Välja fönster för Restaurang – Vad du bör tänka på

Om din restaurang ligger i ett livligt område i staden kan det vara svårt att sticka ut från konkurrenterna. Att förbättra den yttre designen kan göra underverk för att locka nya kunder. Men vad fungerar? Tillsammans med rätt typ din fasad är rätt typ av glas för din resaurang viktigt om du vill öka restaurangens lockelse.

Det finns många faktorer som spelar in för att locka kunder att äta på din restaurang. Hur viktigt det än är, bra mat och service är bara en del av det. Rätt atmosfär och estetik kan vara lika viktigt för matupplevelsen.

Panoramafönster

Vårt bästa val för utvändiga designidéer för restaurang är panoramafönster. Även kallat ”fasta fönster” många restauranger väljer denna stil på grund av sin stora storlek. Panoramafönster är ett utmärkt val om din restaurang har en naturskön utsikt, vilket skapar extra underhållning för matgäster. De är också att föredra för kaféer och restauranger eftersom de tillåter förbipasserande att få en glimt av interiören i din restaurang.

Det finns dock nackdelar med denna typ av fönster. Eftersom de är fixerade kan de inte öppnas för att släppa in frisk luft. Med det sagt ger de extra säkerhet eftersom de inte kan öppnas.

Öppningsbara fönster

Öppningsbara fönster är ett annat bra val för att öka restaurangens attraktionskraft. Denna typ av fönster är gångjärn på antingen vänster eller höger sida. De öppnas lätt med antingen ett tryck eller ett vev. Dessa fönster är det perfekta valet för ditt företag om du befinner dig i ett tempererat klimat där vädret är perfekt de flesta dagar på året.

Öppna fönster vid ingången till din restaurang kan vara en välkomnande syn för potentiella kunder. Nackdelen med dessa fönster är det utrymme de behöver för att öppna. Eftersom de svänger in eller ut behöver de extra utrymme. Så om du inte har utrymme över, kanske den här fönsterstilen inte är rätt för din restaurang.

Markisfönster

Om du letar efter designidéer för restaurangentréer som är funktionella och snygga, kan markisfönster vara vad du behöver. I likhet med bågfönster är denna stil gångjärn. Markisfönster är dock mindre och svänger utåt från botten. Det fina är att de kan anpassas för att vara antingen över- eller underkant av större, fasta fönster. Detta innebär att du kan dra nytta av både bild- OCH bågfönster.

Detta möjliggör riklig luftventilation utan att släppa in elementen. Eftersom de öppnas utåt krävs lite extra utrymme så att de kan öppnas ordentligt. Med det sagt är de vanligtvis inte tillräckligt stora för att orsaka samma problem som ett stort bågfönster kan utgöra.

Restaurangägare ska aldrig välja hur de klär sina fönster som en eftertanke. Stilen på fönsterbeklädnader som används i vilken restaurang som helst har stor inverkan på utseendet och komforten i matsalen. Vilken täckning som ska användas beror på den yttre utsikten, exponeringen för naturligt ljus och den stämning som anläggningsägarna hoppas skapa.

Använd fönsterskydd under processen

Att byta fönster kan ta tid om du har otur. Se då till att använda fönsterskydd som skyddar interiören från väder och vind.

Vyn

Vissa yttre vyer förbättrar interiören. Natursköna sevärdheter som sjöar eller havsutsikt och stadssilhuetter bidrar till atmosfären på vilken restaurang som helst. I andra fall kan aktiviteten utanför fönstren förringa överklagandet. Vissa typer av fönsterbeklädnader kan dölja tilltalande sevärdheter eller hjälpa till att rama in skönheten i det som finns på andra sidan glaset.

Fönsterskydd och persienner fungerar bra för att stänga ute distraherande eller oattraktiva vyer. De olika nivåerna av hur persienner och gardiner kontrollerar ljus och avskildhet gör dem ännu mer effektiva. Ljusfiltrerande versioner tillåter restauranger att blockera utsikten om det behövs, men ändå ha lite solljus in i rummet.

Ett annat alternativ är mörkläggningsgardiner och persienner, som gör att ägarna kan ha fullständig kontroll över sin innerbelysning. Kontrollen fungerar bra för restauranger som vill ha låg belysning för romantiska middagar men som kämpar på grund av ljusa gatubelysningar eller passerande trafik. Mörkläggningsgardiner och gardiner ger också besökare mer avskildhet eftersom förbipasserande inte kan titta in.

Svagt upplysta interiörer fungerar bra för mer än romantiska matställen. En studie från Journal of Marketing Research har visat att kunder ofta beställer kaloririka rätter när restauranger har mörkare matsalar. Alla företag som erbjuder komfortmat, dekadenta desserter och andra kaloririka alternativ kanske vill överväga ljusblockerande fönsterbehandlingar.

Komforten

Solljuset förlorar sitt tilltalande när kunder upplever för mycket värme och bländning. Persienner, gardiner och draperier kan alla hjälpa till med dessa problem. Vissa draperier kan hjälpa till att minska värmevinsten från solljus med 33 procent. Minskningen kommer att hålla kunderna svalare och minska kostnaderna för luftkonditionering.

Genom att använda lätt justerbara draperier eller persienner och gardiner kan restaurangpersonalen hålla solljuset borta från kundernas ögon. Att öppna och stänga fönsterbeklädnaden efter behov tar bara några sekunder och gör att fönster utan direkt bländning förblir avtäckta, till skillnad från vid användning av fönstertoner.

Designen

Täckningen som används på ett fönster kan förstärka restaurangens tema eller stil. En ljus gardin fungerar bra på en familjerestaurang med rustikt bondgårdstema. Lyxiga siden- eller sammetsdraperier ger elegans. Minipersiennernas smala enkelhet smälter väl in i moderna matställen. De oändliga möjligheterna gör det enkelt för alla att hitta den perfekta anpassade looken.

Valet av fönstertäckning och materialanvändningen kan också bidra till att dölja oattraktiva byggnadsdetaljer. Installationen av materialen kan till och med uppmärksamma och accentuera intressanta arkitektoniska drag.

En ytterligare fördel med draperier är skyddet av interiören från direkt solljus. Solens UV-strålar kan bleka mattor och klädsel och orsaka skador på träytor. Blockering av ljuset kommer att undvika för tidig åldring av inredningen så att de inte behöver bytas ut så ofta. UV-tygskydd på draperier eller foder håller dem också säkra.

Anpassade fönsterbehandlingar sätter en personlig prägel på inredningen eftersom de också ökar komforten och stilen.

Tillbaka till toppen