Varför ska man Dricka Grönt Te?

Det finns få saker så lugnande, härligt, och avslappnande som en varm kopp med grönt te.

Att dricka grönt te är inte bara ett bra sätt att koppla av och njuta, men som du säkert har hört kan denna dryck även ha positiva hälsoeffekter på din kropp.

Faktum är att Te är ett av de mer hälsosamma dryckerna du kan välja.

Det finns en rad olika tesorter att välja, men många forskare är eniga om att grönt te är allra bäst.

I denna artikel går vi igenom hälsofördelarna med grönt te och varför du bör dricka det.

Det hjälper till att främja viktminskning

Ett användbart sätt att främja hälsosam viktminskning är grönt te. Det finns många hälsokurer och liknande som menar sig främja viktminskning – vissa mer effektiva än andra. Både direkt och indirekt.

Grönt te är ett utmärkt alternativ till sockerhaltiga drycker som är kopplade till viktökning och fetma.

Det finns många dolda kalorier i juice- och läsk, så ett snabbt sätt att få en hälsosammare kost är att byta dryckesvanor. Istället för att dricka dietdrycker eller andra viktminskningsdrycker, kan byta till grönt te, vilket kan hjälpa till med viktminskningsprocessen, vilket kan hänföras till de bioaktiva föreningarna som finns i den genomsyrade substansen.

Det sänker dåliga kolesterolnivåer

Kolesterol är en fettliknande substans som finns i kroppens celler, och att ha högt kolesterol är inte fördelaktigt för den allmänna hälsan. I själva verket kan högt kolesterol leda till en ökad risk för hjärtsjukdom. Men grönt te har visat sig sänka två typer av kolesteroler – lipoproteinkolesterol med låg densitet samt totalt kolesterol.

Din hjärna kan fungera bättre

Naturligtvis kan te vara lugnande och lugnande, men kan det ha en djupare inverkan på hjärnan än att bara få oss att må bra? Enligt en studie påverkar konsumtion av grönt te både kognition och hjärnans funktion. Dessa resultat kopplade att dricka grönt te leder till förbättrat minne på grund av påverkan av koffein och l-teanin, en aminosyra som finns i teblad som främjar avkoppling.

Dessutom fann man attt grönt te också kan hjälpa din hjärna att minska ångest.

Förbättrar din andedräkt

Det finns massor av olika metoder för att snabbt åtgärda dålig andedräkt. Men en metod är faktiskt grönt te. I en studie såg försökspersoner som använde grönt te som en form av munvatten förbättrade halitosförhållanden – ett symptom där en dålig doft från andedräkten är närvarande. Grönt te har en fantastisk smak och kommer ge en bestående inverkan på andedräkten.

Det kan förhindra cancer

Genom sina olika former dödar sjukdomen miljoner människor varje år. Många människor försöker så mycket som möjligt för att förebygga cancer genom att göra saker som att undvika att röka, inte utsätta sig för solljus och undvika skadlig strålning. Även om det är vanligt att undvika vissa aktiviteter och beteenden för att försöka förebygga cancer, finns det andra som bör plockas upp som att dricka grönt te.

Grönt te är tillverkat av flera polyfenoler, som inkluderar den mest kraftfulla catechinepigallocatechin-3-gallaten (EGCG). Mycket av forskningen relaterat till grönt te och cancerfördelar har genomförts i laboratorieinställningar men indikerar att dessa polyfenoler kan hjälpa till genom att hämma proliferation av tumörceller, inklusive apoptos, hämma angiogenes tillsammans med tumörcellsinvasion.

Motverkar hudproblem

Huden är det största organet på människokroppen, och det är också hem för en stor mängd problem som kan uppstå för olika människor. För dem som lider av psoriasis, försök att dricka lite grönt te innan du bokar en tid hos en hudläkare. I en studie är konsumtion av grönt te kopplat till en minskning av psoriasisskador.

Det kan leda till ett längre liv

Alla vill leva ett långt och hälsosamt liv, och enligt en studie är ett av sätten att hjälpa till att målet uppnås att konsumera grönt te. I genomsnitt levde de som regelbundet hade en kopp te längre och hälsosammare liv än de som valde något annat.

Te är fördelaktigt för hälsan och det rekommenderas därför att man införlivar grönt te i en växtbaserad diet för “övergripande hälsa och välbefinnande.” Så det är en bra idé att börja dricka grönt te regelbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *