Kan man Dricka för Mycket Kaffe?

För många är morgonkoppen med kaffe en räddare i nöden. Det ger dig en energiboost, det smakar gott och är en härlig morgonritual. Men många dricker under en dag enorma mängder kaffe. Om du är en sådan person som dricker mycker kaffe kandke du undrar om det är möjligt att dricka för mycket kaffe.

Även om att dricka kaffe inte nödvändigtvis är dåligt för dig – i själva verket har det vissa hälsofördelar – är det möjkligt att dricka för mycket kaffe. mycket java. Kaffe innehåller koffein och överkonsumtion av detta kan utlösa biverkningar i kroppen.

Så, svaret på frågan är ja! Och i denna artikel ska vi gå igenom några av de vanligaste beffekterna av att dricka för mycket kaffe. Om du upplever dessa bieffekter kan det vara tecken på att du bör minska på din kaffekonsumtion.

Du sover dåligt

Medan kaffe kan hjälpa dig att vakna på morgonen och bekämpa trötthet hela eftermiddagen, kan tidpunkten och mängden koffein som konsumeras under dagen göra det svårare att somna, plus minska den totala mängden ögon som du får på natten. Forskning visar att konsumtion av stora mängder koffein till och med sex timmar före sänggåendet kan störa din sömnkvalitet.

Du känner dig orolig

Kaffe är ett stimulerande medel som gör att din kropp blir orolig. Att dricka även måttliga mängder koffein kan leda till känslor av ångest och stress – speciellt om du redan kämpar med en allmän ångestsyndrom. Kaffe har en tendens att öka blodtryck och stresshormoner.

Laxerande effekt

Du kanske redan har lagt märke till detta, men kaffe har en laxerande effekt och överkonsumtio kan därför gära att du blir dålig i magen. Koffeinet i ditt kaffe aktiverar din kolon och resulterar i ett ökat behov av att besöka toaletten. Studier har funnit att det är tillräckligt att dricka bara två eller tre koppar kaffe om dagen för att orsaka diarré.

Skakningar

Koffein påskyndar ditt centrala nervsystem. Som ett resultat kan överkonsumtion, eller även rimliga mängder kafffe få dig att känna dig skakig. Du kanske till och med märker illamående eller känner att ditt hjärta slår snabbt.

Viktökning

Om du inte dricker det svart kan konsumtion av flera koppar kaffe med mjölk, grädde eller socker per dag resultera i många kalorier. Över tid kan de extra kalorierna leda till viktökning. Om du inte är försiktig med dina tillsatser, kan ditt vanliga bryggda kaffe också förvandlas till en fett-och-socker-bomb.

Hjärtklappning

Om du dricker för mycket koffein på dagen kan du börja märka av hjärtklappningar och andra oregelbundna hjärtsymtom.

Uttorkning

Enligt studier kan konsumtion av mycket kaffe leda till uttorkning och din kropp kan gå igenom många allvarliga förändringar när du når en viss punkt. Uttorkning kan störa kognitiv förmåga, energinivåer och normala kroppsfunktioner.

Yrsel

Om du känner dig yr och snurrig, kan det betyda att du dricker för mycket koffein och borde skära ner. Tyvärr kan konsumtion av mycket kaffe störa blodflödet till hjärnan och orsaka huvudproblem och oro.

Överdrivna svettningar

På grund av dina ökade nivåer av upphetsning efter att ha drucking några koppar kaffe kanske du märker att din kropp värms upp och du kanske till och med kan uppleva överdrivna svettningar. Detta är inte bara obehagligt, men det kan göra dig uttorkad.

Om du märker något av dessa läskiga tecken bör du minska ditt kaffeintag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen