Så Driver du en Framgångsrik Restaurang

Vad är det med restauranger som lockar så många av oss till idén att äga och driva en? Att veta hur man startar en restaurang gör oss till den ultimata företagaren?

Om vi ska börja starta vår egen restaurang, vad måste vi göra? Och hur viktigt att vara ”grön” är i en sektor där renlighet är absolut nödvändig?

10-stegs guide till att driva en framgångsrik restaurang

Vi har sammanställt en 10-stegs allmän guide till konsten att inrätta, etablera och driva en restaurang

Starta en restaurang

1. Restaurangkoncept, namn och meny – Dessa är faktiskt viktiga för att skapa en marknadsandel. Ditt koncept bör berätta en historia, med allt från interiörens färgschema till belysning, bestick, tallrikar och bordslinne.

2. Utrustning och leverantörer – Detta är inte bara en fråga om kostnadseffektivitet utan också en fråga om kvalitet. Från att välja rätt köksmaskinvara till att välja miljövänliga köksmattor och handdukar för torkvalshanddukar i toaletterna, att få detta rätt från start kan spara pengar och huvudvärk i framtiden.

3. Rätt personal – Kocken är en restaurangs själ, så det är viktigt att hitta en begåvad. Men din vanliga kökpersonal och personalen på golvet är lika viktigt. Tänk också på uniformer och vänta personalförkläden, eftersom de projicerar en professionell, välorganiserad bild som gästerna tycker om lugnande.
4. Korrekt finansiering – Att hålla startkostnader så låga som möjligt är ett viktigt inslag i hela proceduren – dock inte på bekostnad av kvalitet. Så det är viktigt att bedöma kvaliteten mot priset om du ska göra vinst.

5. Håll dig uppdaterad med allt – Att driva en restaurang är ett stort företag. Här är 5 viktiga tips att ta hänsyn till:

  • Kontroll (ta en praktisk inställning till allt)
  • Kostnadseffektivitet (prioritering av utgifter)
  • Renlighet (fastställa rätt procedurer från början)
  • Kundtjänst (glada gäster kommer tillbaka)
  • Kreativitet (”prova nya saker” håller saker färska)

6. A Humming Kitchen – Chefs King, Gordon Ramsey, hade detta att säga om rollen som ett välskött och professionellt bemannat köksspel. ”Kockar och deras brigad har blivit dagens teater och tar i många fall till skådespelarnas scen som rutinerade proffs,” uttalade han i en lång artikel.

7. Få prissättning rätt – Det finns lite psykologi att spela här, men att få rätt prissättning kan spela en stor roll i att få diners genom dina dörrar. Specialerbjudanden är bra, men om priserna är för låga kan konsumenterna tro att det är något fel.

8. Rätt marknadsföringskampanj – Att få din restaurang att lyfta innebär mycket marknadsföring och kampanjer. Att fokusera på lokalsamhället är det bästa sättet, eftersom det vanligtvis är lokalbefolkningen som kommer att äta där. Det finns många tekniker, men att känna till din demografi är viktigt.

9. Värdet av ”grönt” – Det finns nu en tydlig svängning mot ”grön” mat och restauranger bland vanliga gäster. Folk gillar att veta att deras lokala restauranger är bra för miljön, så att hålla anläggningar, livsmedelsförsörjning och avfallshantering i linje med miljöprinciper är viktigare än att glädja hälsa och säkerhet killarna.

10. Ge gäster något positivt att prata om – Om du får allt annat rätt kommer dina gäster att berätta för sina vänner. Och med social marknadsföring (Facebook, Twitter osv.) Kan det goda ordet spridas snabbare och bredare!

Naturligtvis är detta bara en bråkdel av de saker du behöver hantera, eftersom att veta hur man driver en restaurang framgångsrikt betyder att förstå mycket mer.

Ren och ljus restaurang

Första intrycket varar särskilt om du driver en restaurang. Det finns ingen titt på en restaurang som är mer försäkrad mot en beskyddare än hur den ser ut, hur ren, fräsch och ljus det vita linne. Med snygga bord kommer det att ställa in stämningen och bilden i hela anläggningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen