Är det Nyttigt med Oliver? Här är Svaret!

När fria radikaler oxiderar kolesterol skadas blodkärlen och fett ansamlas i artärerna, vilket kan leda till hjärtinfarkt. Antioxiderande näringsämnen i svarta oliver hindrar denna oxidation av kolesterol och hjälper därmed till att förhindra hjärtsjukdomar.

Oliver innehåller fett, men det är den friska enkelomättade typen, som har visat sig minska risken för åderförkalkning och öka det goda kolesterolet.

Svaret på frågan är ja, det är nyuttigt med oliver, och i denna artikel ska vi gå igenom några av dess främsta hälsofördelar.

Cancerförebyggande

Svarta oliver är en utmärkt källa till vitamin E, som har den lysande förmågan att neutralisera fria radikaler i kroppsfett. Speciellt när man arbetar med stabila enkelomättade fetter som finns i oliver kan vitamin E göra cellulära processer säkrare.

När sådana processer, såsom mitokondriell energiproduktion, inte är väl skyddade, kan de producerade fria radikalerna orsaka oxidation, skada cellens mitokondrier och hindra cellen från att producera tillräckligt med energi för att tillgodose sina behov. Om DNA:t i en cell skadas kan det mycket väl muteras och bli canceröst. Studier har visat att en kost kompletterad med olivolja leder till en lägre risk för koloncancer, nästan lika låg risk som en diet rik på fiskolja.

Hud- och hårhälsa

Svarta oliver är rika på fettsyror och antioxidanter som ger näring, återfuktar och skyddar. Viktigast bland dessa är vitamin E. Oavsett om det appliceras lokalt eller intas, har vitamin E visat sig skydda huden från ultraviolett strålning och därmed skydda mot hudcancer och för tidigt åldrande.

Du kan få en hälsosam, glödande hud genom att tvätta ansiktet i varmt vatten, applicera några droppar olivolja på utsatta fläckar och låta den arbeta sin magi i 15 minuter innan du sköljer av den. I själva verket kan du fukta med olivolja innan du badar, och till och med konditionera håret med det genom att blanda det med en äggula och lämna det innan du sköljer och tvättar det.

Ben och bindväv

De antiinflammatoriska förmågorna hos de enomättade fetterna, vitamin E och polyfenoler i svarta oliver kan också hjälpa till att dämpa astma, artros och reumatoid artrit.

Det mesta av lidandet med att ha en av dessa tre bensjukdomar orsakas av höga nivåer av fria radikaler. Olivolja innehåller också en kemikalie som kallas oleocanthal, som fungerar som ett smärtstillande medel. Forskning har visat att oleocanthal hämmar inflammation på samma sätt som läkemedel som Ibuprofen gör.

Matsmältningsorganens hälsa

Frekvent konsumtion av både vitamin E och de enomättade fetterna i svarta oliver är förknippade med lägre frekvenser av koloncancer. Dessa näringsämnen hjälper till att förhindra koloncancer genom att neutralisera fria radikaler. Olivoljans skyddande funktion har också en gynnsam effekt på sår och gastrit. Olivolja aktiverar utsöndringen av gall- och bukspottskörtelhormoner mycket mer naturligt än föreskrivna läkemedel, vilket minskar förekomsten av gallstenbildning.

En kopp svarta oliver innehåller också 17% av det dagliga intaget av fiber, vilket främjar matsmältningssystemets hälsa genom att hjälpa till att flytta mat genom systemet i en hälsosammare takt. Detta hindrar någon del av matsmältningskanalen från att behöva arbeta för hårt och stöder den perfekta balansen mellan kemikalier och populationer av mikroorganismer som krävs för ett hälsosamt matsmältningssystem.

Bra järnkälla

Svarta oliver innehåller mycket järn. Förmågan hos röda blodkroppar att transportera syre genom kroppen beror på närvaron av järn i blodet. Om vi ​​lider av järnbrist får våra vävnader inte tillräckligt med syre, och vi kan känna oss kalla eller svaga.

