så det är viktigt att känna till skillnaden mellan de två.

Sirap innehåller underbara karamellnoter. Olika typer av siraå kan också innehålla andra smaknoter som kanel, hasselnöt och vanilj.

Honungens smakprofil beror på nektaren som används för att göra den, men honungens huvudsmak är vanligtvis lätt, ren och ibland blommig. Bin är hantverksmästare, och den nektar de väljer gör lite riktigt god honung!

Honung och sirap tillverkas väldigt olika, även om de verkar så lika. Honung är gjord av bin som samlar och lagrar nektar i sina nässelfeber, sirapen gjord antingen på lönnsav eller socker. När nektaren lagras bryts den ner i enkla sockerarter, och avdunstning av överflödig vätska underlättas av den konstanta fläkten av bi-vingarna, vilket skapar klibbig honung.

De två klibbiga ämnena med mycket lika viskositet och struktur har några väsentliga näringsskillnader.

Om du bakar eller lagar mat med honung eller lönnsirap, kan du använda en i stället för den andra?

Honung och lönnsirap kan ersättas med varandra i ett recept till förhållandet 1: 1, men du måste komma ihåg att sirap är tunnare än honung, och det kan ha en effekt beroende på vilken typ av recept du använder.

Deras näringsinnehåll är olika, men sockerarterna och konsistensen hos båda är ganska lika för att de ska kunna ersättas med varandra i de flesta recept. Smakerna kan vara annorlunda, men när de väl är tillagda borde det inte vara så märkbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen