Fördelar med att Äta Havregrynsgröt

Hälsofördelar med havregryn (och havregrynsgröt).

På senare tid har exotiska korn som quinoa fått mycket uppmärksamhet. Men låt oss inte glömma havregryn, den fantastiska frukostingridiensen som blir havregrynsgröt.

1877 registrerades Quaker Oats som det första varumärket för frukostflingor. Sedan dess har vår kärlek till havregryn inte avtagit.

Havre är fortfarande ganska populärt eftersom det är mångsidigt, billigt och fyllt med näring. En av de mest populära sätten att tillverka havregryn är att göra havregrynsgröt. Att tillaga havregrynsgröt är enkelt och går extremt snabbt.

Nedan delar vi med oss av de främsta anledningarna till att äta havregrynsgröt.

1. Håller koll på din vikt

En studie publicerad i Journal of the American College of Nutrition fann att havre hjälper till att avvärja hunger. Studiedeltagarna upplevde längre perioder med fullhet jämfört med en frukost med färdigt spannmål med samma kalorier. Missa inte dessa 50 smyga saker som får dig att gå upp i vikt.

2. Det sänker kolesterolet

Studier har visat att havregrynsgröt kan hjälpa till att sänka LDL-kolesterol (den dåliga typen) och kan också öka nivåerna av HDL-kolesterol (det goda, skyddande slaget).

3. Bromsar matsmältningen

Löslig fiber, särskilt betaglukan, är havregrynsgrötens verkliga stjärna när det gäller hälsofördelarna med att äta havregryn. När den går igenom matsmältningssystemet förvandlas det till en gel som bromsar matsmältningen vilket gör att du känner dig mätt längre. Det är också ett prebiotikum, vilket innebär att det matar de goda bakterierna i tarmen.

4. Det sänker dåligt kolesterol

Men den mest betydande fördelen med havregrynsgröt – återigen tack vare betaglukan – är förmodligen dess roll i att sänka LDL (”dåligt”) kolesterol, vilket är kopplat till en minskad risk för hjärtsjukdomar. I själva verket är vetenskapligt stöd för de kolesterolsänkande effekterna av betaglukaner så utbrett, att FDA tillåter livsmedelstillverkare att göra hälsopåståenden på förpackningen av livsmedel som havregryn i USA. Som en del av en hjärtsund diet kan den lösliga fibern i havregryn hjälpa till att minska kolesterolet.

5.. Det är bra för din tarm

Havre kan fungera som probiotika, som hjälper till att mata tillväxten av användbara, nyttiga bakterier i tarmen. Dessa hälsosamma bakterier kan hjälpa till att öka immunförsvaret och främja gastrointestinal hälsa, särskilt hos personer med GI-störningar.

6. Det håller din mage rörlig

Den lösliga fibern i havre skapar en gel när den kommer i kontakt med vatten, vilket hjälper till att skydda mot förstoppning och diarré. För att lindra förstoppning, öka fiberintaget långsamt så att du undviker uppblåsthet, gas och diarré.

7. Det kontrollerar blodsocker

Den höga fibern i havre hjälper till att bromsa hastigheten i vilken kolhydrater absorberas i blodet. Detta är fantastiskt för människor med diabetes, eftersom denna kolhydratmat inte får blodsockret att öka på samma sätt som raffinerade kolhydrater kan.

8. Havregrynsgröt bromsar åldrande

Polyfenoler i havre är antioxidanter som kan hjälpa till att bromsa åldringsprocessen genom att skydda celler från skador.

9. Det sänker blodtrycket

Att inkludera fullkorn som en del av en hälsosam kost är bara ett sätt livsmedel kan bidra till att sänka blodtrycket, vilket är viktigt eftersom högt blodtryck kan leda till stroke.

10. Bra källa till B-vitaminer, mineraler och löslig fiber.

Havre är fullkorn, vilket innebär att de inte har tagits bort från sitt näringsrika kli och groddar. Olika bearbetningsmetoder kommer att påverka koktiden och tillagningen av kokt havremjöl, men inte näringsämnen på själva havet. Havre är en bra källa till B-vitaminer, mineraler och löslig fiber .

Hur mycket havregyn ska du äta?

Experterna har viss vägledning om hur mycket havremjöl du ska äta för att minska ditt kolesterol: 3 gram betaglukaner per dag från havre är den mängd som har visat sig minska kolesterolnivån i blodet. Enligt dagens dietist kan du hitta den mängden i en halv kopp kokt havregryn. Så njut av en skål med havregryn på morgonen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *