Kan man Laga Fryst Kyckling i Ugnen?

Om du har fryst kyckling vet du hur lång tid det tar att tina upp den. Men om du inte har denna tid, går det att tina upp den snabbare genom att laga fryst kyckling i ugnen?

Svaret på den frågan är ja,  det finns ett par alternativ, även om du inte har tid att tina upp den. Det finns dock hakar med detta, och en av dem är att större bitar av fryst kyckling, som en hel kyckling eller kyckling på benet, är inte ideala för dena metod eftersom de kommer att ha svårt att bli tillagade rakt igenom. Men för att lösa detta problem kan du till exempel skära upp kycklingen när den tinats upp i ugnen.

I ugnen

 • Frysta kycklingbröst eller lårfiléer kan grillas försiktigt i ugnen:
  • Förvärm ugnen till 160 ° C
  • Lägg kycklingbitarna på en bakplåt mitt i ugnen i cirka 45 minuter
  • Vänd bitarna halvvägs och håll koll på dem. Se till att de är heta och att det inte finns några rosa bitar innan du serverar

Ta bort från ugnen, krydda, med örter eller kummin och yoghurt eller torr ryck gnugga eller bara en dribbla, citronsaft och ett strö torkad timjan, listan är oändlig. Anledningen till att inte krydda innan kycklingen tinar, är helt enkelt för att kryddan inte kommer att hålla fast vid den frysta ytan.

Sätt tillbaka i ugnen och koka i ytterligare 20 – 25 minuter eller tills den är helt kokt, dvs. är varm inuti eller om du använder en termometer 70 ° C i 2 minuter.

Det är möjligt att servera de tillagade kycklingbitarna kalla, så länge bitarna kyls snabbt genom att ta bort dem från stekformen och placeras i en kall behållare och in i kylen inom en timme om rumsförhållandena är varma och inom 2 timmar om rumsförhållandena är kallare.

Koka

Du kan tina kyckling genom att långsamt värma den med varmt, men inte kokande, flytande vatten eller buljong
• Skaffa en stor kastrull och fyll den med tillräckligt med vatten eller buljong för att helt täcka dina kycklingbitar
• Lägg kycklingbitarna i vätskan och använd medelhög värme för att få vätskan att koka strax under
• Håll vätskan strax under kokning i cirka 40-45 minuter
• Kontrollera att kycklingen är ångande het och utan rosa bitar innan du serverar den
Du bör inte lägga frusen kyckling rakt i kokande vatten, och du kan inte steka fryst kyckling.

Att tänka på

 1. När man lagar kyckling direkt från frysen finns det definitivt några saker du bör tänka på.
 2. Om du fryser rå eller kokt kyckling, separera bitarna så att du bara tar det du vill laga
 3. Det är bäst att upptina kycklingen ordentligt innan du tillagar den (vid rumstemperatur eller i mikrovågsugnen med upptinngsinställningen).
 4. Det rekommenderas att du inte sköljer rå kyckling, eftersom stänk och droppar kan sprida skadliga bakterier
 5. Frys inte rå kyckling om den har tinats upp. den måste förvaras i kylen och användas inom 24 timmar. Det är säkert att laga köttet och sedan frysa det igen, men frys inte ned och upp råa bitar av kyckling.

Se alltid till att kycklingen är varm innan du serverar den.

Hur länge håller fryst kyckling?

Om du har köpt färsk kyckling och vill frysa, se till att du gör det före sista datum på förpackningen och använder en förseglad behållare. Det är bäst att konsumera den inom 3-6 månader eller beroende på förpackningsinstruktionerna.

Tina kött och fisk noggrant innan du lagar mat. Massor av vätska kommer ut när köttet tinas, så ställ den i en skål för att stoppa bakterier i saften som sprider sig till andra saker.

Tina kött och fisk i en mikrovågsugn om du tänker laga det direkt, eller lägg det i kylen för att tina så att det inte blir för varmt.
Koka maten tills den är varm hela vägen igenom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen