Hur kan man minska feber? |

Minskar aspirin feber effektivt? Hur minskar man feber hos vuxna naturligt? Hur minskar man feber hos ett barn naturligt?

Det här är bara några av de vanligaste frågorna vi får när vi diskuterar hälsa och välmående på vår blogg. Lyckligtvis för alla idag har vi svaren. Feber är bara en måltid ifrån att släckas om du vet hur man använder effektiva huskurer.

Förstå feber

Att utveckla feber är kroppens naturliga sätt att bekämpa infektioner. Ensamma är feber vanligtvis inte skadlig, men de kan vara oroande, speciellt om febern överstiger 39˚ Celsius (102º Fahrenheit). Kroppens naturliga temperatur är runt 36,5˚-37˚ Celsius (97,7º – 98,6º Fahrenheit), så det är lätt att upptäcka om en person utvecklar feber.

Både virusinfektioner och bakterieinfektioner kan utlösa feber, med virusinfektioner som utlöser feber på det lägre området.

Under en virusinfektion, såsom uppkomsten av hosta, förkylning eller influensa, kan kroppen utveckla feber som svar på närvaron av viruset i kroppen. Under denna tid kommer korrekt hantering av febern att säkerställa patientens största komfort eftersom hans kropp bekämpar infektionen naturligt.

Feber hos barn anses vara farligare på grund av deras små kroppar och lägre immunförsvar mot vanliga patogener. Sök medicinsk hjälp när följande temperaturer upptäcks per åldersgrupp:

Noll till tre månader – 38˚ Celsius (100,4º Fahrenheit)

Tre till sex månader – 39˚ Celsius (102º Fahrenheit)

Sex till tjugofyra månader – 39˚ Celsius (102º Fahrenheit)

Olika typer av termometrar kan användas för att fastställa temperaturen hos ett litet barn, inklusive rektaltermometrar och digitala örontermometrar.

Om du tar hand om en vuxen med feber, se till att han/hon kan få adekvat läkarvård om febern når eller överstiger 39˚ Celsius (102º Fahrenheit). Se även upp för ytterligare symtom som kan peka på närvaron av allvarligare patogener i kroppen, såsom utslag, smärtsam huvudvärk, ljuskänslighet, plötslig blödning från någon av öppningarna, frekventa kräkningar, andnöd, bröstsmärtor, magsmärtor , och uppkomsten av anfall.

Hemhantering av feber

Korrekt hantering av feber i hemmet kan hjälpa till att göra din patient mer bekväm och förbättra sin sjuktid (dvs. minska antalet sjukdagar till ett minimum för det aktuella tillståndet). Det första du bör göra är att se till att personen med feber är så sval och så bekväm som möjligt i sängen.

Ta bort onödiga lager av kläder för att säkerställa att värmen avleds naturligt. Håll personen hydrerad genom att erbjuda fruktjuicer och vatten, beroende på vad som är mer acceptabelt.

Det kommer att finnas tillfällen då personens hals är smärtsam, så att dricka är också smärtsamt. Se bara till att han kan återfukta regelbundet för att sänka hans temperatur också.

Spädbarn som är yngre än sex månader bör aldrig ges ibuprofen för att kontrollera sin temperatur, eftersom det kan vara skadligt för deras organ. Fråga din läkare vad det bästa NSAID bör vara, med tanke på patientens nuvarande tillstånd. Observera att hos barn och vuxna kan feber uppstå efter vaccinationer.

Så om du är vuxen och precis fått din influensaspruta kan det uppstå muskelbesvär och feber när kroppen använder sig av immuniseringen. Om personens feber inte förändras eller går ner på två dagar är det bäst att söka medicinsk hjälp omedelbart.

Hur man bryter en feber naturligt Att bryta feber naturligt kan vara så enkelt som att introducera anti-inflammation och anti-feber livsmedel till menyn. Bland de mest effektiva är:

Vitlök

Vitlök har antibakteriella och antivirala egenskaper, och den tunnar även ut blodet och gynnar olika organ i kroppen, inklusive levern och mjälten. Vitlök värmer också kroppen, vilket hjälper till att producera svett. Svettning kan hjälpa till att kyla ner en febrig kropp snabbare.

Kycklingsoppa

Kycklingsoppa innehåller föreningen cystein, som hjälper kroppen på så många sätt. Cystein är naturligt antiinflammatoriskt och stimulerar även njurar och lever att avgifta kroppen mer effektivt. Dessutom hjälper kycklingsoppa till att förbättra hydratiseringen av en patient genom att tillföra vatten och elektrolyter, förutom makronäringsämnen och mikronäringsämnen.

Ingefära

  Ingefära har använts i tusentals år på grund av dess otroliga antiinflammatoriska egenskaper. Till skillnad från vitlök har ingefära en allmän kylande effekt på kroppen. Du kan kombinera torkat ingefärapulver till en kopp varmt vatten för att skapa ingefärste. En och en halv tesked torkat ingefärapulver räcker per portion för vuxna.

  Äppelcidervinäger

  Kombinera två teskedar äppelcidervinäger med en matsked rå honung i ett glas vatten. Rör om väl och servera som en drink till den febriga. Syrorna i äppelcidervinäger sägs dra bort värme.

  Vilka örter minskar feber?

   Moringa – Extrakten av moringablad har kopplats till sänkning feber i djurförsök. Moringa är också naturligt rik på spårnäringsämnen, och att skapa en buljong från moringablad, tillsammans med dess frukt, kan bidra till att förbättra näringssynen för någon som inte kan äta normalt. Användningen av moringa är kontraindicerad för personer som löper risk för Stevens-Johnsons syndrom eller SJS, gravida kvinnor och patienter som tar medicin som lovastatin och fexofenadin.

   Kudzu-rot – Kudzu-roten är populär i Traditionell kinesisk medicin. Kudzuroten har naturliga, antiinflammatoriska effekter på kroppen, och det har sagts att den även kan minska feber. Du får inte ta detta naturläkemedel om du tar tamoxifen, bröstcancer eller om du tar metotrexat.

   Menta örter – Menta hänvisar till familjen av växter som inkluderar grönmynta, mynta, pennyroyal och vild mynta. Att göra varmt te av färska eller torkade blad av grönmynta eller mynta kan hjälpa lindra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top