Espressomaskin la Marzocco

Tycker du om espresso? Visst är det underbart gott med en nygjord espresso som återger en mängd olika toner och smaker från kaffet. En helt ny värld öppnas från det tillfället du börjar njuta av espresso och du kommer inte ångra dig.

Idag finns det otroligt många bra ställen där dom serverar kaffe och också espresso. Det är faktiskt så att om man går till ett café som vet hur man gör kaffe på riktigt så är alltid basen till ditt kaffe en espresso som antingen blandas bara med varmt vatten för att det ska bli en ”americano” eller med skummad mjölk för en hederlig ”capuccino”.

Espressomaskinen La Marzocco är en av de bästa espressomaskinerna på marknaden. Den har allt du behöver för att göra fantastisk espresso, cappuccino och latte. Maskinen är byggd för att hålla hög kvalitet och prestanda, så att du alltid kan vara säker på att få en perfekt kopp espresso.

Det finns många olika espressomaskiner på marknaden, men La Marzocco är klart en av de bästa. Om du letar efter en espressomaskin som kan ge dig fantastisk espresso, cappuccino och latte, så är La Marzocco definitivt maskinen för dig.

La Marzocco – espressomaskin för kaffeälskare

La Marzocco är en italiensk espressomaskin som har tillverkats sedan 1927 i Florence. Maskinen är känd för sin höga kvalitet och används ofta av professionella baristas. La Marzocco är en av de mest populära espressomaskinerna på marknaden, och det finns många olika modeller att välja mellan. Den vanligaste modellen är GB5, som har en kapacitet på 2,5 liter vatten. Andra populära modeller inkluderar Linea Mini och Strada EP. La Marzocco espressomaskiner är något dyrare än andra märken, men det finns gott om anledningar till det. Maskinerna är byggda för att vara extremt robusta och hålla länge, och de har alla de senaste tekniska innovationerna. La Marzocco erbjuder också ett brett utbud av tillbehör t ex kaffekvarnar.

Så det är lätt att konstatera att om du ska ge dig in i espresso världen eller kanske vill starta ett Café och ge kunden något riktigt fint, då är La Marzocco ett riktigt bra alternativ. Det kommer ge dig en säkerheta att du alltid häller upp en espresso av bästa kvalitet och du kommer även kunna anpassa maskinen efter det kaffet du använder just för tillfället.

Varifrån kommer La Marzocco?

La Marzocco är en italiensk kaffemaskin tillverkare baserad i Florens, Italien. La Marzocco grundades 1927 av Giuseppe e Bruno Marzocco. La Marzocco har alltid varit kända för sin innovation och kvalitet. De var de första att introducera dubbla bryggsystem i espressomaskiner, och även de första att använda vattenkylning istället för luftkylning. La Marzocco är också kända för sina unika designelement, som den ”stjärnformade” bryggaren och den ”sidoliggande” vattenbehållaren. La Marzocco fortsätter att vara en ledande tillverkare av espressomaskiner, och deras maskiner finns idag i många av världens bästa kaféer och restauranger.

Det verkar därför nästan självklart att La Marzocco är en världsomspännande producent av espressomaskiner av hög kvalitet, med ett utomordentligt hantverk, unik design och stor omsorg om detaljer.

1939 utvecklade och patenterade La Marzocco den första espressomaskinen med horisontell panna, som idag är en industriell standard. Detta var den första av en rad viktiga innovationer, som följdes av systemet med dubbla pannor och mättade brygg grupper. Tradition och passion för överlägsen kvalitet och tillförlitlighet har alltid utmärkt och engagerat hela företaget.

1970 patenterade La Marzocco sin första serie professionella halvautomatiska dubbelkokare med namnet ”GS” (GS för Gruppo Saturo), som 1971 vann utmärkelsen Qualità e Cortesia-Toscana. De två oberoende pannorna separerade kaffeutvinningen från ångproduktionen, så att de tillsammans med de mättade grupperna garanterade termisk stabilitet och förbättrade kvaliteten på kaffet i koppen, eftersom vattnet nu flödade i oberoende kretsar.

Än idag övervakar högspecialiserad personal varje steg i tillverkningen av varje maskin, hand i hand och på beställning för varje kund. På detta sätt lever Giuseppe Bambis stora erfarenhet och yrkesstolthet vidare efter mer än 85 år.

I april 2009 presenterade företaget sin teknik för tryckprofilering som för första gången gjorde det möjligt för baristan att ha direkt tryckkontroll när som helst under utvinningen. Kort därefter etableras en filial i USA, den italienska fabriken flyttar till närliggande Scarperia med ett showroom och ett utbildningscenter, och La Marzoccos första ”Out of the Box”-evenemang öppnas i Milano. Den omdesignade Vulcano-kvarnen, med Mazzer-kvarnteknik, presenteras också vid detta tillfälle.

Hur fungerar en espressomaskin La Marzocco?

En espressomaskin från La Marzocco är en kvalitativ och pålitlig maskin som används av många barista-proffs världen över. Den har en unik design och fungerar på ett annorlunda sätt än andra espressomaskiner. Maskinen har två kolvar, en för att pumpa vatten och en för att pressa kaffet. Dessa två kolvar gör det möjligt för operatören att justera trycket och temperaturen på vattnet, vilket ger bättre kontroll över espressobryggningen. En annan unik egenskap hos La Marzocco-maskiner är att de har inbyggda vattenfilter, vilket gör dem lätta att rengöra och underhålla.

En av de bästa kaffesorterna är espresso. Detta beror på att bönorna är malda mycket finare och att vattenpressningen är högre, vilket ger en starkare smak. En annan anledning till espressos populäritet är den crema som bildas på toppen av koppen, som är en emulsion av kaffeolja och vatten.

Om du inte har druckit espresso än eller tycker att det är något som är för starkt för dig då bör du tänka om! För om du verkligen vill lära dig älska kaffe på är det espresso som är drycken man ska testa på.
En espresso återger nämligen toner och smaker i kaffet som bryggkaffe eller Poor-over kaffe inte kan få fram. Det blir helt enkelt unikt.

Det finns olika sätt att tillaga espresso. En vanlig metod är att använda en espressomaskin, som pressar vatten genom malda kaffebönor med högt tryck. Detta resulterar i en stark och koncentrerad dryck.

Det finns också flera varianter av espresso, som caffè latte och cappuccino. Caffè latte innehåller mer mjölk än vanlig espresso, medan cappuccino innehåller lika mycket mjölk som kaffe.

Tillbaka till toppen