Hur man Inreder & Dekorerar en Restaurang – Tips & Guide

Restaurangbranschen har förändrats drastiskt under de senaste decennierna, och det finns nya trender och stilar som ständigt förändras och utvecklas. Många restauranger har en utdaterad och föråldrad inredning eftersom de inte kan hänga med i trenderna och att designmodet förändras.

För personer som funderar på att driva en restaurang, förutom en fantastisk meny, måste restaurangens estetik också hanteras. En viktig orsak till att många restauranger misslyckas trots att de har god mat är att inte ta hänsyn till restaurangdesignen.

Restauranginredning är nyckeln till att locka kunder. Det ska vara som en magnet för gästerna och lova dem både en exceptionell kulinarisk och sensorisk upplevelse. Så om du precis har köpt en restaurang eller börjar om från början kommer här några tips på hur du designar en restauranginredning:

Restaurangägare kan dock bli överväldigade eller skrämda av dyra, tidskrävande och stora renoveringsprojekt. Lyckligtvis behöver det inte vara svårt att uppdatera din inredning, och att göra några små ändringar kan radikalt förändra hur kunderna uppfattar din restaurang och dess övergripande utseende. Här är enkla saker du kan göra för att uppdatera din restaurangs inredning:

1. Implementera ett nytt färgschema

Att måla om är ett av de enklaste och mest prisvärda sätten att ändra utseendet på din restaurang. Och att ändra färgerna på dina väggar kan ge dina kunder en helt annan matupplevelse.

Att måla är också ett snabbt gör-det-själv-projekt, så att du kan dra ner på din renoveringstid. Men innan du börjar måla bör du först välja ett färgschema som kompletterar ditt koncept eller varumärke. Dessutom, istället för att måla hela din restaurang, kan du använda en accentvägg för att förstärka en speciell vägg och skapa kontrast med de andra neutrala väggarna. En accentvägg är när du målar en vägg med en ljus färg eller ett mönster som sticker ut från de andra för att dra uppmärksamhet, och det ger din restaurang ett modernare utseende.

2. Lägg till växter

Om det används på rätt sätt kan växter ge liv och färgklickar till restaurangen och få den att kännas mer hemtrevlig. I vissa fall kan det vara lämpligare att använda plastväxter istället för levande växter. Givetvis kräver levande växter underhåll och de kan också utlösa kunders allergier och skapa lukter som kan krocka med aromerna i din mat. Om du vill använda riktiga växter är kaktusar och suckulenter utmärkta alternativ eftersom de är lättskötta och inte avger någon lukt. Dessutom finns det massor av falska växter som ser realistiskt ut som du kan använda för att dekorera ditt utrymme.

3. Häng tavlor på dina väggar

Om du vill ha en konstnärlig och modern look är det en utmärkt idé att hänga konstverk i din restaurang. Konstverket du använder kan vara vad som helst, allt från fotografier, till målningar, till 3D-konst och skulpturer. Dessutom kan du sätta upp lokala konstnärers verk i din restaurang och ge kunderna möjlighet att köpa dem. På så sätt får du vacker konst att hänga i din restaurang, och du hjälper även det lokala konstsamhället. För restauranger som erbjuder etnisk mat är det ett utmärkt sätt att ge din restaurang en känsla av äkthet och autenticitet att visa fotografier och målningar av berömda landskap och landmärken i den regionen.

4. Skippa dukarna

Tidigare gav dukar kunderna intrycket av god mat och elegans. Nuförtiden har dock dukar på många restauranger ersatts av kala träbord vilket passar in i den minimalistiska estetik som blivit allt mer populär. Dukar är också dyra att underhålla eftersom de ständigt måste tvättas och bytas ut. Vill du ge dina kunder en liknande känsla av elegans kan du använda tygservetter. Dessutom kan bordsunderlägg hjälpa till att skydda ytan på dina bord från repor och fläckar orsakade av servis eller bestick.

5. Använd belysning kreativt

Att ändra belysningen och mängden ljus i din restaurang kan ha en enorm inverkan på atmosfären. Mer ljus ger din anläggning en ljus och välkomnande atmosfär, och en svagare, mer dimmar ljussättning skapar en mer intim och romantisk känsla. Det finns olika sätt att ändra mängden ljus i din restaurang. Stämningsbelysning, infällda lampor och hängande lampor skapar ett mjukt och diffust ljus, och ljus hjälper till att accentuera den romantiska atmosfären. Du kan också justera det naturliga ljuset som kommer till din matplats med gardiner och persienner. Gardiner kan inte bara ändra mängden ljus som kommer in i din restaurang, utan de kan också ge en färgklick och en dekorativ stil som du kan använda för att matcha ditt färgschema och koncept.

6. Designa om din meny

Din meny kan vara en av de sista sakerna du tänker på när du uppdaterar din restaurangs inredning, men den kan ha en enorm inverkan på hur dina kunder uppfattar din restaurang.

Gammaldags menyer med fransiga menyomslag kan ge intrycket av att din verksamhet är sjaskig och billig. Så istället för att skriva ut din meny på fördesignat menypapper kan du skapa din egen unika design på datorn med gratis designprogramvara. Om du vill ha en mer professionell meny som speglar din restaurangs koncept kan du också anlita en lokal grafisk designer för att skapa en åt dig. Para ihop din nya och förbättrade meny med ett snyggt menyskydd för att fullborda utseendet och skydda papperet från spill och fläckar.

7. Uppdatera serverings- och bordsartiklar

De tallrikar som du serverar din mat på kan också påverka kundernas uppfattning om din restaurang. Till exempel, om du använder gamla porslinstallrikar som har repor och nagg på ytan kommer det att ha ett negativt intryck på kunden. Många restauranger kan vara ovilliga att byta ut sina serviser och serveringsartiklar eftersom de tycker att det är dyrt, men det finns prisvärda alternativ. Melamin är hållbart och kostnadseffektivt, och det kan efterlikna mer exklusiva typer av serviser, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för avslappnade anläggningar som vill behålla ett sofistikerat utseende.

Back to Top