Tips att Tänka på När du Väljer Cateringfirma för ditt Event

Oavsett evenemangstillfälle är det viktigt att ha en bra cateringfirma för att säkerställa att dina gäster blir mätta och nöjda. Mat är ofta en av de viktigaste aspekterna av varje event, så gör det oförglömligt genom att följa dessa tips om hur du kan hitta rätt cateringfirma för ditt event och vad du bör tänka på när du gör ditt val.

Mun till mun

Det bästa sättet att leta efter en cateringfirma är att faktiskt börja med att fråga vänner och familjemedlemmar. Kanske en av dina familjemedlemmar hade ett underbart bröllop nyligen och du skulle vilja veta namnet på cateringfirman, eller kanske en vän till dig känner någon som tillhandahåller cateringtjänster och du vill veta mer om vad de kan erbjuda. Tänk på att det är praktiskt att ha en cateringfirma som är nära dig. Bor du i Stockholm vill du ha en cateringfirma i Stockholm, och bor du i Göteborg är det bäst att ta hjälp av Catering Göteborg.

Catering specialiteter

Varje cateringfirma har sina egna specialiteter. Vissa är experter på festmat, andra är specialiserade på mer formella tillfällen och vissa är populära bland barnen. Ta reda på vad din cateringfirma är specialiserad på och se om det passar ditt evenemang.

Om du letar efter de bästa cateringtjänsterna måste du leta efter en cateringfirma som är specialiserad på just din typ av evenemang.

Be om referenser

Cateringföretag med erfarenhet av ditt evenemang bör väljas framför de som är nybörjare. Be om referenser om deras erfarenhet och överväg att titta på deras webbplats för att se en portfölj av måltiderna de erbjuder och de typer av evenemang som de har hjälpt till med att ta hand om.

Om en cateringfirma är villig att ge referenser, var inte rädd för att kontakta dessa referenser och be om deras åsikt. Titta på recensioner på internet och fråga i allmänhet efter vittnesmål för att se om de är tillförlitliga.

Om du har begränsat flera alternativ som inte har använts tidigare, fråga efter deras portfölj och erfarenhet innan du anlitar deras tjänster. Samtidigt finns det ingen anledning att dra sig för att använda tjänsterna från nybörjare eftersom de ofta kommer att göra ett bra jobb eftersom de är nya och ambitösa

Begär en offert

Se till att du förstår vad cateringfirman efterfrågar prismässigt. Detta är viktigt för att säkerställa att du betalar vad du tycker är rättvist för tjänsten de erbjuder.

Det är alltid bra att ha det klart och be cateraren om en offert. Om priserna är valuta för pengarna och inom din budget, kan du gå vidare och anlita deras tjänster. Omvänt, om du tycker att priserna som anges är orättvisa, kan du gå vidare till nästa tjänsteleverantör på din lista och se om priset faktiskt är rimligt.

Smaka på menyn

Cateringfirman bör mer än gärna låta dig smaka på maten och prova vad som erbjuds. Detta hjälper dig att avgöra om maten är rätt för ditt evenemang eller inte.

Kundservice

Dina behov och förväntningar som kund bör stå överst på cateringfirmans prioriteringslista. Anteckna om en viss cateringfirma uppmärksammar dina specifika behov eller inte.

Flexibilitet

Du bör kontrollera hur flexibel cateringfirman är vad gäller menyn och serveringen av maten. Se om de kan tillgodose några dietkrav som matallergier och glutenfria måltider.

Skriv ner en lista på cateringföretag att överväga

Det finns många olika cateringfirmor att välja mellan. Du kan ha en lista efter att ha surfat på sidor på sociala medier, eller efter att personer från jobbet har gett dig sina rekommendationer. Det finns etablerade cateringfirmor och företag med många års erfarenhet och det finns även nya cateringfirmor. Vissa småskaliga cateringfirmor har bara minimal erfarenhet av cateringbranschen men de kan göra fantastisk mat från hjärtat av sina hem, vilket får dem att sticka ut och glänsa.

Du kan antingen låta en vän som är begåvad med en stor matlagningstalang göra matlagningen eller låta en erfaren ta hand om arbetet åt dig. Det är viktigt att lista och utarbeta möjliga val och välja de leverantörer som sannolikt kommer att uppfylla dina krav. Begränsa dina alternativ genom att följa tipsen ovan så att det blir vara lättare för dig att välja den bästa som passar just dina behov.

Samråd

Det kommer alltid att uppstå problem och frågor i sista minuten ett par dagar innan ditt evenemang, och att välja den bästa cateringtjänsten innebär att man arbetar hand i hand för att lösa problemet. Att kunna etablera en god relation med företaget under ditt förfrågningsskede gör att allt är under kontroll. Rådfråga din valda cateringfirma för att de ska kunna leverera den bästa servicen åt dig. Detta kan också vara en bra tid för förtydliganden i sista minuten.

Utvärdering

Efter allt det roliga, den goda maten och servicen som cateringfirman har levererat till din sammankomst, lämna alltid din ärliga feedback. Vissa företag ber om att du skickar in ett utvärderingsformulär för att fråga efter sätt att förbättra. Vissa låter sina kunder lägga upp recensioner, förslag och rekommendationer på sin officiella sida på sociala medier så att andra intresserade kunder kan se dem.

Matkvalité

Matkvalitet är en av de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer cateringföretag. Den övergripande kvaliteten på maten bör vara utmärkt, och det är endast möjligt när färska ingredienser används.

Presentationen av maten ska också vara tillräckligt bra för att imponera på gästerna. Granska cateringföretagets meny och välj den bästa menyn för dina gäster.

Tänk på dina personliga behov och evenemangets storlek när du väljer en cateringfirma

Se till att den cateringfirma du anställer för ditt evenemang kan hantera antalet personer du planerar att bjuda in. Det är också viktigt att tänka på vad du behöver av din cateringfirma. Ibland kan du behöva aptitretare och förrätter, andra gånger stora måltider. Din cateringfirma borde kunna hantera storleken på ditt sällskap utan att tveka, med tanke på alla viktiga detaljer i förväg.

Bestäm hur mycket cateringpersonal du behöver tillgänglig under ditt evenemang

Ibland beställer du bara maten från cateringfirman och sen sköter allt själv. Men det går också att få hjälp av cateringfirmor under själva eventet om du behöver.

Om du har ett större event kan du behöva ha personal tillgänglig för ditt evenemang, vilket din cateringfirma borde kunna tillhandahålla. Här är en grov uppskattning av vad du kan behöva om detta är okänt territorium.

Buffé – Antag två personer för var trettionde gäst. För större grupper bör du också hitta två eller tre extra personer för att rensa disk och fylla på mat.

Sitt ned middagar – För sitta ned måltider, bör du anta en servitör/servitris per vartannat bord, med ytterligare servitriser för att hantera drycker.

Barpersonal – Sikta på minst en bartender för var femtio gäst. Ytterligare bartenders kan behövas om du planerar att presentera specialdrycksstationer.

Tillbaka till toppen