Hur kan jag förbättra cirkulationen i mina ben och fötter? |

Funderar du på hur man kan förbättra blodcirkulationen i fötterna? Rätt blodcirkulation är avgörande om du vill bibehålla optimal hälsa, särskilt om du är över trettioårsåldern, där kardiovaskulära anomalier blir allt vanligare.

Kroppens cirkulationssystem är ansvarigt för att skicka syresatt blod genom hela kroppen och föra tillbaka syrefattigt blod för att återföra syre. Dålig cirkulation kan orsaka många hälsosjukdomar och kan också få en person att utveckla dödliga tillstånd som kan förkorta hans/hennes liv.

De vanligaste symtomen på dålig cirkulation inkluderar stickningar i extremiteterna, en allmän känsla av domningar, stickande smärtor i armar och ben och oförklarliga muskelkramper. Vi måste också ta hänsyn till att redan existerande medicinska tillstånd som erektil dysfunktion också kan orsaka olika symtom om cirkulationsproblem uppstår utöver de nämnda redan existerande tillstånden.

Vilka är symtomen på dålig blodcirkulation i benen?

Utöver de symtom som vi redan har nämnt tidigare, är det också möjligt för en person med cirkulationsproblem att uppleva kyla i extremiteterna även om den omgivande temperaturen i rummet inte alls är kall. Kylan kan bero på klämda nerver, ja, men också på dålig cirkulation. Vävnaderna i den drabbade regionen kanske inte längre får rätt mängd syre och näringsämnen, och personen känner fysiskt av resultatet.

Hur man kan förbättra blodet Cirkulation i ben och fötter naturligt?

Lyckligtvis för alla finns det flera metoder för att förbättra kvaliteten på cirkulationen i din kropp.

Promenad

Att gå är det enklaste och enklaste sättet att få lite motion och förbättra cirkulationen och andningen. Regelbunden promenad gynnar inte bara hjärtat utan också lungorna och njurarna, eftersom svettning hjälper till att transportera bort överflödig fukt, salter och kvävehaltigt avfall från kroppen.

Personer med njurproblem rekommenderas att träna för att minska belastningen på njurarna. En annan fördel med att gå är att den har låg effekt, vilket betyder att den inte kommer att påverka några inflammerade leder du kan ha. Det främjar också ungdomlighet och viktminskning.

Det kanske inte tappar femtio kilo omedelbart, men om du går kraftigt de flesta dagar kommer du att se några framsteg med dina viktminskningsansträngningar.

Och slutligen, promenader hjälper inte bara till att lindra cirkulationsproblem, utan det hjälper också till att förbättra ditt humör, och läkarna säger att det till och med kan skydda dig från flera typer av cancer genom att minska risken för att utveckla cancer. Träning, i allmänhet, är så här, så om du har funderat på att börja med träning skulle det vara ett bra tillfälle att göra det nu.

Stretching

Plyometriska stretchövningar är bra för nybörjare, och de är fantastiska för personer som lider av dålig cirkulation. Anledningen till detta är att musklerna ständigt är i rörelse, drar ihop sig och slappnar av, och detta kräver en ökning av blodvolymen som pumpas genom kroppen. Hjärtat får en bra motion, och blodet runt kroppen förnyas också och görs mer adekvat för att leverera syre och näringsämnen.

Rätt hållning och positionering

Alltför ofta arbetar människor i skrivbordsjobb som får dem att slöa. Detta skapar en dålig hållning för cirkulationen, generellt sett. Om ditt arbete kräver att du är nästan stillastående i timmar, kanske du vill räta ut ryggen försiktigt så att du kan börja andas från magen igen, och sedan istället för att korsa benen, separera dem tillräckligt så att cirkulationen börjar förbättras. Att ta korta, fem minuters promenader mellan dina arbetstider kan också vara en bra idé. Att omväxlande sittande och stå medan du arbetar på skrivbordet kan också uppmuntra bättre cirkulation, även om du fortfarande behöver träna lite för att se till att ditt hjärta, lungor och blodkärl mår bra.

Bär kompressionsstrumpor

Om ditt jobb innebär att stå större delen av dagen, kommer du att bära kompressionsstrumpor hjälpa till att rädda blodkärlen på dina ben och fötter. Vad kompressionsstrumpor gör är att de efterliknar sammandragningen som uppstår när du rör dig, och detta får dina ben att röra sig internt, vilket minskar frysningen eller muskelförlamningen som känns när du ständigt står med några pauser emellan. Sammandragningen och avslappningen som ofta uppstår på grund av kompressionsstrumpan stimulerar direkt bättre blodcirkulation i benen.

Överväg rökning

Rökning har varit känt för att minska cirkulationen i extremiteterna radikalt. Om du har rökt länge, kanske du redan upplever domningar och stickningar i samband med tobakskonsumtion. Att sluta nu eller åtminstone minska din konsumtion kan göra underverk för ditt cirkulationssystem. Tobak försämrar inte bara cirkulationssystemet: den minskade tillförseln av syre till extremiteterna har också varit känd för att orsaka förödelse med blodkärlen, skada dem och till och med orsaka blodkärlsdöd i vissa fall.

Hantera din stress effektivt

Stress kan förstöra hela organsystem om den lämnas okontrollerad. Det är viktigt att du vid denna tidpunkt redan vet hur du hanterar din stress. Prova metoder som Zen-meditation eller starta en hobby för att hålla tankarna borta från stressen. Detta kommer att gynna ditt hjärta och lungor på lång sikt.

Hur förbättrar man cirkulationen i benen när man sover?

Om du upplever svullnad medan du sover kan det vara en bra idé att lägga kuddar mellan benen, eller så kan du också använda sängkilar om de är bekvämare. Att höja benen över hjärtnivån kan hjälpa till att förbättra cirkulationen och minska risken för ödem eller vätskeansamling i benen. Att sova med upphöjda ben kan också minska trycket på din nedre ryggrad, vilket ofta är den främsta utlösaren för ischiassmärta. Samma princip gäller om du lider av konstant ryggvärk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top