Vikten av ett slagkraftigt och minnesvärt företagsnamn för restauranger

Om du vill bli en framgångsrik restaurangägare måste du erbjuda dina kunder mat av hög kvalitet med smaker som de aldrig kommer att glömma. Men förutom maten (och servicen) behöver du också ett starkt varumärke. Och ett starkt varumärke bygger på ett starkt företagsnamn.

Det sägs att man inte ska döma en bok efter dess omslag, men i verkligheten kommer gästerna att döma din restaurang efter dess namn. För att namnge din restaurang ordentligt bör du se till att namnet återspeglar ditt koncept, din mat, ditt uppdrag och inte minst dina värderingar. 

Men varför är det egentligen så viktigt att lägga energi och möda på att namnge en restaurang?

Det är ett tecken på ambitionsnivån

Kunder är smarta. De letar vanligtvis inte bara efter en plats där de kan tillföra näring till kroppen, utan också efter en plats med en fantastisk atmosfär och en måltid som de aldrig kommer att glömma. 

De kan se rakt igenom dig om du inte har lagt ner någon möda på att namnge restaurangen. Precis som de kan genomskåda om restaurangen inte har lagt ner någon tanke på menyn.

Du måste se till att varje bit har fallit på plats redan när du öppnar en restaurang. Åtminstone om du vill att din restaurang ska vara något utöver det vanliga. Vilket du förmodligen gör eftersom det är vad de flesta restaurangägare drömmer om.

Det avspeglar verksamheten

Förutom att vara ett tecken på restaurangchefens ambitionsnivå speglar företagsnamn även verksamheten i sig. Namnet är en av de första saker som folk kommer att lägga märke till, och vare sig du gillar det eller inte kommer de omedelbart att bilda sig olika uppfattningar om hur restaurangen ser ut och vilken mat som serveras.

Därför är ett bra namn som återspeglar restaurangen, dess ideologier och inte minst dess mat av största vikt. Om namnet inte berättar din historia, varför skulle kunderna då välja dig?

Glöm inte att namnet kan berätta mycket om vilka priser gästerna kan förvänta sig också. Du vill ju inte avskräcka någon!

Det är det som gör att kunderna antingen glömmer eller kommer ihåg restaurangen

Namnet på din restaurang är toppen av din marknadsföring av ditt varumärke. Det berättar något om restaurangen samt hjälper kunderna att inte bara hitta dit, utan förhoppningsvis också komma ihåg den.

För om restaurangens namn inte är anmärkningsvärt, hur ska de då komma ihåg dig? Även om de gillar maten som serveras kanske de inte rekommenderar den till en vän bara för att de har glömt namnet. Ett restaurangnamn bör därför vara enkelt och lätt att uttala och stava till. 

Du måste också tänka på saker som domännamn och namn på sociala medier. Det är nämligen viktigare än någonsin att vara synlig på nätet, både genom en webbplats och sociala medier. Oavsett om du driver en restaurang eller en matblogg är marknadsföring online viktigare än någonsin. Kunderna vill trots allt kunna se hur maten ser ut och vad andra kunder har att säga, men också kunna granska menyer och boka bord.

Tillbaka till toppen