Kan man Äta Skinnet på Lax?

En vanlig fråga som många ställer är om man kan äta skinnet på lax.

Svaret på den frågan är ja. Det är ok att äta skinnet på lax. Det finns dock viktiga saker att tänka på innan du lägger till laxskinn i kosten.

En del personer gillar inte att äta skinnet på lax samtidigt som en del gillar krispig laxhud direkt från grillen. En del menar att äta skinnet på lax är som att att äta bacon. Här är några andra saker att tänka på när du bestämmer om du vill äta laxskinn eller inte.

Näringsvärde för laxskinn

Några av samma näringsämnen som finns i fisken finns också i skinnet. Skinnet på laxen är en bra källa till protein, vitaminer B och D, niacin och andra viktiga mineraler, och eftersom själva huden innehåller mer fett än köttet innehåller den en ännu högre koncentration av omega-3-fettsyror.

Omega-3-fettsyror kan minska risken för hjärtsjukdomar samt lägre triglyceridnivåer.

Precis som fisken själv bär huden egenskaperna hos den miljö där den har bott. En lax som fångas i orörda vatten har mycket olika attribut än en som odlas i förorenat vatten. Med det sagt kan det vara en bra idé, precis som när det kommer till fisken, att inte äta den om du inte känner till varifrån laxen kommer.

Slutsats

Det är OK att äta laxskinn, men tänk på källan där den kommer ifrån. Och var medveten om att den har ett högre fettinnehåll än resten av fisken, så för dem med en begränsad diet är det kanske inte ett bra val att äta laxskinn. Men för de flesta är att äta laxskinn OK och med cirka 100 kalorier per portion är det ett gott tillskott till din kost.

Att grilla lax med huden förseglar viktiga näringsämnen och friska oljor inuti fisken.

Bästa sättet att laga laxskinn

Som vi nämnde tidigare finns det många människor som gillar att steka laxskinn som de gör med bacon. Stek skinnen tills de är guldbruna i några matskedar olja, tillsätt salt och peppar så är du klar.

Eller så kan du grilla dina laxfiléer med huden på: borsta huden lätt med olivolja, placera den direkt på en het grill, nedåt på huden. Grilla laxen i ungefär 10 minuter beroende på din filets tjocklek.

Laxskinn tillagas också ofta på egen hand, antingen genom stekning eller bakning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen