Hur kan man Minska Magsyra?

Vilka livsmedel neutraliserar magsyra? Finns det vissa livsmedel som minskar magsyra? Hjälper mjölk sura uppstötningar? Det här är några av de vanligaste frågorna som ställs av personer som regelbundet behöver behandling med sura uppstötningar. Sura uppstötningar är mycket vanligt hos män och kvinnor.

Det kan hända när du hoppar över måltider, äter superkryddig mat, röker mycket eller när du dricker för många kolsyrade drycker. Överskott av syra kan börja bildas i slemhinnan i magsäcken – och det kan flytta uppåt i matstrupen.

Detta skapar en brännande känsla som kommer från magen till bröstet. Om du upplever symtom på sura uppstötningar tre till fem gånger i veckan kan du redan ha gastroesofageal refluxsjukdom (GERD).

Överdriven syraproduktion i magen uppstår när det finns onormal utsöndring av magvätskor i magen. Ytterligare forskning visar att syror producerar gaser som i större mängder kan orsaka överdriven och smärtsam rapning – det vanligaste symtomet på halsbränna. Att ha en obalans av magsyror kan vara ganska irriterande och kan göra mycket ont. Lyckligtvis har vi inkluderat flera matvaror i den här bloggen som kan hjälpa till att lindra din smärta.

Livsmedel som neutraliserar magsyra

Vissa viktiga livsmedel kan hjälpa till att reglera syror i magen. Livsmedel som är rika på alkaliska kan hjälpa till att neutralisera magsyror, eftersom de höjer pH-nivån i magen och balanserar dess surhetsnivåer. Här är några av de livsmedel som kan hittas hemma som kan hjälpa till att neutralisera din magsyra på ett ögonblick.

Mjölk

Mjölk är rik på kalcium, vilket kan hjälpa till att förhindra syrauppbyggnad i magslemhinnan. Att dricka kall mjölk rekommenderas för dem som inte är laktosintoleranta, eftersom det kan stabilisera magsyror och lindra brännande smärta i magen genom att sänka temperaturen. Medan kalcium som finns i mjölk kan hjälpa till att neutralisera magsyror, samlas ytterligare komponenter i mjölk som socker och fetter och gör symtomen värre. Om du använder mjölk som en syraneutraliserare, se till att den är kall, fettfri och med låg sockerhalt. Detta minskar risken för att dina symtom förvärras.

Kärnmjölk

Kärnmjölk är en form av fermenterad mjölk. Det är en biprodukt av flytande komponenter som lämnats kvar efter att smör har kärnats ur odlad tung grädde. I vissa fall kan kärnmjölk också framställas genom att tillsätta naturliga syror som citron eller vinäger till mjölk, vilket påskyndar jäsningsprocessen.

När den väl är skuren börjar ostliknande figurer bildas på toppen av mjölken – det här är kärnmjölken som vi känner och älskar.

Till skillnad från vanlig mjölk innehåller kärnmjölk mjölksyra – en naturlig neutralisator av magsyra. Om den blandas med en skvätt peppar och korianderblad, fungerar kärnmjölk som en utmärkt antacida. Så, när du väl känner den plötsliga surheten av syra efter att ha ätit kryddig mat, kommer ett kallt glas kärnmjölk säkert att lindra din smärta.

Banan

Bananer är naturliga frukter med låg syra. Den är också rik på kalium, som också är ett alkaliskt mineral. Livsmedel som innehåller alkaliska föreningar som kalium kan bekämpa sura uppstötningar genom att täcka halsen och magslemhinnan, vilket sedan minskar svullnad och obehag.

Eftersom denna frukt också är rik på fibrer, kan bananer också avvärja matsmältningsbesvär, vilket stärker ditt matsmältningssystem. En mogen banan innehåller en hög nivå av pektin, vilket hjälper maginnehållet att glida smidigare genom matsmältningskanalen. Men om du äter den omogna bananen kan bananen orsaka sura uppstötningar, eftersom den är svårare att smälta.

Yoghurt

Med ingredienser som mjölk och frukt är yoghurt ett publiknöje för personer med sura uppstötningar. Yoghurt är en odlad version av mjölk, och den innehåller probiotika eller goda bakterier som lever i matsmältningskanalen. Dessa bakterier kan hjälpa till att hålla magslemhinnan i god form.

Kall yoghurt, som bananer, har ett naturligt högt alkaliskt innehåll som kan hålla magbesvär i schack. Eftersom yoghurt inte har något laktosinnehåll kan den konsumeras av personer med laktosintolerans. Laktosintolerans kan också leda till symtom på GERD. Yoghurt fungerar ännu bättre när den toppas med frukt och fiberberikade spannmål som granola och havregryn.

Kanel

Kanel fungerar inte bara som en utmärkt krydda för desserter och måltider, utan den kan också användas som en naturlig antacida. Utövare av örtmedicin använder kanel som den huvudsakliga formen av naturlig terapi för gastrointestinala störningar, inklusive halsbränna, sura uppstötningar, gastrit och till och med magcancer. Kanel innehåller föreningar som kan hämma överskottsgasbildning i magen och förbättra matsmältningen och näringsupptaget. Kanel kan blandas med örtte genom att tillsätta en tesked pulveriserad kanel och honung i en kopp varmt te som du väljer. Det kan också strö på vissa frukter och fettfria mjölkprodukter för extra smak och effektivitet.

Ingefära

Liksom kanel används ingefära också flitigt i örtmedicin. Kinesisk medicin framhåller ingefära som en källa till antiinflammatoriska och matsmältningsegenskaper. Om det tas i rätt mängd kan ingefära minska magsyraproduktionen och minska förekomsten av att den rinner upp i halsen.

Dess fenoliska föreningar är också kända för att lindra gastrointestinala irritationer genom att minska sammandragningarna i tarmarna. Ingefära kan också minska inflammation genom att lägga till ett skyddande lager i magslemhinnan. Ingefära kan konsumeras som te (blanda två till tre teskedar ingefärapulver med varmt vatten), eller så kan du tugga en skiva eller två färsk ingefära, eller om du vill öka styrkan, dra en hel rot i en kopp kokande vatten.

Gröna grönsaker

Gröna grönsaker är bra på att neutralisera magsyra. Spenat, sparris, basilika, grönkål och brysselkål har alla högt alkaliskt innehåll. Dessutom har dessa grönsaker höga lösliga fibrer som är avgörande för en frisk tarm. Vissa gröna grönsaker kan konsumeras råa, men det föreslås att konsumenter blancherar dem för att göra matsmältningen lättare. Att tillsätta oljor och andra former av fett rekommenderas inte eftersom dessa kan utlösa ytterligare magbesvär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top