Kan man Äta Pumpa? Allt du Bör Veta!

Svaret på den frågan är ja,  du kan äta rå pumpa. Pumpa är dock inte särskilt god i sin råa form. Pumpa har mycket fibrer och tjocka bitar kan vara svåra att tugga om den inte är förberedd korrekt.

Rå pumpa har en rejäl, rik smak som gör den till ett bra fristående mellanmål eller som tillbehör. Ett av de bästa sätten att äta pumpa är att skära den i kuber, men du kan också äta rå konserverad pumpa. Men så att du inte tröttnar på det kan du lägga till andra ingredienser utan att sabotera dess näringsvärde.

Är också pumpapuré kokt eller rå? Dess kött har mer smak och är också tätare och torrare än hos större pumpor, så det tar mindre tid att laga mat. Det är dock fortfarande lite vattnigt, så du kan inte bara laga det tills det är mjukt och sedan puréera det. Tänk också på att färsk pumpapuré inte smakar precis som konserverad pumpa.

Lan du bli sjuk att äta rå pumpa?

Det är säkert att äta rå pumpa. Både pumpor och pumpafrön anses vara supermat och rekommenderas som en del av en hälsosam kost. Men vissa människor är allergiska mot pumpor och kan få en reaktion bara genom att röra vid massan.

Är alla pumpor ätbara?

Är alla sorter av pumpor ätbara? Den enkla och enkla sanningen är – – Ja, alla typer av pumpor är ätliga. Naturligtvis är pumpafrön också ätbara. Både pumpakött och frön smakar gott och är hälsosamma och näringsrika.

Rå pumpa näringsinnehåll

Rå pumpa är en näringstät mat. Det innehåller lågt med kalorier fett samtidigt som det innehåller protein och rimliga mängder kolhydrater. Det mest framstående näringsämnet i pumpa är vitamin A.

Pumpa är också en bra kaliumkälla, ett mineral som kan bidra till att minska risken för högt blodtryck.

Betydelsen av vitamin A

Vitamin A är ett viktigt näringsämne. Som en antioxidant hjälper det till att skydda celler från skador när du åldras. Det är också viktigt för ögons hälsa eftersom det hjälper dig att se på natten. Vitamin A som finns i pumpa kan också hålla huden frisk och torr.
Dessutom kan vitamin A naturligt öka ditt immunförsvar, vilket gör det nyckeln till skydd mot förkylning och influensa året om.

Undvik för mycket pumpa

Vitamin A är höjdpunkten i pumpans näringsutbud. Att konsumera mer än den rekommenderade mängden genom överdriven njutning av vitamin A-rika livsmedel som pumpa eller morötter kan dock vara oklokt, vilket leder till ett tillstånd som kallas hypervitaminos A.

Att ta kosttillskott och multivitaminer som innehåller näringsämnet kan också leda till för mycket vitamin A. Med denna vitamin A-toxicitet kan kortvariga fall orsaka gulsot eller gula ögon och hud.

Allvarligare komplikationer inkluderar njur- och leverskador. För mycket A-vitamin kan vara ett allvarligt problem hos spädbarn och barn eftersom det kan fördröja tillväxt och normal utveckling.

Bästa sätten att äta pumpa

Rå pumpa har en rejäl, rik smak som gör den till ett bra fristående mellanmål eller sidrätter. Ett av de bästa sätten att äta pumpa är att skära den i kuber, men du kan också äta rå konserverad pumpa. Men så att du inte tröttnar på det kan du lägga till andra ingredienser utan att sabotera dess näringsvärde.

Strö kanel för att ge den en dessertliknande smak utan allt fett och socker. Du kan till och med lägga till linfrön för en krispig konsistens. Glöm inte heller pumpafrön: Dessa ätbara skatter är fulla av magnesium som hjälper till att skydda nerv- och muskelfunktion.

Hur man äter pumpa blommor

Vi älskar att äta olika typer av ätbara blommor, varav många är fantastiska supermatar full av näring. Några av de godaste blommorna är ätbara pumpablommor.

Hur smakar pumpa blommor? Pumpa blommor har en söt men ändå lite jordig smak.

Pumpa blommor kan läggas till sallader, doppas i pannkakssmet och stekas, eller hackas och användas som garnering.

Oavsett hur du äter dem kommer du njuta av att veta att en enda kopp pumpa blommor erbjuder följande näringsämnen:

  • A Vitami
  • C-vitamin
  • Kalium

Hur man förbereder och äter pumpafrön

Wok-stekning av pumpafrön på medelhög värme. Lägg till en touch av olja med hög värme, havssalt efter smak, koka sedan tills den är gyllenbrun och vrid ofta.

Pumpafrön är en utmärkt källa till protein, magnesium, koppar och zink. Oljorna i pumpafrön är otroligt friska för dig och innehåller bra fettsyror som oljesyra och alfa-linolensyra.

Den kanske bästa pumpan för ätliga pumpafrön är Steiermark pumpa från Österrike. Dessa erbjuder skrovfria frön, till skillnad från de flesta pumpor vars frön har ett fibröst skrov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen