Hur Ofta Kan man Äta Ris?

Ris är populärt och äts runtom i hela världen.

Men är det dåligt att äta för mycket ris, och hur ofta kan man äta ris?

Studier har visat att en del ris innehåller oroväckande höga nivåer av arsenik. Ändå säger studier att det inte finns tillräckligt med bevis för att råda konsumenter att göra några förändringar i deras matvanor.

Du behöver inte helt eliminera brunt ris från din kost. Men tills vi vet mer kan det vara klokt att begränsa din konsumtion av ris och brunt risprodukter till 2-3 portioner i veckan. Om du äter det två gånger om dagen, blanda det lite.

Ris has är en basföda i det indiska köket och många andra kök med. Men många av väljer att undvika ris och tänker att det kommer att leda till viktuppgång. Det har varit motstridiga åsikter om ris på grund av dess höga stärkelseinnehåll men är det så dåligt? Låt oss diskutera och ta itu med några av de vanliga frågorna om ris som de flesta är bekymrade över.

Ris är ett spannmålskorn och är en basföda för nästan hälften av världens befolkning. Det finns olika sorter av ris som brunt, rött, svart, vitt och lila ris och alla skiljer sig åt näringsinnehållet. Vitt ris är rikt på komplexa kolhydrater som stärkelse och ger inte fullständig näring. Därför måste man komplettera ris med något annat för att ge kroppen tillräcklig näring. Du kanske också vill veta hur mycket kalorier riset har.

Hur många gånger i veckan ska man äta ris?

Man kan äta ris varje dag beroende på vikt och viktminskningsmål. Om du är på en diet kan du äta ris två gånger i veckan och se till att du har en tallrik sallad tillsammans med den för att kompensera för bristen på fiber i vitt ris. Om du har en viktökningskost kan du äta ris varje dag med lite kokt potatis / sötpotatisallad.

Många väljer tis till lunch eftersom din ämnesomsättning är högre under lunchen än middagen, vilket hjälper dig att använda kolhydraterna från ris för energi, vilket kanske inte är fallet under middagen eftersom det kan lagras som fett.

Är brunt ris bättre än vitt ris?

Brunt ris innehåller mer näringsämnen som vitamin B och fiber än polerat vitt ris. Det hjälper dig också att känna dig mättare under längre tid och förhindra överätning, hungersnöd och viktökning. Det är en välsignelse för risälskare som är på ett viktminskningsprogram. Brunt ris är också bra för diabetiker på grund av dess höga fiberinnehåll. Här är 6 skäl till varför brunt ris är bättre för dig. Prova också detta hälsosamma brunt ris methi pulao.

Det är viktigt att förstå att vitt ris har sina egna fördelar och att äta det eller inte beror på kroppens kropp. Personer med mycket övervikt bör undvika det eller hålla det delstorleken till ett minimum. Kom alltid ihåg den gyllene regeln att äta hälsosamt är att ha en balanserad måltid vid rätt tidpunkt.

Med det sagt, det finns ingen direkt gräns för hur ofta du kan äta ris. Många äter ris varje dag, och det bör inte vara några större problem. Viss skepticism finns angående arsenik i ris, vilket är varför det kan vara en bra idé att inte äta det alltför ofta, men så länge du äter ris måttligt och i rimliga mängder är det inga större risker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen