Restauranger: Vad man bör tänka på när man designar en uteplats

Sverige är ett land som är fullt av fina och spännande restauranger. Bara under i år så har Sverige fått tre nya Michelin-restauranger. Det kan därför krävas mycket för att man ska stå ut jämfört med sina konkurrenter. Ett sätt som många använder sig av och som visat sig vara väldigt framgångsrikt är att ha en väldigt fin och väldesignad uteplats. Det är inte bara att slänga upp några bord och stolar och tro att det ska vara tillräckligt. Det krävs betydligt mer än så. Här nedan kommer du hitta några tips som du bör tänka på. 

Designtips

Designtips och inredningstips kan kan man alltid dra nytta av. Det finns mycket saker som kan vara bra att tänka på som man till en början kanske inte tänker på. Kolla därför in våra designtips.

Var unik med ditt val av möbler 

A och O för en snygg uteplats är snygga möbler. Har man inte snygga möbler så spelar det ingen roll hur trevligt allt annat är. Det är det som sätter tonen för hela inramningen. Se därför till att vara unik, och försök inte bara efterhärma det som alla andra gör. Leta upp just den stil som passar din unika vision. Har du uteplats med ett trädgårdsparti så kan du till exempel kolla in trädgårdsbänkarna hos VidaXL. Har du en annan vision får du leta upp de möbler som passar just den. Det finns inga möbler som passar alla. 

Nyttja din omgivning

En annan sak som är viktig när man designar sin uteplats är att se till att nyttja sin omgivning. Använd de förutsättningar du har på absolut bästa sätt. Med det menar vi saker som ojämn markyta, träd, eller vad som helst som kan dyka upp på en uteplats. Var inte rädd att nyttja det som redan finns där. På så sätt kan du också få en design som är influerad av den plats som ni bygger på.

Tänk på materialet av dina möbler

Något annat man bör tänka på när det kommer till möblerna är att se till att man köper hållbara utemöbler. Ska man ha möbler som står på en uteplats så krävs det att de är av ett material som klarar av en utomhusmiljö. Det är egentligen självklart, men det kan vara bra att påminna sig om när man är ute och letar efter de perfekta möblerna. 

Olika typer av uteplatser kräver olika design

Det är förstås också så att olika uteplatser kräver olika design. Vi har redan kommit in lite på det när vi pratade om att nyttja sin omgivning. Man kan inte förverkliga samma vision på en takterass som man kan på en innergård, förstås. Se därför till att tänka på det när du gör dina val. Det finns också vissa förväntningar på vad som bör finnas beroende på vilken typ av uteplats man erbjuder. Visst, man ska hålla sig till sin vision och försöka vara unik, men det är också så att man vill ge gästerna det de vill ha. Det är inte vad ägaren vill som kommer avgöra hur mycket folk uteplatsen lockar. Det är vad kunderna vill.

Varför ska man ha en uteplats?

Det finns tusentals anledningar till varför man ska ha en uteplats. Den viktigaste av dem alla är den vi presenterade innan, nämligen att det är vad många kunder vill ha. Speciellt här i Sverige så finns det ett enormt sug efter att sitta utomhus de dagar som vädret tillåter. En uteplats är också ett sätt för restauranger att verkligen sätta sin egen prägel. Möjligheterna att designa både en uteplats och en restauranglokal gör att man kan göra allt dubbelt upp. Det är också ett bra sätt för restaurangägare att locka olika typer av kunder. Vissa är ute efter en klassisk restaurangupplevelse, och vissa är ute efter en trevlig kväll utomhus. På så sätt kan restaurangen erbjuda både och.

 

Tillbaka till toppen