Kan man Micra räkor och Frysta Räkor?

Att lägga till förkokt räka är ett utsökt och hälsosamt sätt att ta din lunch eller middag till nästa nivå! Oavsett om det är en asiatisk stekpanna eller en italiensk pastarätt, kan det här mångsidiga skaldjuren införlivas i en mängd olika rätter och du kan till och med värma upp kokta räkor i mikrovågsugnen.

Prova det kallt

Innan du slänger dina förkokta räkor i mikrovågsugnen är det viktigt att notera att efter att dem har kokats en gång bör du inte hälla upp upp räkorna igen.

Kylda räkor är ett gott tillskott till en kall soppa eller en pastasallad. Den kan också förvandlas till en utsökt räkcocktail med bara din favoritcocktailsås. Uppvärmning av förkokt räka är endast nödvändig om det behövs i maträtten som förbereds eller om du föredrar det på det sättet.

Värma upp kokat räkor i mikrovågsugn

Att använda mikrovågsugnen är ett snabbt och säkert sätt att värma upp räkor som har förkokts:
Börja med att sprida räkorna i en mikrovågssäker skål. Var noga med att inte stapla räkorna, utan istället att använda en maträtt som är tillräckligt stor för att rymma ett enda lager.

Täck sedan skålen med lock eller plastfolie för att fånga upp ånga och underlätta uppvärmningen.

Lägg räkorna i mikrovågsugnen och värm dem på höga steg i en minut tills de är varma hela vägen.

Var noga med att inte koka räkorna eftersom det kan göra dem gummiliknande och förstöra smaken. När räkan har värmts upp igen kan den läggas till din favoriträtt eller ätas som den är.

Håll maten säker

När räkorna är tillagade håller de i ungefär två timmar vid rumstemperatur innan de bör kylas. Att hålla dem ute i rumstemperatur längre än detta gör dem mottagliga för bakterietillväxt och kan orsaka livsmedelsburna sjukdomar.  Om räkor har varit ute i mer än två timmar, är det bäst att kasta bort det.

Att kyla kokta räkor kan avsevärt förlänga hållbarheten. Räkor som kokas och lagras i en lufttät plastbehållare kan hålla i två dagar innan de blir dåliga. Om du inte kan äta räkorna vid det här laget är det bäst att lägga den i frysen. Detta kan förlänga skaldjurens liv upp till sex månader.

Mikrovågor är bra för uppvärmning av rester men när det gäller rå skaldjur är mikrovågor inte rekomenderat.

Mikrovågor använder strålning, inte ledning. Så i grund och botten kommer räkorna att kokas inifrån och ut, vilket tenderar att resultera i en obehaglig gummiaktig konsistens.

Förstör inte dessa saftiga råa räkor med sin känsliga smak och konsistens. Det riskerar räkor för överkokning av uppvärmning av alla typer av skaldjur i en mikrovågsugn och lukten blir inte heller trevlig. Istället, om du har kvar kokta räkor, använd den i en räksallad eller servera över pasta eller i en grön sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *