15 Tips i Köket för att Bli en Bättre Kock

Dags att bli kreativ i köket med dessa genvägar och lösningar för att laga godare mat och bli en bättrew kock i köket. Här är våra bästa tips i köket för att bli en bättre kock-

Fläckfri förvaring

För att skydda dina behållare från tomatbaserade fläckar, täck insidan med anti-klibb kokspray innan du lägger resterna för att hålla plasten så bra som ny. Det finns många möjligheter för praktisk förvaring i hemmet.

Bryta pasta

För att förhindra att bitar flyger omkring i hela köket när du bryter spaghetti i i kastrullen, linda först in pastan i en ren handduk. Böj handduken fram och tillbaka för att bryta spaghettin, öppna sedan handduken försiktigt och lägg i bitarna i det kokande vattnet.

Citrusfruker

Förvara citron- och apelsinekstrakt på din skafferishylla när du inte har färsk citrusskal. Om ditt recept kräver 1 tesked rivet skal, ersätt 1/2 tsk extrakt. Se till att lägga till extraktet med resten av de flytande ingredienserna i receptet.

Marinad

Ett tips är att du efter att du har handlat ska packa om benfria, hudfria kycklingbröst i fryspåsar med marinad innan du fryser. Tina bara över natten i kylen och förbered den efter önskemål.

Grillmärken när du grillar

Tillsätt lite honung till din marinad eller sås när du grillar. Sockret i honungen karamelliserar för att hjälpa till att skapa gourmet-utseende grillmärken på köttet. Du kan till och med använda detta trick när du lagar mat på spisen. Borsta kött, kyckling eller fisk med honun i en nonstick-panna belagd med kokspray för att ge den en gyllenbrun färg.

Serveringsidé

Krydda till dina drycker och frys en kvist av mynta, lite citron eller andra garneringar i isbitar. Prova också att experimentera med andra typer av kuber. Det finns massa roligt du kan frysa in i isbitar som piffar upp och ger smak.

Strimlad ost

Du betalar vanligtvis en premie för förgriven ost i butiken. Köp istället block, strimla osten, och frys sedan i tunga återförslutbara plastpåsar. Då kommer du att ha strimlad ost till hands när du behöver den.

Enkel skivning

Vill du ha ett enkelt sätt att skära bakverk? Använd ett pizzahjul.

Rengör mikrovågsugnen

För att rengöra insidan av din mikrovågsugn snabbt, placera en skål med vatten inuti och mikrovågsugnen på högt i 2 minuter. Detta ångar upp insidan och gör att alla skvätt lätt kan rengöras med en fuktig trasa.

Lösning för illaluktande kök

För att få matlagningslukt och os ur köket, koka några rödheta godisar och några kanelstänger i vatten i flera minuter. Snart kommer en utsökt doft att fylla ditt kök och resten av ditt hem. Det här är också roligt att göra runt helgdagarna.

Persilja

För att hålla färsk persilja i kylen i flera veckor, tvätta hela bunten i varmt vatten, skaka av allt överskott av fukt, linda in pappershandduken och försegla i en plastpåse. Om du behöver längre lagringstid tar du bort pappershandduken och lägger den förseglade påsen i frysen. Sedan bryter du helt enkelt av och tar den mängd persilja du behöver för soppor, grytor och andra kokta rätter.

Rengöring av olja

Gråt inte över spilld olja. Strö bara ett tjockt lager mjöl över spillingen. Vänta ett ögonblick, svep bara mjölet i en dammskål.

Avlagringar på koppar

För att ta bort kaffe- eller te fläckar på koppar, våt koppen och strö lite bordsalt. Skrubba saltet med en trasa och skölj sedan koppen. Upprepa vid behov.

Fräschare kylskåp

För att hålla bort äcklig lukt från att byggas upp i kylen och frysen, lägg 1-2 enkla kolbriketter i en liten kopp på baksidan av varje apparat. Kolet absorberar lukt väl, tar mycket lite utrymme och behöver inte bytas väldigt ofta.

Enkel rengöring av konservering

För att förhindra en rörig spishäll vid konserveringen, täck den med tung aluminiumfolie och gör hål för brännarna. När du är klar med konserveringen tar du bort folien för att spara dig själv från att behöva skrubba.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen