Hur du Skapar en mer Attraktiv Restaurang

Menydesign är av stor betydelse för nästan alla typer av restauranger var som helst i världen. Du kan helt enkelt inte beskriva dina kunder om de måltider som du serverar utan en meny, vare sig det är online eller offline.

Det är där menydesign kommer till användning. Dessutom har kunder mer i åtanke än bara mat när de går in på en restaurang eller surfar på en restaurangs webbplats för att beställa mat. De ser vanligtvis fram emot en upplevelse som inte bara tillfredsställer deras smaklökar utan också deras känsla för estetik, att vara uppskattad, atmosfär, säkerhet, kvalitet och så vidare.

Med det sagt finns det en mängd olika strategier och metoder för att göra din restaurang mer attraktiv och populär.

 

Se till att servitriser och servitörer ser inbjudande ut

Servitriserna och servitörerna i din restaurang är de individer från din verksamhet som dina kunder kommer att ha kontakt med. Det är därför  otroligt viktigt att de ser propra, stiliga, och trevliga ut. Och inte minst bemöter kunderna på bästa möjliga sätt. Deta innefattar delas att de har god utbildning i service och att ta hand om kunder, men också hur de ser ut.

Ett bra sätt är att ha en enhetlig och snygg uniform som alla anställda bär. Vilken uniform de ska ha på sig beror på vilken typ av restaurang du har och vilken stil du vill förmedla. Kostym kan vara snyggt om du har en elegant och exklusiv estaurang. Har du en mer avslappnad restaurang kan man ha skjorta eller till och med t-shirt. Det beror helt på

Du kan även bjuda dina anställda på gratis frisörbesök som en del av deras friskvårdsbidrag så att deras hår ser välvårdat och trevligt ut.

Driver du en restaurang i Stockholm kan du till exempel ge bort klippkort hos en frisör på Östermalm för att se till att deras hår alltid ser välvårdat ut.

Gör din restaurang varm och inbjudande

Varje krögare vet att de kommer att behöva ge kunderna en varm och vänlig service. Som sådan kommer du att veta att din personal bör utbildas för att göra detta. Det kommer att krävas lite mer än dina anställda för att se till att människor trivs i din restaurang.

Inredningen kommer att vara en av de mer anmärkningsvärda delarna. Du måste också tänka på temperaturen, belysningen och den övergripande layouten.

Genom att vara proaktiv med att hålla koll på saker som är sönder eller behöver repareras bör du inte ha problem med att upprätthålla en varm och vänlig atmosfär i din restaurang.

Välkommna större evenemang

Semestersäsongen kan vara en välsignelse för restauranger. Det fins många tillfällen, helgdagar, och firanden som kan locka väldigt mycket folk. Från brölopp till födelsedagsfiranden och nyårsfton. På alla dessa högtider kommer folk att ha lust att gå till en restaurang. Du bör dra nytta av detta så mycket du kan.

Detta kommer att innebära att ha fler kunder på en gång, så du måste se till att behålla din matkvalitet och ha kapacitet att ta emot många kunder. Ge dem mer anledning att gå ut. Mer specifikt, ge dem en anledning att komma till din restaurang för stora evenemang.

Om folk redan vill fira tillfället måste du sticka ut från dina konkurrenter. Se till att du gör det. Med effektiv marknadsföring, tillsammans med underhållning eller liknande i din restaurang, har du inga problem att locka fler kunder.

Glöm inte Happy Hour

När du tänker på termen “happy hour” kanske du tror att det bara är något som barer och klubbar gör. Restauranger kan också dra nytta av detta. Genom att implementera en happy hour under dina långsammaste perioder bör du se en ökning av dina kunder under den tiden.

Det är den grundläggande anledningen till att många restauranger och barer har en i första hand. Det kan du ta del av genom att erbjuda drink- och aptitretare erbjudanden under till exempel vardagarna.

Välj rätt belysning

Att ha rätt ljusinställning i din restaurang skapar rätt atmosfär beroende på dina behov. Färger som är mörkare skapar den perfekta intima miljön för par som söker mysiga miljöer, medan strategiskt placerade starka ljus kommer att säkerställa kundernas och anställdas säkerhet samtidigt som skador och ansvar minskar. Rätt ljusinställning låter kunderna fokusera sin odelade uppmärksamhet på viktiga områden som maten.

Att ha rätt bord och layout

Ja, när du planerar sittplatserna för din restaurang är det avgörande att du analyserar din målkund och baserat på din analys, bestämmer den rätta mixen av bord. Att ha rätt blandning av bord hjälper dig att tillgodose de olika kunderna. Om du har en familjerestaurang bör du ha fler stora bord där man kan sitta i större sällskap. Om det är en intim restaurang kanske du vill ha fler mindre bord.

Att använda mörka nyanser, mjuka lädermöbler och mörkt trä kommer att komplettera en uppsättning med svagt ljus. En halvcirkelmonterad monter är praktiskt taget det perfekta valet eftersom det tar hänsyn till alla individuella behov från par som söker avskildhet till catering för 4-6 familje- eller gruppmedlemmar. Ha dessutom en lugn hörna för affärsmöten.

Utbilda din personal

Om du verkligen vill ha återkommande kunder, bör du definitivt utbilda din personal om restaurangetikett. Börja med att utbilda dem i korrekt kundetikett som hur man pratar artigt med kunderna. Helst ska de vara väluppfostrade och hälsa de inkommande och utgående gästerna med ett varmt leende. Ingen gillar att äta runt sura och otrevliga servitörer.

Att identifiera särskilda medlemmar av personalen som kräver extra utbildning kan vara till hjälp. Överväg att använda ett onlineserverhanteringssystem för att hålla reda på vilken server varje bord är tilldelat. Om majoriteten av de negativa recensionerna verkar komma från en viss servitris eller servitörs bord, ge dem några extra timmars träning för att hjälpa dem att prestera bättre.

Se till att varje kundmötande medlem av din personal är så vänlig och inbjudande (och välklädd!) som möjligt. Det är också viktigt att se till att varje medlem i personalen är väl medveten om restaurangens kärnvärden och representerar dem när de interagerar med gäster.

Back to Top