Den bästa maten för en förkylning |

Letar du efter den bästa maten för att bota en förkylning? Klåda du att veta vad du ska äta när du är förkyld och hostar? Det finns vissa frukter som är bra för förkylning och hosta, och vi kommer också att lära dig om den bästa komfortmaten när du är sjuk i dagens hälsomedvetna blogg.

Hurdera förkylningar snabbt I vår tid, när en enkel anfall med influensa eller förkylning kan leda till katastrof, måste vi veta hur vi ska ta hand om oss själva. Hosta, förkylning och influensa överförs vanligtvis genom droppöverföring och genom att röra vid ytor som sjuka människor har vidrört. När du rör vid en förorenad yta som någon med influensa eller förkylning har rört kan du så småningom röra vid dina ögon, näsa och mun, och det är så virus kommer in.

Experter rekommenderar att människor utför noggrann handtvätt varje dag med vatten och antibakteriell tvål. Att stanna hemma när du är sjuk minskar också din kontakt med andra och förhindrar spridning av hosta-, förkylnings- och influensavirus. Och slutligen, undvik att röra ditt ansikte (gör detta till en vana) eftersom mänskliga patogener vanligtvis kommer in genom denna väg.

Hur botar man en förkylning fasta?

Även om det fortfarande återstår mycket forskning att göra, rekommenderar vissa läkare vanlig honung för att lindra symptomen på hosta (detta är ett snabbt botemedel om du lider av hosta och sniffs) och naturligtvis användningen av mentolinhalatorer, geler och produkter som Vicks underlättar nästäppa i samband med andningsoro kopplade till olika sjukdomar, inte bara hosta, förkylningar och influensa.

En person som har förkylning/influensa bör få mycket vila (sju till åtta timmars sömn är perfekt för vuxna) och mycket vätska också. Vanligt vatten är viktigt för att spola ut patogenerna och hålla halsen fuktig. En fuktig hals är mindre attraktiv för utvecklingen av patogener, vilket är anledningen till att läkare generellt sett rekommenderar att människor dricker 8 amerikanska koppar vatten per dag.

Dricker varmt vatten hjälpa till att bli av med en förkylning?

Det finns inga vetenskapliga bevis för att varmt vatten är bättre för att bli av med förkylningar än kallt vatten. Om du har ont i halsen av hosta och nysningar, kommer läkare att rekommendera kallt vatten för att lindra och trösta en inflammerad hals. Användningen av varmt vatten för förkylningar är mer ett folkligt eller traditionellt botemedel som inte har mycket vetenskaplig forskning bakom sig. Men om du vill prova det finns det några bevis på att varmt vatten kan hjälpa till att lindra nästäppa. Den “heta toddy” eller en liten shot whisky kan också användas för att lindra nästäppa, men överdriv inte eftersom alkohol försvagar immunförsvaret.

Nu, förutom att hålla sig hydrerad, rekommenderar experter också att få din dagliga RDA av spårnäringsämnen kopplade till att stärka din immunitet. De viktigaste av dessa spårnäringsämnen är vitamin C, vitamin D, zink och vitamin E.

Du kan ta antingen ett multivitamin som innehåller dessa näringsämnen, eller så kan du bara laga frukt, grönsaker och hälsosamma hela måltider hemma. Fördelen med att få dem från dina måltider är förstås att de är omedelbart biotillgängliga och därför kan kroppen lätt absorbera och använda dem.

Bonda förkylningar med mat

Kycklingsoppa

Vem skulle ha trott att detta urgamla botemedel mot förkylningar och nästan allt som kan skada kroppen fungerar? Kycklingsoppa hjälper till att lindra många symtom på förkylningar, inklusive nästäppa, halssmärtor och allmän sjukdomskänsla.

Det finns flera anledningar till varför det fungerar som ett naturligt botemedel. Det första skälet är att kycklingsoppa är lätt att äta och smälta, vilket innebär att den sjuke inte behöver anstränga sig mycket energi för att utvinna och absorbera de nödvändiga näringsämnena.

Kycklingsoppa kan enkelt leverera en bra mängd kolhydrater, mineraler, vitaminer och protein. Kycklingsoppa innehåller också naturligt elektrolyter som hjälper till att skapa jämvikt i kroppen.

Människor som har förkylningar och influensa behöver bättre vätsketillförsel för att besegra infektionen snabbare.

Experter har spårat den största fördelen med föreningen cystein, som hjälper till att bryta ner virus och bakterier samtidigt som det begränsar inflammation. Cystein har också varit känt för att försämra nästäppa, vilket leder till bättre andning, totalt sett.

Buljonger och soppor

Buljonger och soppor kan erbjuda samma fördelar som kycklingsoppa, och de kan göras om om personen är vegetarian/vegan, eller om han helt enkelt inte kan konsumera något med fasta födodelar.

Buljonger är tydliga hopkok som fortfarande kan leverera elektrolyter, protein, vitaminer och mineraler. Att dricka ångande buljong kan hjälpa till att minska nästäppa och svullnad på grund av värmen. Om du inte kan äta något annat när du är sjuk, se till att du smuttar på buljonger hela dagen, så att du inte blir undernärd och uttorkad.

Vitlök

Anses som en av de äldsta superfoods, vitlök har antivirala och antibakteriella egenskaper och stöder olika organ, inklusive hjärta, lungor och lever. Att äta rå vitlök kan hjälpa till att stärka din immunitet och skydda dig från förvärrade infektioner. Att tillsätta vitlök till buljonger och soppor hjälper dig att få dess fördelar om du inte kan äta den rå.

Kokosvatten

Taget från en nyknäckt kokosnöt är kokosnötsvatten mirakelvatten från naturen som är lätt att dricka, sött och lågt på socker. Vi älskar det faktum att kokosnötsvatten kan leverera elektrolyter och rimliga mängder enkla kolhydrater till patienter. De förbättrar också njurfunktionen och uppmuntrar urinering, vilket är en del av avgiftningen av kroppen när du är sjuk. Välj kokosnötvatten för återfuktning för den extra kalori- och elektrolytförstärkningen, och du kommer att må bättre på nolltid.

Te

Oavsett om det är oolong, svart, grönt eller matcha, kan varmt te hjälpa till att minska virus och bakterier i halsen, och det är också fyllt med polyfenoler eller naturliga antioxidanter som skyddar celler från för tidig död. In vitro-studier har visat att olika typer av te kan hjälpa till att hämma tillväxten av sjukdomsalstrande patogener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top