Varför är chokladmjölk dåligt för dig? |

Vilka sjukdomar kan man få av chokladmjölk? Om du är en förälder som ständigt tänker på vad du ska ge dina barn som mellanmål, kanske du också tänker på nackdelarna med chokladmjölk, såväl som de negativa effekterna av chokladmjölk. Ska chokladmjölk serveras i skolor? Låt oss titta på uppgifterna och ta reda på objektivt om chokladmjölk är ett hot mot hälsan för barn i landet.

The Real Deal With Chocolate Milk Chokladmjölk är en mejeriprodukt kombinerad med socker, choklad och några andra tillsatser som gör drycken mer välsmakande och tilltalande för både vuxna och barn. På det hela taget, baserat på sammansättningen av chokladmjölk, är det inte lika usel läsk eller andra sötade drycker. Hälsofördelarna uppväger definitivt de dåliga.

Den huvudsakliga stridspunkten med drycker som chokladmjölk är närvaron av tillsatt socker. Men återigen, om vi tittar på saker och ting objektivt, skulle du få svårt att hitta kommersiella drycker som inte har tillsatt socker. Om du inte går över till helt hemgjorda drycker, vilket är möjligt, är det att hantera tillsatt socker något som du måste göra dagligen.

När det kommer till ditt barns näring är det en vanlig balansgång. Vi skulle vilja ge mer av det goda än det dåliga. Mellan en sötad fruktjuice (som inte får vara berikad) och en mejeriprodukt som naturligt innehåller makronäringsämnen och essentiella näringsämnen, är det tydligt att chokladmjölk kan läggas till ett barns kost utan att öka närings- och hälsomålen.

Chokladmjölk på egen hand levererar ett stort antal näringsämnen som är avgörande för en sund utveckling av kroppen. Som vi har nämnt tidigare har chokladmjölk många makronäringsämnen och viktiga näringsämnen som kolhydrater, fetter, proteiner, kalcium, D-vitamin, järn, B-vitaminer och mer. Berikade mejeriprodukter kan också innehålla en viss procentandel av RDA för spårnäringsämnen.

Att få den överlägsna versionen av samma produkt som dina barn älskar skulle vara en föräldrainsats som är väl värd att göra. En kopp chokladmjölk kan redan ge upp till 30 % av ett barns RDA av kalcium. Tre koppar och du är upp till 90 % av den dagliga RDA. Detta är ingen dålig kompromiss med tanke på att ditt barn förmodligen också konsumerar tillsatt socker från andra livsmedel. Nyckeln är att se till att ditt barn är fysiskt aktivt, så att han/hon kan bränna bort överflödiga kolhydrater från drycker.

En annan viktig punkt att tänka på här är serveringsstorleken. Vi vill inte oavsiktligt ge barn för mycket chokladmjölk på grund av kalorierna som kommer med varje portion. Precis som annan mat och dryck kan för mycket vara skadligt, så svaret på detta är bättre portionskontroll och lära dina barn hur en hälsosam servering ser ut. Allt börjar hemma när det kommer till rätt näring och kost.

Chokladmjölk innehåller även vitamin A och en uppsjö av B-vitaminer. Dessa spårnäringsämnen är utmärkta för att bibehålla hudens hälsa. Dessa näringsämnen är också nödvändiga för en sund utveckling av ben, tänder och leder. Om du har ett aktivt barn som älskar sport och bara att vara allmänt aktiv, är chokladmjölk också utpekad som en fantastisk återhämtningsdryck.

Vad är en återhämtningsdryck? En näringsdryck tas för att hjälpa kroppen att återhämta sig från fysiskt ansträngande aktivitet. Några av fördelarna med att använda chokladmjölk med låg fetthalt som en näringsrik återhämtningsdryck inkluderar:

  • Att få i sig vätska och en god blandning av elektrolyter för adekvat hydrering.
  • Protein i mjölk hjälper till att reparera muskler och leder. Animaliska proteiner är direkt användbara av kroppen och har hög biotillgänglighet för snabb påfyllning av detta makronäringsämne.
  • Tillsatta och naturliga sockerarter kommer att hjälpa till att fylla på förlorad energi i själva musklerna.
  • Chokladinnehållet i drycken kan hjälpa till att stimulera organen, inklusive levern och musklerna .
  • En relativt billig källa till många viktiga näringsämnen för återhämtning.
  • Back to Top