Nyttiga men Snabba Middagsrecept

I en stressig vardag kan det vara svårt att hitta tid för en god och nyttig middag. Prova att hitta recept på snabba middag här Det ska helst gå snabbt att tillaga, alla ska tycka om det och det är en stor fördel om det dessutom är nyttigt också. Så hur får man till det på ett bra sätt då? Internet, och speciellt sociala medier, svämmar över av kockar och olika recept. Det finns något för alla. Med ett enkelt klick kan du hitta din nya favoritmiddag. Men det finns massor av recept för snabba och nyttiga middagar som är både enkla och går snabbt att laga. Här är tre favoriter:

1. Kycklingwok: En klassisk wok med kyckling, grönsaker och ris.
2. Fiskspett med potatisstomp: Enkelt, gott och nyttigt!
3. Vegetarisk lasagne: Lasagne behöver inte innehålla kött, den kan göras vegetarisk med massor av grönsaker i stället.

Det finns många fler recept på nyttiga och snabba middagar på tv och internet, så det är bara att söka efter det du gillar!

Exempel på nyttiga och snabba middagsrätter?

En nyttig och snabb middagsrätt är pasta med kyckling och grönsaker. Kyckling är en mager köttkälla som är rik på protein, och grönsakerna innehåller massor av fiber och vitaminer. Denna middagsrätt tar bara ca 30 minuter att tillaga, så den passar perfekt för en stressad veckomiddag.

En annan nyttig och snabb middagsrätt är stekt lax med potatis och grönsaker. Lax är en mager fisksorter som är rik på omega-3 fettsyror, och potatis och grönsakerna innehåller massor av kolhydrater och vitaminer. Denna middagsrätt tar bara ca 30 minuter att tillaga, så den passar perfekt för en stressad veckomiddag.

Så gör du maten både god och nyttig!

Det finns många olika sätt att göra maten både god och nyttig. Man kan till exempel använda färska råvaror, laga maten med minimal fett eller tillsätta extra fiber. Det är dock inte alltid enkelt att veta hur man ska göra det bästa av sin mat, och därför har vi samlat ihop några tips på hur du kan göra din mat både god och nyttig.

– Använd färska råvaror: Att använda färska råvaror är en av de bästa sätten att göra din mat både god och nyttig. Färska råvaror innehåller fler vitaminer och mineraler än tinade eller frysta råvaror, och det är dessutom enklare att hitta recept som passar för dem.

– Laga maten med minimal fett: Matlagning med minimal fett innebär att du använder mindre olja eller smör i din matlagning. Detta gör inte bara din mat healthier, utan det smakar oftast även better.

– Tillsätt extra fiber: Fiber är viktigt för magen och tarmarna, och det finns många saker man kan göra för att tillsatta mer fiber i sin kost. Man kan till exempel byta ut vanlig pasta mot fullkornspasta, havregröt istället for vitt bröd eller ta en tesked chiafrön varje dag.

– Välj nyttiga alternativ: När det kommer till mat gäller det oftast att välja de nyttigare alternativen. Det finns idag många olika livsmedel och produkter som är både goda och nyttiga, så det är bara att hitta dem som passar just dig och dina smakpreferenser.

10 enkla och nyttiga middagstips

1. Koka pasta eller ris och servera med en köttfärsragu eller en vegetarisk sås.
2. Stek kycklingfile eller fläskfilé och servera med potatis, grönsaker och en sallad.
3. Baka en pizza med olika toppingar, till exempel skinka, pepperoni, champinjoner eller ananas.
4. Gör en fransk omelett med ost, skinka och grönsaker.
5. Grilla hamburgare eller korv på grillen och servera med pommes frites eller potatisgratäng.
6. Gör en stuvad spenat med potatis, morötter och lök i ugnen.
7. Koka soppa av grönsaker eller kycklingbuljong tillsammans med grönsaker, pasta eller ris.
8. Gör en wokpanna med grönsaker, kycklingfileé eller fläskfilé samt olika woksåser tillsammans med nudlar eller ris.
9 . Servera tacokryddad kycklingfileé , fläskfilé , biff , räkor el dylikt tillsammansmed tortillabröd , sallad , guacamole , salsa & sour cream

Middagen är ofta den mest stressiga måltiden på dagen, eller hur? Speciellt om man har jobbat hela dagen och inte orkar stå i köket och laga en stor och tidskrävande middag. Då är de här recepten perfekta!

Tillbaka till toppen