Varför ökar min puls efter att ha druckit alkohol?

Upplever du hjärtklappning efter att ha druckit alkohol? Du kanske upplever några sekundära effekter av alkohol innan kroppen slutligen metaboliserar den. Människor reagerar olika på förekomsten av alkohol i blodet. Människor som har druckit i flera år kanske inte längre påverkas av dessa sekundära effekter för mycket, men efterverkningarna finns kvar i kroppen.

Människor som aldrig har konsumerat alkohol tidigare kommer också att rapportera en annan upplevelse beroende på hur deras kroppar reagerar på den kemiska föreningen. I dagens blogg kommer vi att diskutera hur alkoholhaltiga drycker kan påverka ditt kardiovaskulära system, och vad du kan göra för att reglera din kropps reaktion på det, i samband med bättre välbefinnande.

Ökar alkohol blodet tryck?

Det korta svaret på denna fråga är ja, och alkohol kan direkt påverka ditt blodtryck och få det att stiga. Blodtrycket skiljer sig från pulsen eller hjärtfrekvensen. Blodtryck är mätningen av trycket som utövas mot väggarna i blodkärlen när hjärtat pumpar blod genom hela kroppen.

När vi säger att en person har högt blodtryck, utövar hjärtat mer kraft än nödvändigt för att pumpa blod. Mer ansträngning är lika med mer skada på hjärtmuskeln på lång sikt, varför vi skulle vilja hålla blodtrycket på ett lägre och säkrare värde. Normalt blodtryck är 120/80 – mer än så här, och du bör kontrolleras av en husläkare eller kardiolog.

Om du dricker alkohol sällan kan ditt blodtryck tillfälligt stiga. Om du dricker regelbundet (mer än en portion öl, vin eller annan sprit dagligen) blir du en kandidat för alkoholinducerad hypertoni.

Även om det finns flera faktorer som spelar in här, är det bara genom att minska alkoholintaget som du kan minska högt blodtryck som är relaterat till alkoholkonsumtion. Kardiologer rekommenderar i allmänhet att du inte konsumerar mer än två portioner öl eller vin per dag.

I USA är rekommendationen bara en portion per dag för både män och kvinnor. Vad händer när du dricker mer än vad som säkert rekommenderas? Du kan utsätta dig själv för en högre risk att utveckla alkoholrelaterad hypertoni, vilket sannolikt kommer att skada ditt hjärta på lång sikt.

Ökar alkohol hjärtfrekvensen?

Alkohol har varit känt för att orsaka variationer i en persons hjärtslag, så det är inte bara en högre puls du bör oroa dig för, du bör också vara orolig för möjligheten av en lägre puls – under vad som anses normalt.

Många studier tyder på att år av tungt drickande också regelbundet kan utlösa ett tillstånd som kallas takykardi. Takykardi uppstår när de elektriska signalerna från hjärtmusklerna försvagas, vilket resulterar i oregelbundna hjärtslag och glattmuskelaktivitet.

Takykardi ensam kommer inte att döda dig omedelbart, men om du upplever det regelbundet och om du också upplever en ökning i dess svårighetsgrad på grund av regelbunden alkoholkonsumtion, kan du så småningom uppleva en hjärtattack eller stroke sekundärt till takykardiepisoder på grund av regelbunden alkoholist. konsumtion.

Observera också att takykardi kan orsaka dödliga blodproppar i hela kroppen, och dessa blodproppar kan orsaka hjärtproblem och till och med dödsfall.

Hur du minskar pulsen efter att ha druckit alkohol

Det enklaste sättet att ta hand om ditt hjärta när du dricker alkohol är att hålla ut det mellan drinkarna och inte överdriva det. Alkohol har en dämpande effekt på kroppen, vilket innebär att när du dricker för mycket alkohol kommer den motsatta effekten att ske. Det kommer att börja sänka ditt blodtryck och din puls till potentiellt dödliga nivåer.

Detta är anledningen till att vissa människor drabbas av stroke eller hjärtinfarkt efter att ha druckit mycket. Deras hjärtan kan inte längre kompensera för alkoholens direkta påverkan, och deras kardiovaskulära system ger bara upp.

Enligt kardiologer kan och kommer alkohol till sin natur att orsaka hjärt rytmavvikelser när du konsumerar den.

Vissa av dessa anomalier är bara irriterande, men vissa, som förmaksflimmer, är verkligen allvarliga, och du bör aldrig ignorera dem. När du dricker alkohol, till exempel, är det möjligt att det du känner för tillfället är en kombination av uttorkning, alkohol och en plötslig adrenalinreaktion på själva alkoholdrickandet.

Observera att du har flera andra system som fungerar samtidigt, och alkohol kommer att påverka dem på olika sätt. Alkohol kan till och med påverka frisättningen av dopamin, signalsubstansen förknippad med njutning.

Om du ogillar känslan av att ha en snabbare puls på grund av alkohol, är det bästa sättet att undvika känslan att undvika alkohol helt och hållet.

När alkohol träffar ditt blodomlopp är en av de första sakerna den gör att den vidgar dina blodkärl, vilket hjärtat kompenserar för genom att öka sitt blodtryck.

Så länge blodkärlen är breda kommer hjärtat att pumpa mer kraftfullt för att säkerställa att blodet transporteras dit det behöver bäras oavsett tillståndet för utvidgningen av blodkärlen.

En annan upplevelse som folk klagar på när de dricker alkohol är hjärtklappning.

Hjärtklappning är i huvudsak hjärtslag som kan kännas. På egen hand är de inte dödliga, men frekventa, och uttalad hjärtklappning kan tyda på allvarligare problem som kan behöva kollas upp snart. Det är också viktigt att inse att dina stressnivåer och mentala tillstånd också har en inverkan på hur alkohol kan påverka din kropp.

Vissa människor dricker för att roa sig, och de mer smärtsamma sekundära effekterna av alkohol kanske inte är så besvärande för dem eftersom de har roligt. Men om du är extremt arg eller stressad och du dricker för att varva ner eller kontrollera ditt humör, kan du uppleva allvarligare hjärtfel på grund av stressen som smärtsam hjärtklappning, högt blodtryck och liknande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top