Varför gör sallad Dig Dålig i Magen?

Före inbördeskriget var amerikaner i stort sett obekanta med gröna sallader och andra sallader. I vissa fall förekom vissa avvikelser från normerna. Denna heta potatissallad togs till USA av tyska invandrare. Fruktsallader gjordes av Shakers, som kan ha inkluderat något grönt eller inte. Råa frukter och grönsaker ansågs vara ohälsosamma och en orsak till sjukdom av det medicinska etablissemanget. Läkarkåren motsatte sig från början sallader, men de sågs som ett hälsosamt alternativ vid mitten av artonhundratalet. Det amerikanska bordet pryddes av fågel och kokta grönsakssallader några gånger om året.

Sallader introducerades till den amerikanska kosten på 1880-talet. Emma Ewings Salad and Salad Making var den första amerikanska kokboken som enbart ägnas åt salladstillverkning (1883). Sallader gjorda av gelatin eller aspic och socker eller söta frukter uppfanns på den tiden. För att göra en sallad kan du använda vattenkrasse (maskros), syra (gräslök), cikoria (escarole), kålrabbi (selleri) eller cikoria (cikoria). Även om tomater har använts i sallader i årtionden, dök sallad-och-tomatsalladen upp först i amerikanska kokböcker i slutet av artonhundratalet.

Restauranger i större städer serverade de rika och bjöd på sallader i europeisk stil, populära bland de rika. Till exempel var Delmonico’s Restaurant i New York en pionjär inom området för gröna sallader klädda med vinäger och olivolja på den tiden. Till en början arbetade Oscar Tschirky till Waldorf Astoria, där han uppfann Waldorfsalladen – en kombination av sallad, selleri och äpplen klädda med majonnäs. På tjugotalet introducerades valnötter. Salladsdressingar var lika populära som själva salladerna.

Sallader trivdes i Florida och Kalifornien eftersom råvarorna var lätt tillgängliga. Dessutom var Kalifornien känt som “salladernas land” på grund av det stora utbudet av salladsdressingar som finns där. Till en början hävdade Palace Hotel i San Francisco att det hade inspirerats av den brittiske skådespelaren George Arliss, som spelade i en pjäs som heter Green Goddess.

Varför behöver du gå på toa efter att du ätit sallad?

Sallader är idealiska för att få in några portioner grönsaker och frukt i din kost. Nästan varje restaurang serverar en grönsallad. Dessutom är det nu möjligt att få en sidosallad (gjord av romsk sallad, morötter och tomater) för en dollar på många snabbmatsrestauranger. Med bara en påse förtvättad grönsallad, några morötter och en flaska lätt dressing kan du slänga en ny sallad på bara fem minuter.

Sallader är också roliga att äta eftersom de är svala, krispiga och uppfriskande (många texturer, färger och smaker). De allra flesta människor, inklusive barn, njuter av sallader. Du kan använda vilka färska eller frysta produkter du vill för att göra dina unika hopkok. Att något som vi inte ens kan äta är bra för oss! Dieter med hög fiber kan hjälpa till att minska kolesterolnivåerna och förhindra förstoppning. Som ett resultat kommer du att äta mindre och gå ner i vikt genom att öka ditt fiberintag. Enligt ett brett spektrum av experter borde amerikaner äta mer frukt, grönsaker och baljväxter, som alla är populära salladsingredienser.

Till lunch eller middag kan sallader vara det populäraste och minst populära sättet att äta dina grönsaker. Ändå är detta en mat som vissa människor njuter av medan andra tvingar in den i sina dieter för att uppfylla sina mål för hälsosam kost.

Är det så bra för dig att äta mycket sallad som du tror? Vad skulle hända om du åt dem varje dag? För att få in mer fiber i vår kost, ät mer råa grönsaker och frukter, inklusive bladgrönsaker. Att införliva fiber kan hjälpa människor att bekämpa fetma och typ 2-diabetes och förbättra matsmältningshälsan. Dessutom är grönsaker rika på fibrer, vilket kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna. Vi kan dra många hälsofördelar av att äta sallader regelbundet, så länge vi är försiktiga med vad vi inkluderar i dem.

Lägg till några tomater, morötter eller gurkor i din sallad om du vill äta mer fiber. Du kan behöva äta mer grönsaker för att få i dig de näringsämnen du behöver.

Varför ger sallad dig diarré?

Ditt matsmältningssystem ska ha nytta av att äta mer grönsaker. Men även om du har ätit mycket bladgrönt tidigare, kanske du inte kan kontrollera dina tarmrörelser om du inte är van vid fibersvallningen från maten.

Bakterier är en vanlig orsak till diarré. Som ett resultat är det viktigt att tvätta dina salladsgrönsaker noggrant innan du äter.

Att skölja grönsaker tar bort fekalt material som lämnats kvar av gnagare på fältet, jord från marken och insekters ackumulerade smuts. Bakterierna som orsakar diarré kan elimineras genom att ta bort dessa föroreningar innan du äter.

Bakterierna som orsakar diarré kan också komma in i matsmältningssystemet genom att äta dåligt tillagat kött. Till exempel kan din diarré orsakas av en livsmedelsburen sjukdom som orsakas av bakterier eller parasiter i huvudsak om du inkluderar tärnad kyckling, grillad ryggbiff eller stekt fisk i dina sallader. Bakterierna som orsakar diarré kan också komma in i matsmältningssystemet genom att äta dåligt tillagat kött.

Att öka ditt fiberintag är sannolikt något som din läkare har sagt till dig att göra. Om din kropp inte är van vid att äta mycket fiber kan du överdosera det. Om du hittar dig själv med att köra, välj en mer petite sallad nästa gång.

Varför blir du dålig i magen av sallad?

Ju mer din kropp anpassar sig till fiber, desto mer gradvis bör du öka ditt intag. Efter en tid bör du äta en stor sallad utan att uppleva den obehagliga biverkningen av diarré. Grönsaker, nötter eller laktos från ost eller krämiga salladsdressingar kan orsaka en allergisk reaktion eller intolerans.

Eftersom både allergier och intoleranser kan orsaka gastrointestinala besvär, inklusive diarré, kan det vara svårt att se skillnad. Till exempel är det mer sannolikt att en matallergi blir svullen eller får utslag efter att ha ätit sallad.

Tyvärr finns det ingen behandling för allergier eller intoleranser annat än att undvika den kränkande maten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top