Är det Nyttigt med Ingefära? Här är Svaret!

Vad är ingefära?

Det finns mindre information om  användningsområden och påstådda hälsofördelar. Faktum är att ingefära har visat sig ha en rad olika hälsofördelar.

Ingefära kan hjälpa till att lindra graviditetsrelaterad illamående och kräkningar, enligt vissa bevis och det kan också hjälpa till att kontrollera illamående relaterad till cancerchemoterapi när den används utöver konventionell illamående medicin.

Å andra sidan är det oklart huruvida ingefära är till hjälp vid illamående efter rörelse, åksjuka, reumatoid artrit eller artros.

Idag finns ingefära också som kosttillskott. I allmänhet saknar kosttillskott dock gedigen klinisk forskning. Föreskrifter anger tillverkningsstandarder för kosttillskott men garanterar inte att de är säkra eller effektiva. Tala med din läkare innan du kompletterar.

Vissa bevis tyder på att ingefära kan minska graviditetsrelaterad illamående och kräkningar, men det är oklart om det är till hjälp för många andra tillstånd.

Ingefära är en krydda som härstammar från växterna av växten Zingiber officinale. Det används ofta i många asiatiska, ayurvediska och Mellanösternrätter. Ingefäraanvändning går tillbaka till 3000 år sedan i Indien.

I själva verket är ingefära en av de vanligast konsumerade dietkryddorna i världen.

Vad används det till?

Ingefära har använts i tusentals år som ett botemedel mot olika hälsoproblem, såsom förkylning, illamående, smärta, artrit, migrän och högt blodtryck.

Ingefära är också en antioxidant som kan bekämpa mikrober och minska inflammation.

Denna krydda är en släkting till curcumin och kardemumn, som alla tillhör samma växtfamilj.

Ingefära aktiva komponenter

Över 100 aktiva föreningar har identifierats i ingefära, färska eller torkade. Gingeroler är de viktigaste föreningarna i färsk ingefära och mindre i torr ingefära. Ingefära innehåller också zingerone, zerumbone, skarpa oleoresiner, några terpenoider och flavonoider.

Alla dessa föreningar är antioxidanter, medan vissa av dem har anti-tumör-, antiinflammatoriska, smärtlindrande, antimikrobiella och leverskyddande aktiviteter. Dessa egenskaper undersöktes emellertid endast i cellbaserade studier. Det är okänt om de aktiva föreningarna i ingefära kommer att ha dessa effekter hos människor. Ytterligare forskning behövs.

När det gäller ingefära-rottillskott visade en nyligen analys av tio tillskott som slumpmässigt köpts i hälsobutiker att deras aktiva föreningar varierar kraftigt. Ett tillskott var högt i en aktiv komponent och lågt i ett annat, medan det för nästa tillskott var motsatt. Dessutom är ingefärstillskott fortfarande inte standardiserade till en viss mängd av en av de aktiva ingredienserna.

Hälsosam hjärnmat du borde äta

Enligt en studie som diskuterar effektiviteten av ingefära kommer de illamående egenskaperna hos ingefära från ingefära, som är naturliga antiinflammatoriska och antioxidantföreningar som finns i rå ingefära som aktiverar kryddreceptorer på tungan.

Ingefära kan hjälpa till med illamående och matsmältningsproblem. Men för att få största möjliga hälsofördelar med ingefära, bör du konsumera den rå.

Tillsammans med dess illamående egenskaper stimulerar ingefära också magtömning, flyttar saker ur magen snabbare och ger därmed lindring för magproblem.

Utöver dess användning för illamående är ingefära också packad med näringsämnen som gynnar både kroppen och hjärnan – och även om dessa läkande egenskaper finns i många av dess former, kan du överväga att ha några färska ingefära rötter till hands.

Studier visar att färsk ingefära är ett effektivt verktyg för att skydda andningsorganen medan den torkade ingefära inte var det.

Rå ingefära är ett billigt och lätt att hitta naturligt botemedel som du kan använda för att behandla flera vardagliga problem som halsont och huvudvärk.

Varför är ingefära så nyttigt för oss?

Exceptionellt antioxidantinnehåll

En antioxidant är en molekyl som kan hämma oxidationen av andra molekyler. Oxidation producerar ofta fria radikaler som sedan initierar en kedjereaktion som kan skada celler. I extrema fall, vilket leder till cancer. Antioxidanter ingriper genom att eliminera dessa fria radikaler och förhindra skador. Ingefära är bokstavligen laddad med antioxidanter!

Utmärkt botemedel mot illamående och åksjuka

Ingefära är ett utmärkt naturläkemedel mot resesjuka, morgonsjuka eller illamående. och med goda skäl. Det har en lång historia inom detta område, efter att ha konsekvent bevisat sin effektivitet för att minska yrsel och illamående. De aktiva ingredienserna i ingefära är potenta, så du behöver inte särskilt mycket av det heller. Det har rykte om att det är säkert för gravida kvinnor, vilket gör det till ett bra botemedel mot morgonsjuka.

Lindrar uppblåsthet är bra för matsmältningen

Ingefära fungerar som ett karminativ (förhindrar uppblåsthet) och en spasmolytisk tarm (vilket innebär att det lugnar tarmkanalen). Detta gör den utmärkt vid lugnande matsmältningsstörningar och lugnande uppblåsthet.

Anti-cancer fördelar

Studier tyder starkt på att gingeroler, de aktiva fyto-näringsämnena i ingefära är fördelaktiga mot cancerceller. Den största nackdelen är att de flesta studierna involverar djurförsök.

Kraftfull antiinflammatorisk

Olika studier på personer med inflammatoriska sjukdomar och sjukdomar som artros eller reumatoid artrit har visat att ingefära har en kraftfull antiinflammatorisk verkan. Gingeroler är det primära aktiva antiinflammatoriska medlet i ingefära och sägs ha mycket potenta effekter när ingefära konsumeras regelbundet.

Främjar hälsosam cirkulation

Ingefära stimulerar vävnaderna med kroppen, samtidigt som blodtrycket sänks. Allt detta uppmuntrar till hälsosam cirkulation. Dessutom förhindrar ingefära att blodplättar klumpas ihop i blodomloppet, vilket tunnar ut blodet, vilket minskar risken för åderförkalkning och blodproppar.

Effektivt avgiftningshjälpmedel

Ingefära är känt för att främja hälsosam svettning, vilket uppmuntrar frisättningen av toxiner. Lägg till dess exceptionella antioxidantkvaliteter och andra fördelar, så har du en toppavgiftningsmat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *