Spolar dricksvatten ut virus? |

Dödar saltvatten corona-virus? Detta är bara en av många onlinefabler som cirkulerar efter att världen i månader har kämpat mot spridningen av det nya coronaviruset eller covid-19.

Det har till och med funnits några myter om corona-virus i vatten, vilket har fått folk att fråga “kan ett virus leva i vatten?” Corona-viruset har säkert skapat ett vilt menageri av fabler och urbana legender, och vi bör vara försiktiga med att underhålla dessa idéer eftersom de ofta inte är sanna, och de kan till och med vara farliga för din hälsa.

Är det korrekt att dricka vatten som kan spola ut viruset?

En av de nyare fabler som har dykt upp nyligen är att du kan dricka vatten för att skydda dig mot covid-19.

Historien säger att vatten kan hålla våra strupar fuktiga, och det kan användas för att spola bort viruset. Om viruset fäster sig i halsen kan vatten ta bort det.

Magsyrorna tar hand om viruset och poff – du är säker från COVID-19. Om saker bara vore så här enkla, då skulle kampen mot pandemin vara mycket lättare för alla. Enligt Dr. Kalpana Sabapathy, en klinisk epidemiolog från London School of Hygiene and Tropical Medicine, är idén så enkel att hon inte ens kunde vira hennes huvud runt den. Och hon säger detta av en god anledning: det är inte så COVID-19 sprids, i första hand, i alla fall.

COVID-19 är i första hand en luftvägssjukdom, som SARS, och forskare upptäcker fortfarande andra aspekter av denna sjukdom på senare tid. Vad vi vet är att covid-19, till skillnad från andra koronavirus, har en gastrointestinal funktion som uttrycks som diarré och gastrointestinala oroligheter senare som kroppen bekämpar patogenen.

Information blandas ofta ihop på internet, och det faktum att personer med covid-19 måste kämpa mot diarré också, medan de kämpar mot detta coronavirus, kan ha skickat en blandad signal till människor att dricksvatten kan döda viruset. Vi vet att det inte är rationellt, men det är grejen med urbana legender, de behöver inte vara vettiga, och de är inte menade att vara rationella ändå.

Verkligheten med covid-19 är att vi måste vara försiktiga främst för luftvägsdroppar. En enda hosta eller nysning kan resultera i utstötning av upp till 3 000 droppar, och det kan finnas miljontals viruspartiklar i dessa 3 000 droppar.

Vi ser inte dropparna, men de sprider sig och fastnar på fysiska ytor – hud, hår, kläder och sånt runt omkring oss som dörrhandtag, dörrhandtag, väggar etc. Man har också upptäckt att mindre andningspartiklar kan dröja kvar i luftvägarna. luft (i motsats till tidigare rapporter om att partiklarna är för tunga för att svävas i luften). Nyligen genomförda vetenskapliga undersökningar har också visat att en covid-19-patient på toaletten också kan släppa ut viruspartiklar efter avföring.

Vi vet bara inte just nu hur länge dessa viruspartiklar kan hålla sig vid liv på toalettrelaterade ytor. Så det är bäst att säga att om du använder offentliga toaletter måste du tvätta händerna noggrant för att skydda dig från viruset.

Virus är lätta och de är designade av naturen för att fastna på ytor så att de kan föröka sig. Det är precis så de är designade, så det skulle vara upp till människor att vidta åtgärder för att skydda sig från att bli smittade. Andra coronavirus som SARS och MERS kan ligga kvar på fysiska ytor så länge som nio dagar.

Om ingen desinfektion görs och om temperaturen generellt är låg, säger vissa till och med att SARS- och MERS-virus kan hålla sig vid liv utanför en människokropp i så länge som 28 dagar. Om covid-19 är något som SARS och MERS, så är det säkert att säga att alla måste träna ofta handtvätt från och med nu, om de vill vara säkra från denna sjukdom.

Coronavirus, i allmänhet, tenderar att vara motståndskraftiga utanför människokroppen, och de har höga överlevnadsgrader, vilket gör dem dubbelt farliga som mänskliga patogener, särskilt nu när det fortfarande inte finns något vaccin eller ett tydligt botemedel mot COVID-19.

Vilka är de lämpliga metoderna för att bekämpa viruset från våra kroppar?

Medan studier fortfarande utförs på covid-19, bör vi vara försiktiga med slumpmässiga rapporter om att någon form av mat eller vitamin kan hjälpa till att bekämpa det. Men vi kan lita på forskare när de föreslår att särskilda kosttillskott kan stärka immunförsvaret i allmänna termer.

En sådan studie publicerades nyligen i den peer-reviewed tidskriften Nutrients, och forskarna föreslog att det finns vissa bevis för att D-vitamintillskott kan minska risken för influensa och COVID-19. Enligt studien stödjer D-vitamin flera mekanismer i kroppen som i slutändan minskar risken för infektion.

Vitamin D sägs minska koncentrationerna av pro-inflammatoriska cytokiner som leder till att slemhinnan i lungorna skadas. Flera andra kliniska prövningar har också visat att D-vitamin kan minska uppkomsten av influensa.

Studien rekommenderar vidare intag av 10 000 IIU/d vitamin D3 under flera veckor för att höja 25(OH)D-koncentrationerna i kroppen. Dosen kan sedan sänkas till 5000 IE/d. Studien indikerar också att tillskott av vitamin D3 kan hjälpa personer som återhämtar sig från covid-19.

För att skydda dig mot överföring i samhället, öva på social distansering (kom inte för nära andra människor) och öva på att tvätta händerna ofta och använda desinfektionsmedel. US EPA rekommenderar flera desinficeringsmedel och desinfektionsmedel för daglig användning. 70 % tvättsprit rekommenderas för daglig användning, samt väteperoxid.

Blekmedel rekommenderas för regelbunden desinfektion av ytor som dörrhandtag och andra ytor som människor regelbundet rör vid dagligen. Och naturligtvis, låt oss bara ignorera myter om att du kan dricka blekmedel för att avvärja coronaviruset, det här är falska nyheter och du kommer att komma till skada om du dricker någon form av desinfektionsmedel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top