Varför är pickle juice bra för dig? Juice från SaltGurka

Pickles (saltgurka) har funnits i evigheter, men det är först på senare år som folk har ägnat mer uppmärksamhet åt det för eventuell viktminskning av saltgurka. Är saltgurka också bra för dina njurar? Människor har så många frågor om denna ödmjuka, fermenterade mat, och vi är här för att svara på dessa frågor idag. Vad är ättiksjuice gjord av? Hur mycket saltgurka är för mycket?

Pickles eller gurkor är gurkor som har fermenterats i specifika lösningar för att producera den syrliga smaken som vi alla älskar. Den mest traditionella metoden för betning av gurkor är med en saltlösning (20 % till 40 % saltlösning).

Andra formuleringar använder en kombination av vatten, vinäger, socker och kryddor. Gurkor kan också syltas tillsammans med andra örter och ingredienser som vitlök och pepparrot. Olika kulturer som använder sig av gurka för inläggning kan också ha regionala variationer av nödvändigtvis samma sak – den ödmjuka inläggningen.

Sug efter saltgurka?

Människor är sugna på pickles för att de i grunden är salta, och de tillfredsställer suget på samma sätt som glass tillfredsställer folks sug efter söt mat.

Enligt Florey Institute of Neuroscience and Mental Health kan salt mat kittla nervbanor i hjärnan som är kopplade till beroendeframkallande beteende, så det är bäst att moderera din konsumtion av pickles om du tror att du konsumerar för mycket.

Icke desto mindre ser vi inläggningsjuice-baserade produkter dyka upp på den globala marknaden. Det finns till och med sportdrycker nu som kommer från saltgurka. Om du har en hög tolerans för salt mat i allmänhet, kommer dessa produkter att bli en säker hit hos dig eftersom de tillfredsställer ditt begär, och de ger även ytterligare fördelar för kroppen.

Visste du att vissa människor är sugna på pickles för att de känner sig uttorkade? Att lägga till natrium i din kost hjälper till att behålla fukt i kroppen. Personer med elektrolytobalans kan också längta efter salt mat (inklusive saltgurka). Hur är det med gravida kvinnor? Gravida kvinnor tenderar att vilja ha salt mat på grund av efterverkningarna av illamående på morgonen. Om en kvinna kräks regelbundet kommer hon att känna sig uttorkad, och denna uttorkning kan utlösa specifika matbegär som kanske eller inte kan svara på den gravida kvinnans behov.

Pickle Juice för hälsan?

Att säga att idén om att dricka saltgurka är hälsosam är ny skulle vara fel, eftersom idrottare i flera år har ätit detta naturliga elixir för att hjälpa till med deras muskeltrötthet.

Vissa idrottare använder det också för att minska muskelkramper, vilket kan vara genuint problematiskt om du tränar regelbundet. Allvarliga kramper kan kännas hela dagen, även efter kramperna, eftersom en del överskott av mjölksyra kan orsaka smärta i vissa delar av kroppen som påverkas av överträning.

En studie som hittats i den peer-reviewed tidskriften Medicine & Science in Sports & Exercise avslöjade att pickle juice fungerar bra för att minska förekomsten av muskelkramper. En relaterad studie visade också att ättiksjuice av någon anledning hjälper människor att sänka sina blodsockernivåer.

Detta åstadkoms genom att minska förekomsten av farliga sockertoppar som ofta inte upptäcks. Picklejuice innehåller naturligt näringsrika ämnen och föreningar som vitamin C och vitamin E, vilket gör den ganska hälsosam jämfört med vanliga kommersiella drycker som läsk och andra sockerhaltiga drycker.

På grund av beredningens natur är inläggningsjuice en naturligt lågglykemisk dryck, vilket innebär att den är gynnsam för personer med typ 1-diabetes eller typ 2-diabetes, och andra som behöver dra ner på drycker och mat med högt kolhydratinnehåll.

Pickle juice rekommenderas inte för personer med njurproblem på grund av den höga natriumhalten. Men om du inte har några befintliga tillstånd som högt blodtryck och njurproblem kan du prova att dricka saltgurka för dess näringsämnen och probiotiska fördelar.

Fermenterad vinäger anses också vara idealisk för matsmältningshälsa, så om du lider av problem som irriterad tarmsjukdom, förstoppning och liknande, kan det vara en bra start på att rehabilitera matsmältningssystemet att dricka en liten mängd saltgurka per dag. Glöm bara inte, igen, att den här drycken har mycket salt, så du kanske vill öka ditt vattenintag något för att motverka effekterna av att ha mer natrium i kosten.

Att dricka ättiksjuice har också andra fördelar. Den första är den uppenbara atletiska boosten – anledningen till att vi dricker sportdrycker är för elektrolytinnehållet och näringsämnena. Pickle juice är inte annorlunda, och det hjälper också till att minska svullnad, kramper och smärta i samband med atletiska ansträngningar. Vi rekommenderar att du dricker en portion kyld saltgurka direkt efter ditt nästa intensiva träningspass så att du ligger före de fruktade muskelkramperna som kan göra resten av din dag outhärdlig.

Vetenskapen belyser varför ättiksjuice hjälper till att lindra muskelkramper: kombinationen av saltvatten och vinäger är bra för musklerna, så förvänta dig lättnad när du konsumerar ättiksjuice. Dessutom är uttorkning ett stort problem för människor som är intresserade av träning, och återfuktning med rätt balans av salter är avgörande.

Lyckligtvis ger picklejuice en optimal nivå av återfuktning, och du behöver inte ens dricka mycket. En tredjedel kopp ättiksjuice ger dig samma mängd återfuktning som en hel kopp. Så tänk på detta nästa gång du dricker ättiksjuice – använd det som en hälsotonic, för det är fortfarande inte en ersättning för rent vatten.

Pickle juice hjälper också rehydrera människor snabbare på grund av dess naturliga natrium- och kaliumhalt. Det som händer är att inläggningsjuicen sätter scenen för bättre återfuktning, så när mer vatten kommer in är kroppen redo att ta emot och behålla vattnet. För personer som tappar massor av vatten när de tränar är detta ett plus.

Och slutligen, pickle juice är fantastiskt för viktminskning ansträngningar på grund av dess ättika innehåll. Ättiksyra, som förekommer naturligt i vinäger, kan dämpa aptiten och hjälpa människor att känna sig mättare, längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top