Nackdelar och Skäl att inte Äta Kyckling

Kyckling är populär runtom i hela världen. Den har breda användningsområden och har oändligt många tillagningsmöjligheter.

Kyckling är vanligtvis ganska magert och innehåller mycket protein. Det är också känt för att vara hälsosammare än många röda kött. Kyckling innehåller 20-25 gram protein och upp till 6% av den dagliga rekommenderade mängden järn. Många dieter rekommenderar att man äter mycket protein men undviker rött kött. Det lämnar dig uppenbarligen med kyckling som det mest praktiska svaret. Dessutom är kyckling mycket billigare än många andra typer av kött, vilket gör den mer desto mer tillgänglig.

Men precis som det mesta, även om kyckling anses vara ganska nyttigt kan det faktiskt vara dåligt om du äter det för mycket.

Och konsekvenserna kan vara ganska alarmerande om du äter för mycket kyckling. Det kan öka risken för hjärtsjukdomar, det kan göra det svårare att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt och det kan till och med göra dig mer motståndskraftig mot antibiotika.

I denna artikel ska vi hå igenom några av de främsta anledningarna och nackdelarna till konsumtion av kyckling.

För mycket protein

Allt mellan 10 och 35 procent av dina kalorier ska komma från protein.

Tyvärr får de många dubbelt så mycket protein som de behöver – och det är inte bra. Om du konsumerar för mycket protein lagrar din kropp vad den inte kan bränna som fett, vilket kan få dig att gå upp i vikt och höja blodfetterna.

Det ökar din risk för hjärtsjukdom

Proteinrika livsmedel – som kött, mejeri och ägg – innehåller mycket kolesterol och mättat fett.

Kostkolesterol har kopplats till hjärt-kärlsjukdom, vilket är en av de främsta dödsorsakerna.

Att äta för mycket kyckling kan därför öka ditt kolesterol i kosten, vilket kan öka risken för hjärtsjukdomar.

Det gör det svårare att bibehålla en sund kroppsvikt

Att konsumera för mycket animaliskt protein kan också göra det svårare att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt.

Människor som äter mer grönsaker – veganer och vegetarianer – har vanligtvis högre ämnesomsättning än människor som äter kött.

Icke-köttätare tenderar att ha ett lägre kroppsmassindex (BMI) än människor som äter kött.

En hög risk för livsmedelsburna sjukdomar

Kött orsakar mycket matburna sjukdomar, vilket innebär att du har större risk att få matförgiftning.

När du lagar fjäderfä måste det alltid tillagas till 74 grader om det är underkokt kan det göra dig sjuk. Dessutom bör rå fågel alltid hanteras separat från andra livsmedel för att undvika kontaminering. Du bör också se till att tvätta händerna väl när du rör vid rå fjäderfä.

Det kan göra dig mer motståndskraftig mot antibiotika

När vi ger antibiotika till kyckling och sedan konsumerar den kycklingen kan vi bli resistenta mot dessa antibiotika.

När vi ger djur antibiotika, ges dessa antibiotika för det mesta i deras mat och vatten. Så de går in i djurets tarmar. De gör några av dessa bakterier i tarmen resistenta. Och sedan utvecklar vi de livsmedelsburna sjukdomarna som råkar vara antibiotikaresistenta.

Det kanske inte är så hälsosamt som du tror

Även om kyckling på egen hand är hälsosam, har det hur du lagar det en enorm effekt på hälsofaktorn.

Om du lagar din kyckling i fett, som olja eller smör, eller täcker den i tunga såser, kommer den inte att vara nästan lika hedig som den är när den bakas, grillas eller kokas.

Så, borde du sluta äta kyckling helt?

De hälsosammaste dieterna inkluderar alla typer av mat. Världshälsoorganisationen förklarar att hälsosam kost bör vara mångsidig och balanserad. Med andra ord, du kan absolut äta kyckling, men du bör, precis som med allt annat äta måttligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen