Kan man Värma Yoghurt?

Med sin tjocka, krämiga konsistens är yoghurt en idealisk ersättning för gräddfil, pålägg, och mycket mer. Du kan också använda den i bakning och matlagning, även om effekterna av uppvärmning av yoghurt kan göra den svårt att använda.

När den hanteras ordentligt tillför yoghurt en näringsmässig boost med sitt rika protein- och kalciuminnehåll, samtidigt som det ger krämighet och rikedom till din maträtt. När du lagar mat med yoghurt kan du veta vad du kan förvänta dig hjälpa dig att undvika flera vanliga fallgropar som kan leda till att du har en härdad röra snarare än en kompositrätt.

Curdling

Eftersom mjölkproteinerna i yoghurten utsätts för höga värmenivåer griper de vanligtvis upp och börjar bryta sönder. I det tidigaste skedet kommer din maträtt att se ut som om den har små klumpiga bitar yoghurt. Även om maten fortfarande är ätbar är den inte så vacker att titta på.

Undvik ojämn yoghurt genom att låta den värmas till rumstemperatur innan du börjar laga mat med den. Temperera sedan yoghurten genom att röra en liten mängd av den heta vätskan i yoghurten innan du lägger till yoghurt. Denna försiktiga introduktion till värmen minimerar dina chanser att hamna i en trasslig röra eller att problemet går vidare till total separation.

Total separering

När mjölkproteinerna och vasslen separeras helt, går det inte tillbaka, särskilt om du gör en sås. Ett av sätten att undvika separering är att använda mer fettrik yoghurt. Medan fettfri yoghurt ger dig utsökt rikedom när den används kall, hjälper det att ha mer fett i yoghurten för att skydda proteinet från värmeeffekterna.

Håll dig till 2 procent mjölkfett eller fet grekisk yoghurt när du lagar mat med den. Ett annat sätt att lägga till en liten försäkring mot separation är att blanda din yoghurt med majsstärkelse, med ett förhållande på ungefär 1 tesked majsstärkelse upplöst i 1 matsked kallt vatten för varje 1/3 kopp yoghurt.

Dödar bra bakterier

En av fördelarna med yoghurt är de hälsosamma bakterier som den innehåller. Dessa fördelaktiga bakterier, som allmänt anses ha matsmältningsfördelar, dödas när yoghurten utsätts för höga temperaturer. Att koka yoghurt eller baka med den dödar nyttiga bakterier. När det är möjligt, lägg till yoghurt mot slutet av din tillagningstid för att bevara så mycket av de friska bakterierna som möjligt.

Den tjocka, krämiga konsistensen som grekiska yoghurtälskare berömmer så ofta tunnas vanligtvis ut eftersom yoghurten utsätts för värme. Om din tallriks konsistens är för tunn kan kylning i ungefär en timme hjälpa den att tjockna igen. På samma sätt kommer yoghurt med högre fettinnehåll att ge dig tjockare konsistenser. Grekisk yoghurt gjord med helmjölk tenderar att förbli tjockast.

Hur man värmer upp yoghurt i mikrovågsugnen?

Vi säger att det är möjligt att värma upp yoghurt i mikrovågsugnen, även om det inte är så hälsosamt som det kunde vara om du hade använt ett vattenbad eller bara låt ditt glas yoghurt sitta vid rumstemperatur i cirka 20 minuter.
För att värma upp yoghurt i mikrovågsugnen, se till att du slänger ut plastförpackningen och häller yoghurten i ett glas eller en keramik skål.

Placera behållaren i ugnen och värm upp i cirka 10 sekunder. Rör om och prova. Om temperaturen fortfarande är för låg, värm upp den i ytterligare 10 sekunder.

Mikrovågor dödar bra bakterier, men när det gäller att yoghurt värms vid en temperatur på 40 grader Celsius, måste du bara förhindra att den kokar. Om du snarast behöver en snabbuppvärmd yoghurt är det inte skadligt för din hälsa att micra den med låg effekt.

Glöm inte att röra om yoghurten före konsumtion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *