Går det att Äta Bäver?

Svaret på frågan är i korthet ja, du kan äta bäver. Om du planerar att jaga bäver bör du dock överväga en del juridiska och säkerhetsaspekter.

Du hittar inte bäverkött tillgängligt i de flesta butiker flesta marknader. Att jaga din egen eller få den från en jägare är då ett alternativ.

Om du ska jaga din egen, se till att du är bekant med lagar och förordningar.

Historiskt har bäverkött uppskattats som en utsökt proteinkälla. Den kan beredas på olika sätt och har rykte om att ha utmärkt smak.

Dessutom har bäversvans historiskt ansetts vara en delikatess. Det kan tjäna som en värdefull fettkälla jämfört med den mageraste typen av mest viltkött.

Bäver är vanliga på flera platser runtom i hela världen. Bävrar är växtätare som lever i flod-och sjö-områden. Detta är zonen där land och flod eller bäck möts. Rinnande vatten är viktigt för bävers livsstil.

Bävrar hjälper till att skapa våtmarker genom att bygga dammar i bäckar och floder. Dessa våtmarker producerar i sin tur miljöer som används av många andra varelser. Dammarna som bäverna bygger skapar inte bara våtmark utan ger skydd och bäver säkerhet.

Bäverlobon är gjord av stockar och lera. De är lätta att identifiera när de dyker upp över vattenytan.

Bäverbon har ett torrt område som kan nås genom att simma under lodkanten och sedan backa upp. I detta inre avsnitt kan bäverna vila och uppfostra sina ungar.

Bäver kommer vanligtvis att leva en monogam livsstil. En manlig och kvinnlig bäver kan leva tillsammans i 10 till 12 år och uppfostra flera barn.

De uppfostrar sina ungar till de är ungefär 2 år gamla. Sedan går de unga bäverna på egen hand för att bygga sina egna bon.

Är det säkert att äta bäver?

För det mesta, ja, det är säkert att äta bäver. Du måste dock vara medveten om potentiella föroreningar.

Liksom många vattenlevande varelser kan bäver utsättas för förorening av tungmetaller.

Vissa bäverpopulationer kan ha höga nivåer av föroreningar. Som ett resultat måste du se till att du är medveten om säkerheten för befolkningen av bäver i det område du riktar dig till.

Bortsett från det är allt du behöver göra att se till att du lagar bäver till rätt temperatur (74 grader).

Bäver är säkert anskaffad och beredd och är ett mycket näringsrikt och magert kött. Svansen är dock i princip 100% fett.

Förbereda bäver

Om du har en hel bäver måste du lära dig en hel del om hur du förbereder den.

Ha i åtanke att bäver har två körtlar. Dessa kallas hjulkörtlar. Dessa körtlar släpper ut en vätska som har en parfymliknande lukt. Du vill inte att vätskan ska komma på köttet.

Du kanske inte heller vill bli av med körtlarna eftersom de är efterfrågade av kosmetikaindustrin och du kanske kan sälja dem. Se till att du kontrollerar lagligheten i detta.

När det gäller bäverköttet kommer du att få en liknande konfiguration som de flesta spel. Du har kvarterna och kroppshålan.

Hur smakar bäverkött?

Bäverkött kan bli tufft och tunt. Ett sätt att förhindra detta är att blötlägga köttet i kärnmjölk. Detta hjälper till att mjölka köttet.

Men när det gäller smak är bäver känd för att ha en mycket trevlig smak. Det jämförs ofta med gräsmatat nötkött. Vissa människor hävdar att bäverkött är magert medan andra säger att det har en trevlig mängd fett.

Detta beror på vissa variabler. Om du äter en bäver som slaktades på våren kommer du sannolikt att ha ett djur som har bränt mycket av sitt fett under vintern.

Det är mycket bättre att få en bäver på hösten. Efter att bävern har haft hela sommaren att äta och samla på sig lite vikt. Du kommer att upptäcka att köttet får mer fett och en trevligare smak.

Hur smakar bäversvans?

Bäversvansen är en annan historia. En bäversvans är i grunden en stor fettplatta.

I vårt moderna samhälle där det finns ett överflöd av fett tillgängligt för konsumtion är en bäversvans inte så värdefull. Men om du någonsin befinner dig i en situation där du behöver fett, är en bäversvans en perfekt källa.

Det bra med bäverfett är att det inte har en stark smak.

Är bäverkött näringsrikt?

Bäverkött är en stor proteinkälla. Men det är inte allt. Bäverkött är en utmärkt källa till mineraler och hälsosamt fett. Naturligtvis kommer detta att variera med tiden på året du skördar din bäver.

450 gram bäver kommer att ha följande näringsinnehåll:

  • 109 gram protein
  • 22 gram fett
  • 663 kalorier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen