Kan Man Dricka Kaffe efter att ha Ätit fisk?

Det kan redan finnas övertygande vetenskapliga bevis för att hälsofördelarna med att äta fisk överväger riskerna med låg exponering för kvicksilver. Lyckligtvis indikerar pågående forskning att konsumtion av koffeinvaror som kaffe avsevärt kan sänka kvicksilverhalten i fisk. Men tyvärr driver dessa föreställningar också människor att ställa frågor som “kan du äta banan med kaffe?” eller “kan du äta yoghurt och dricka kaffe samtidigt?”

Forskare testade effekten av att steka fisk och dricka kaffe eller te medan de äter fisk på exponering för kvicksilver. De upptäckte att stekning eller stekning av fisk som tonfisk och makrill minskade kvicksilverexponeringen med upp till 60 procent. Dessutom minskade absorptionen med 50 till 60 procent av att smutta på kaffe eller te medan du konsumerade rå fisk.

Koffein, ett naturligt lugnande medel som får dig att känna dig mer aktiv, ger kaffet sin kick. Men å andra sidan gör koffein mer än att bara väcka dig.

Kaffe innehåller mineraler som B-vitaminer, kalium och riboflavin. Bönorna är också höga i antioxidanter, som skyddar cellerna från skador.

Fisk innehåller olika väsentliga ingredienser, inklusive högkvalitativt protein, jod och olika vitaminer och mineraler. Fettvarianter innehåller omega-3-fettsyror samt D-vitamin.

Fisk innehåller mycket omega-fettsyror, en form av fett. Dessa lipider är nödvändiga för god hjärnhälsa. Omvänt har brist på omega-3-fettsyror i blodet kopplats till påskyndat hjärnans åldrande, inklusive indikationer som kognitiv funktionsnedsättning.

Forskare upptäckte att att äta fisk minskade människors chans att dö i förtid av hjärt-kärlsjukdomar. sjukdom med 17 procent. En studie fann att barn till mödrar som inte åt någon fisk under graviditeten med stor sannolikhet hade lägre IQ. Däremot upptäckte en annan studie att kvinnor som åt mest fisk under graviditeten var mer benägna att prestera bra på kognitiva tester vid tre års ålder.

Kan man dricka mjölkkaffe efter att ha ätit fisk?

Eftersom mjölken svalnar och fisken värms, deras kombination stör balansen vilket resulterar i biokemiska, fysiologiska förändringar. Detta ayurvediska fenomen med kylning och uppvärmning stöds också av flera dietister, som råder dig att undvika denna kombination.

Mjölk och fisk, enligt Ayurveda , kommer från två olika diettyper, där fisk är en icke-vegetarisk mat och mejeri, även om det är en nötkreatursprodukt, är en vegetarisk mat. Med tanke på ayurvediska tankar är denna kombination olämplig på grund av skillnaderna i kostvanor och att de båda har helt olika effekter på våra kroppar.

Individuellt är de två produkterna en bra proteinkälla, men deras sammansättningar är så olika att de kräver olika matsmältningsjuicer för att bryta ner. Obalansen kan orsaka problem i matsmältningskanalen, förändra kemiska reaktioner i kroppen och försvaga ditt immunförsvar ytterligare.

Även om denna kombination används i många kulturer är den bäst att undvika, särskilt om du har ett nedsatt immunförsvar. På grund av effekterna av denna kostkombination spelar immunsystemet en betydande roll.

Även om fisk och mjölk inte vetenskapligt har bevisats vara en farlig kostkombination, finns det många skäl att undvika att äta dem tillsammans. Även om många civilisationer använder denna kombination för att bota människor och förebygga många kroniska åkommor, finns det ingen överenskommelse om fakta.

I ett nötskal, denna måltidskombination är inte farlig och kommer inte att döda dig, men den är skadligt för din allmänna hälsa, särskilt om du har ett svagt immunförsvar. Om möjligt bör du undvika att blanda mjölk, kaffe och fisk enligt ayurvedisk praxis.

Vilka är de bästa fiskarna att äta?

Fisk är ett proteinrikt, nyttigt livsmedel som är särskilt viktigt för sina omega-3-fettsyror, som är essentiella lipider som våra kroppar inte gör. tillverka på egen hand. Det finns dock vissa bekymmer med att äta fisk dagligen, såsom gifter och föroreningar som stör fiskens kvalitet.

Ett urval av fisk som konsumeras flera gånger i veckan kan ge många näringsämnen som krävs för en bra kost. Men om du är förväntansfull, ammar eller har ett medicinskt tillstånd, rådfråga din läkare innan du konsumerar kvicksilverinnehållande fisk.

Sammantaget är lax ett anständigt val för din kost, men gå för den vilda versionen om din budget tillåter det. Odlad lax är betydligt billigare, men den kan innehålla färre omega-3-fettsyror och vitaminer och mineraler, beroende på om den har berikats eller inte.

En fet fisk som motsvarar sardiner, är utsökt när den röks. Å andra sidan är rökt fisk hög i natrium, så måttlighet.

Sardiner, en annan fet skaldjur, innehåller mycket vitaminer. Den konserverade versionen är allmänt tillgänglig, och den är mer näringsrik eftersom du äter hela fisken, inklusive ben och skinn – oroa dig inte, de är mestadels upplösta.

Eftersom kungsmakrill är skaldjur med hög kvicksilver, välj en Atlant med lägre kvicksilverhalt eller mindre makrill. Till skillnad från smalare vit fisk är makrill en fet fisk med hög halt av hälsosamma fetter.

Aborre är en annan vit fisk fisk med medium konsistens i salt och sötvatten. På grund av sin varma smak, passar den bra med en rik panko panering.

Tonfisk är en populär skaldjur, vare sig det är färskt eller på burk. Välj en bit färsk tonfisk som är glänsande och som luktar hav. Det är också enkelt att förbereda, kräver bara en kort brynning över hög värme.

Alasisk pollock tas alltid in det vilda i norra Stilla havet. Det är den fisk som används mest för fiskpinnar eller andra misshandlade fiskartiklar på grund av dess milda smak och lätta konsistens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top