Järn spelar också en viktig roll i energiproduktionen. Det är en nödvändig del av ett antal enzymer, inklusive järnkatalas, järnperoxidas och cytokromenzymerna. Det hjälper också till att producera karnitin, en icke-essentiell aminosyra som är viktig för användning av fett. För att övervaka allt är immunsystemets funktion beroende av tillräckligt med järn.

Ögonhälsa

En kopp svarta oliver innehåller tio procent av det dagliga rekommenderade intaget av A vitamin som, när det omvandlas till näthinnans form, är avgörande för friska ögon. Det gör att ögat bättre kan skilja mellan ljus och mörkt och därigenom förbättra nattsynen. Vidare antas vitamin A vara effektivt mot grå starr, makuladegeneration, glaukom och andra åldersrelaterade ögonsjukdomar.

Antioxidantmat – Fria radikaler får plast att försämras, måla att blekna, konstverk försämras. De kan också orsaka åldersrelaterade sjukdomar och bidra till stroke, cancer och hjärtinfarkt. Fria radikaler är molekyler med oparade elektroner, på jakt efter en annan elektron och är mycket reaktiva och skadliga för omgivande molekyler.

Den fria radikalens fiende är antioxidanter. Antioxidanter är molekyler som säkert kan interagera med fria radikaler, ge upp några av sina elektroner och neutralisera fria radikaler. Oliver är antioxidantrik mat, vilket innebär att varje gång du äter dem skickar du en armé med goda arbetare in i ditt system för att hjälpa de dåliga karlens fria radikaler att kyla ut.

Lågt kalori – En oliv har bara cirka 7 kalorier. De har en ”negativ kaloribelastning”, vilket innebär att du bränner mer kalorier genom att smälta en oliv som du får en.

Bra fett – Trots den vanliga missuppfattningen är oliverna inte gödande. De innehåller enkelomättat fett, samma goda fett som du hittar i nötter och avokado. Enomättat fett i kosten ökar det goda kolesterolet. I forskningsstudier, när kostvanor ökar mono-omättat fett (utan att bli för högt i totalt fett), upplevde deltagarna en minskning av blodkolesterol-, LDL-kolesterol- och LDL: HDL-förhållandet. Allt detta sänker risken för hjärtsjukdomar.

Minne – Oliver innehåller polyfenoler, en naturlig kemikalie som minskar oxidativ stress i hjärnan. Genom att äta en daglig servering av hälsosamma oliver kan du förbättra ditt minne.

Skönhet – Att äta hälsosamma oliver hjälper huden att hålla sig mjuk och frisk eftersom de innehåller oljesyra. Ät oliver och håll dig snygg.

Aptitkontroll – Genom att äta några oliver före en måltid kan du ta kanten av din aptit. Detta beror på att de enkelomättade fettsyrorna i friska oliver saktar ner matsmältningsprocessen och stimulerar hormonet kolecystokinin, som skickar meddelanden om fullhet och tillfredsställelse till hjärnan.

Smärtlindring – Olivolja innehåller oleocanthal, ett ämne med antiinflammatoriska medel som kan fungera som ett naturligt Ibuprofen.

Anti-cancer – Det faktum att oliver är en antioxidantrik mat och har antiinflammatoriska egenskaper gör dem till ett naturligt skydd mot cancer eftersom kronisk oxidativ stress och kronisk inflammation kan vara nyckelfaktorer i utvecklingen av cancer.

Om våra celler blir överväldigade av oxidativ stress och kronisk överdriven inflammation ökar vår risk för cellcancer. Genom att förse oss med rika tillförsel av antioxidanter och antiinflammatoriska näringsämnen kan oliver hjälpa oss att undvika denna farliga kombination av kronisk oxidativ stress och kronisk inflammation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *